Drs. Leenarts: verantwoorde huidverzorging

Drs. Leenarts onder de loep:

Cassandra schreef al eens over haar ervaringen met bergzalf van Drs. Leenarts. Maar ik zal jullie toch nog even het een en ander uitleggen over deze dame: Marjolein Leenarts, dermatoloog werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en moeder van drie is dé vrouw achter de producten van Drs. Leenarts. Met haar jarenlange expertise op het gebied van huidziekten, heeft ze producten op de markt gebracht die zonder onnodige toevoegingen ECHT wat voor je huid doen. De producten zijn zowel geschikt voor jong als oud en wij mochten vier producten uit de lijn voor je testen! 

Drs. Leenarts: Droge huid zalf

 • verzorgt schrale of schilferende huid
 • geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid
 • met abrikozenpit olie en vitamine E

Deze zalf is geschikt voor baby, kind en volwassenen en eigenlijk al meteen mijn favoriet! Het heeft een beetje de textuur van vaseline, maar is niet zo enorm plakkerig en trekt veel beter in de huid. Mijn jongste krijgt, nu het wat kouder wordt, schrale wangetjes en een schraal neusje. Met het smeren van deze zalf merk ik echt dat zijn huid weer soepel en schilfer-vrij wordt. Ik smeer het ook op voordat we een stukje gaan fietsen als extra bescherming.

Deze crème is te koop in een pot of tube van 100ml (€10,95). Ook beschikbaar in een kleine tube van 15ml (€2,25).

Ingrediënten:

Deze zalf is verkrijgbaar in een potje en in een tube. Het potje bevat maar twee ingrediënten, namelijk vaseline en isopropyl myristaat. De variant in de tube bevat ook nog abrikozenpitolie en vitamine E. De zalf bevat geen parfum, parabenen of andere irriterende ingrediënten en heeft het Huid Allergie Keurmerk gekregen, een initiatief van het Huidfonds.

Drs. Leenarts: Beschermende barrière crème

 • beschermt de rode, kwetsbare en/of geïrriteerde huid
 • voor de verzorging van liezen, plooien en drukplekken
 • maar liefst 30% Zinkoxide

Voor alle moeder met jonge kindjes: perfecte zalf voor de rode billetjes en de zere liezen.

Deze crème is te koop in een tube van 50ml (€7,45) en ook beschikbaar in een kleine tube van 15ml (€2,25).

drs leenarts droge handen creme, herstellende body creme, barrierecreme

Drs. Leenarts: Droge handen crème

 • bij droge en gevoelige handen
 • intensieve verzorging
 • voor dagelijks gebruik

Oke, dit vind ik even een persoonlijk dingetje. Ik heb in de wintermaanden echt behoefte aan handcrème die razendsnel intrekt, Ik zit veel achter de computer, ben veel met eten bezig en eigenlijk altijd zit ik met mijn handen aan spullen. Je snapt dat het niet zo prettig is als je handen dan nog vet zijn. In mijn geval is deze crème NIET wat ik zoek, want hij blijft namelijk vet. Ik heb zelfs getimed op 2,5 minuut en daarna een handdoek gepakt om de overtollige crème eraf te boenen. Ik heb de crème laten proberen door andere mensen en die gaven hetzelfde aan.

MAAR er is wel een doelgroep die veel baat bij deze crème heeft. Dat zijn namelijk de mensen die de hele dag met de handen in het water zitten, zoals kapsters en mensen in het schoonmaakvak. Ik weet zeker dat de crème er nog heel goed op zit na 10 keer met je handen in het water te zijn geweest.

Deze crème is te koop in een tube van 50ml (€7,45).

Ingrediënten:

Dit product bevat onder onder andere ureum. Ureum wordt door dermatologen aangeraden bij een droge of schilferende (eczeem)huid. Het heeft een vochtvasthoudende werking, waardoor de huid gehydrateerd wordt. Ook zorgt ureum ervoor dat de schilfertjes loslaten. Daarnaast bevat deze crème ook nog glycerine, niacinamide en huideigen lipiden, die de huid maximaal ondersteunen.

Drs. Leenarts: Herstellende bodycrème

 • hydrateert en kalmeert de huid
 • helpt de huidbarrière herstellen
 • intensieve verzorging voor droge, schilferende, jeukende huid

Je weet wel, het scheren van je benen maakt je huid soms zo droog en schilferig, toch? Smeer deze crème en het is verleden tijd! Ook voor droge plekjes op je ellebogen of knieën is hij goed te gebruiken. Daarnaast is deze crème goed aan te raden bij eczeem, psoriasis of de diabeteshuid.  Er zit geen heerlijke parfumlucht aan, dan zou het ook geen dermatologische crème meer zijn, maar hij is echt heel fijn en effectief. De crème zit in een goede knijpflacon (net zoals de andere crèmes trouwens), wat ook heel handig is met lange nagels. Geen crème onder je nagels dus! Hij is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en volwassenen.

Deze crème is te koop in een tube van 150ml (€14,95) en ook beschikbaar in een kleine tube van 15ml (€2,25).

Ingrediënten:

Hier zit, net als bij de handcrème, ook weer ureum in, net als glycerine, niacinamide en huideigen lipiden.

Conclusie over de producten van Drs. Leenarts en verkrijgbaarheid:

Al met al is het gewoon heel fijn te weten dat er geen gekke en onnodige toevoegingen inzitten en de kans op allergische reacties hierdoor echt minimaal is! Een aanrader en perfect voor eczeem huidjes.

De producten van Drs. Leenarts zijn te verkrijgen via de website van Drs. Leenarts en bij verschillende drogisterijen, zoals Etos, DIO en DA.

Liefs, Kimberley

deze blog bevat opgestuurde producten om een mening te kunnen vormen over het product. 
Wij blijven hierin altijd kritisch en oprecht. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.