De eerste keren vers eten en staan

Het is al weer even geleden dat ik de categorie eerste keren heb behandeld. Inmiddels is de kleine man 11 maanden oud en gaat met sprongen vooruit. Het echte baby is er een beetje vanaf, het begint een heel ventje te worden. Iedereen roept dat hij qua uiterlijk op papa lijkt begin ik nu ook wel te zien in zijn gedrag dat hij op mij lijkt. Hij wil alles zelf doen. Gevoerd worden met een lepel is voor baby’s, geef mij maar een homp banaan en dan eet ik lekker zelf.

Eerste keren: Vers eten

Omdat meneertje alle door mama vers gefabriceerde hapjes vakkundig uitkotste zijn wij verder gegaan met de potjes. Na drie maanden alle smaken er succesvol in te hebben gepropt vond ik het tijd om rustig aan wat vers voedsel te gaan aanbieden. We zijn begonnen met zoete aardappel met wortel en gewone aardappel. Het ging er in als zoete koek! Ook mijn zelf gemaakte fruithapjes gingen er moeiteloos in. Alleen appel is hij nog niet zo gek op. In het weekend kook ik twee of drie verschillende hapjes voor die week. Dan hoef ik ze gedurende de week alleen maar uit de vriezer te halen en klaar is kees. De fruithapjes maak ik wel op het moment vers. Het geeft wel echt een voldaan gevoel als je kleintje zo lekker zit te  smullen van je eigen prutjes.

Wel heb ik voor de zekerheid een paar potjes in de kast staan. Handig voor onderweg of als je zelf ziek bent en te weinig fut hebt om iets vers te maken. Of als papa alleen thuis is en niet weet hoe de blender werkt.

eerste keren zitten staan vers eten

Eerste keren: Zitten en staan

Toen de kleine zelf kon zitten wilde hij eigenlijk niet meer liggen. Nu hij een beetje kan staan wil hij eigenlijk niet meer zitten. De nieuwste ontwikkeling is dat hij zich op kan trekken aan de salontafel. Maar als je hem niet vast hebt dan kukelt hij om. En terwijl ik de kleine verticaal probeer te houden maait de kleine alles van de salon tafel af. Verbazingwekkend hoe ver hij nog kan komen met die korte armpjes. Precies om die reden hebben wij een jumper voor in de deuropening gekocht. Zo kan hij zich lekker even uitleven en zijn beentjes trainen. Ook het gaan zitten wil hij af en toe wel stiekem zelf doen

Eerste keren: Tijgeren

Alsof hij wist dat zowel mama als papa het leuk vinden om eerste keren te zien. Heeft hij netjes gewacht tot papa thuis was om te laten zien dat hij nu ook kan tijgeren. We hebben hem met z’n tweeën luidruchtig aan staan moedigen. Papa en mama zijn super trots natuurlijk!

Onze kleine man is eigenlijk geen baby meer! Wat gaat het toch snel.

Geniet jij ook zo van de eerste keren?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.