Newborn fotoshoot, zet je baby prachtig op de foto.

Ik ben gek op baby’s, ze zijn zo mooi, klein en lief. Je kunt er heerlijk mee knuffelen en ruiken zo lekker. Wij hebben bij Emma weer een newborn fotoshoot laten maken toen ze net geboren was. Dit om mooie herinneringen te maken maar ook om ons mooie meisje mooi vast te laten leggen op de foto en ook om ons gezinnetje vast te leggen waar we zo trots op zijn.

newborn fotoshoot

Wanneer een newborn fotoshoot?

Het beste moment om een newborn fotoshoot van je pasgeboren baby te laten maken is in de eerste 2 weken na dat je kindje geboren is. Dit is omdat de baby’tjes voor dit soort sessies slapend gefotografeerd worden. En zij vinden het dan nog heerlijk om in een geborgen houding te liggen.

Hoe lang duurt het?

Een fotosessie duurt zo’n 2 a 3 uur. In deze uren neemt de fotograaf de tijd om jullie baby in alle rust in slaap te krijgen en natuurlijk is er ruimte om de baby tussendoor te voeden, te knuffelen en verschonen. Het ritme van de baby staat centraal.

De locatie

De newborn fotoshoot vindt plaats bij jullie thuis of bij de fotograaf, dit kun je meestal overleggen met de fotograaf. Het is van belang dat het flink warm is in de kamer waar de fotograaf foto’s maakt. Onze fotograaf had nog een extra warmte kacheltje mee om vlakbij de baby te plaatsen toen we bij de fotoshoot van Bram hadden. Bij Emma zijn we in de studio geweest en daar had de fotograaf natuurlijk alles voorbereid.

Tips:

Om de rust te behouden is het van belang dat er geen kraamvisite, verpleegkundige voor het hielprikje of ander bezoek gepland is. Dit word namelijk veel te druk. Je moet wel de tijd hebben. De ene newborn fotoshoot gaat sneller dan de andere.

Het is handig om je baby net voordat de fotograaf komt of jij naar de fotograaf gaat, in bad te hebben gedaan en daarna te voeden. Thuis het liefste bloot met een luiertje om en in een warme omslagdoek. Dit omdat baby’s na het badje en het voeden vaak zo moe zijn dat ze daarna prachtig slapend gefotografeerd kunnen worden.

newborn fotoshoot
Komt de fotograaf bij jullie thuis dan neemt de fotograaf vaak zelf attributen en accessoires mee zoals bijvoorbeeld: een heerlijk zacht en groot zitzakkussen, mutsjes, doeken, achtergronden, mandjes, dekentjes. Op locatie in de studio is dit natuurlijk ook aanwezig.

Maak op tijd een afspraak

Ben je nu zwanger en wil je zo’n unieke newborn fotoshoot van jullie baby laten maken? Dan is het verstandig om alvast een reservering bij de gewenste fotograaf te boeken. Dit omdat een fotograaf natuurlijk veel andere opdrachten heeft en dan rekening kan houden met de periode waarin je kindje geboren zal worden.

newborn fotoshoot

Leuk om te krijgen of te geven

Wij hebben een newborn fotoshoot cadeau gekregen van de ouders van Mark. Wat ontzettend blij waren wij met de foto’s. De fotografe Heidi Schutte Eshuis van Fotografie Heidi nam alle tijd was ontzettend lief en had prachtige foto’s. Wij mochten zelfs nog foto’s maken terwijl ze druk bezig was met fotograferen.

Ik zal haar dan ook zeker aanraden!

 

Hebben jullie een Newborn fotoshoot gehad? Waarom wel of niet? Wat zijn je ervaringen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.