Later als ik groot ben wil ik mama worden

Annick, riep al van jongs af aan “Later als ik groot ben wil ik mama worden of groot” dit schreef ze ook soms in vriendboekjes, ken je ze nog?

Natuurlijk wezen mensen haar er wel eens op dat “mama worden” geen beroep is en dat ze echt wel iets anders zou moeten gaan vinden om te doen. Voor zover zij zich kan herinneren heeft zij nooit een welomlijnd idee gehad van wat ze later zou gaan worden. Pas toen ze een jaar of 18 was is ze echt begonnen met nadenken over een beroep omdat ze toen toch echt een keuze moest maken.

Later als ik groot ben wil ik mama worden! Later als ik groot ben wil ik mama worden!

Inmiddels is Annick 32 jaar, blogger en jawel, mama! Maar zij niet alleen mama van haar eigen, nee ze is ook mama van haar twee bonus kindjes en ze doet iets totaal anders dan hetgeen waar ze voor gestudeerd heeft. Op 18 jarige leeftijd koos zij ervoor om lager onderwijs te gaan studeren, zodat zij les kon gaan geven in het eerste tot en met het zesde leerjaar, beter bekend als groep 3 tot en met groep 8. Uiteindelijk heeft zij deze studie niet afgemaakt en is Annick in een andere job gerold. Zo werkte zij een jaar als coördinator van de buitenschoolse opvang, om daarna sport- en muziekkampen te geven aan jongeren, buitenlandse reizen te begeleiden, teambuildings aan bedrijven te geven om te eindigen in de verkoop van boeken (vooral administratief) in een distributiebedrijf.

Haar laatste job situeerde zich in de verkoop van boeken. Het was een job die haar wel lag, maar niet om te zeggen dat ze dat tot op het einde van haar carrière wilde doen.  Eén van de redenen dat Annick er bleef, waren de collega’s.  Echte schatjes!  Daarnaast was het ook zo dat deze job min of meer te combineren was met haar studie, waardoor ze de zekerheid van een inkomen had. In februari kreeg zij echter haarontslag, wat op het eerste zicht misschien verschrikkelijk lijkt, maar voor haar toch op het juiste moment kwam.  Zo kon Annick haar stage aanvatten en is zij momenteel een bijna-altijd-aanwezige mama voor Arthur, wat haar enorm pleziert.

Ik was 30 toen ik echt wist wat ik wilde!

Pas toen Annick een jaar of 30 was, wist ze wat ze wilde.  Ze wou werken met mensen! Probleem: Annick had niet het geschikte diploma hiervoor, dus moest zij zich omscholen.  Toen Arthur een half jaar was begon ze weer met school,  iedere zaterdag is zij in de schoolbanken terug te vinden.  Als alles goed gaat, ontvangt zij in juni 2016 haar diploma en kan ze effectief aan de slag.  Momenteel loopt ze stage en kan ze zich helemaal vinden in wat ze doet.

Zo zie je dus eigenlijk maar dat je nooit te oud bent om te leren! Lijkt het je leuk om mee toen doen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.