Budget Fun in de Krokusvakantie!

Het is krokusvakantie! Wat zijn ze er hier aan toe zeg. Mijn kindjes hebben de knollen wel op. Zijn snel moe, huilerig en de koek is aan het einde van de dag gewoon op. Lekker even een week bijkomen en leuke dingen doen. En leuke dingen doen hoeft niet altijd veel geld te kosten dus heb ik een paar leuke budget tips voor jullie bedacht!

Lange dagen.

De kindjes maken best lange dagen. Ze gaan van half 9 tot half 3 naar school. Er is een continurooster dus tussen de middag komen ze niet thuis. Natuurlijk zijn dit dan lange dagen. Wel hebben wij hier bewust voor gekozen in verband met het werk. Als wij moeten werken passen de opa’s en oma’s op. Het is dan niet te doen om ze vanuit een andere stad tussen de middag weer op te halen en weg te brengen om ze vervolgens 2 uur later weer op te halen. De dagen zijn dus wel lang. Dit gaat eigenlijk altijd wel prima en ze zijn er aan gewend. Maar als het dan bijna weer vakantie is zijn ze er ook wel aan toe. Niet zo gek, ze zijn ook nog maar 4 en 5 jaar oud.

Leuke dingen doen in de krokusvakantie

Natuurlijk gaan wij in de krokusvakantie nog wel wat leuks doen. Mark neemt nog een dagje vrij zodat ook hij gezellig tijd met de kinderen kan spenderen en we met het hele gezin wat leuks kunnen gaan doen. Wat? Als het weer een beetje meezit denk ik dat we een middagje het bos in gaan. Dat vinden ze helemaal geweldig. En de lente is weer in aantocht dus we kruizen onze vingers en hopen op mooi weer in de krokusvakantie!  Misschien gaan we naar de kinderboerderij of we gaan een keer naar de bios, want daar zijn ze ook nog nooit geweest. Maar een uitstapje zullen we waarschijnlijk wel gaan doen. Natuurlijk kunnen we thuis ook leuke dingen doen. Hieronder geef ik wat tips voor leuke dingen die weinig of geen geld kosten.

krokusvakantie

Leuke dingen doen in de krokusvakantie met een budget.

  • Een spelletjes middag. Spelletjes zijn erg leuk en leerzaam, ook goed voor de ontwikkeling van het kind.
  • Een fotoshoot, lekker het bos in. Heb je meteen een mooie achtergrond en als het mooi weer is kun je nog een kleine picknick houden.
  • Ga lekker knutselen, maak een kijkdoos en betrek de lente er in. De krokusjes en narcissen schieten alweer uit de grond, die kun je natuurlijk natekenen of uitprinten. Daar vermaken de meeste kinderen zich prima mee!
  • Heb je een dochter? Ga lekker samen tutten, nagels lakken, haren kammen. Heel leuk!
  • Heb je een zoon? Ga lekker samen bouwen. Je zoon heeft vast blokken, lego of duplo. Een middag vol plezier.
  • Maak een mooie wandeling met mooi weer. Frisse lucht is goed en de meeste kinderen vinden het erg leuk om een stuk(je) te wandelen.
  • Bakken, bak lekker koekjes, een taart of een cake. Leuk en leerzaam voor de kinderen. Het vult bijna een middag en het kost je niet veel.
  • Maak zelf een pizza. Kost wel wat centjes, maar je hebt wel meteen avond eten. Je kinderen kunnen de pizza zelf beleggen, dat moet wel een groot feest worden!

krokusvakantie pizza maken

 

Ga jij in de krokusvakantie nog iets leuks doen met de kinderen? Aanvullende tips horen we natuurlijk ook graag :) !

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.