DIY | Geboortekaartje zelf maken

Heb jij moeite met het kiezen van een leuk kaartje? Melissa maakte haar geboortekaartje zelf en deelt vandaag hoe je hem kunt maken. 

DIY Geboortekaartje

Tegenwoordig is er een hoop keus in geboortekaartjes. Tijdens mijn zwangerschap heb ik er een heleboel bekeken, ansichtkaarten bestellen is natuurlijk een stuk makkelijker, maar er was er geen een die mij echt aansprak. Ik vond het erg veel van hetzelfde. Er waren zelfs momenten dat ik het onzin vond om een geboortekaartje te maken en versturen. Een vriendin van mij zei dat ik daar waarschijnlijk spijt van ging krijgen, nog maar even verder zoeken dan.

Toen mijn man mij een voorbeeldje stuurde van wat hij leuk zou vinden (ja ja ik heb een man met een mening;)) was ik verkocht.

DIY Geboortekaartje wekker

Benodigdheden

  • Een retro wekker,  via marktplaats had ik een leuke blauwe retro wekker gevonden. Komt u de wekker ophalen? Hoog zwanger en twee uur rijden om een wekkertje op te halen.. Nee bedankt.
  • Dumbells: Mijn man zei: die heb ik nog wel ergens… Ik had ze na 3 verhuizingen überhaupt nog nooit gezien. Ze lagen nog steeds bij z’n ouders op zolder.
  • Meetlat: in onze mega garage die uitpuilt met gereedschap hadden we nog wel een duimstok liggen
  • Alfabet: om z’n naam te kunnen spellen hebben we hele leuke handgemaakte houten blokken besteld. Deze kunnen we over een tijdje natuurlijk gebruiken om mee te spelen .
  • Last but not least: de baby! We kregen vlak voor de geboorte al de vraag of het geboortekaartje al af was, de meeste mensen hebben alles al klaar staan en hoeven alleen nog maar op bestellen te drukken. Echter miste wij nog een vrij essentieel onderdeel.

DIY Geboortekaartje blokletters

De setting:

Wij hebben op de slaapkamer het plafond open tot de nok en een open zolder. lekker stoffig inderdaad. Manlief op z’n buik op de zolder met camera, spulletjes op een kleed, baby’tje erop en foto’s maken maar! Echter besloot Bram dat het toch echt tijd was voor een dutje. Een half uur en 186 foto’s later besloot hij toch heeeeel even zijn oogjes open te doen. Check!

Het resultaat:

Na wat photoshop capriolen en een proefdrukje waren we tevreden! Zie hier het resultaat van Bram z’n DIY geboortekaartje:

DIY Geboortekaartje

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn DIY Geboortekaartje. Hebben jullie zelf een geboortekaartje gemaakt of hebben jullie een kaartje uitgekozen?

13 thoughts on “DIY | Geboortekaartje zelf maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.