Bewust krachtig haar met de nieuwe L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander lijn?

Wanneer je milieubewuste kwekers, beautyleveranciers en wetenschappers hun krachten laat bundelen ontstaat er een prachtige productlijn: L’Oreal Botanicals Fresh Care. Een haarverzorgingsmerk met botanische ingrediënten zoals Koriander en zonder siliconen, parabenen en onnodige kleurstoffen, en verpakt in gerecycled materiaal, klinkt heel goed dus dat moest ik natuurlijk testen!

Lekker boeiend die Parabenen… toch?

Vroeger maakte ik mij niet zo druk over ingrediënten van producten die ik op huid en haar smeerde, tegenwoordig kijk ik steeds bewuster naar ingrediëntenlijsten voor ik nieuwe aankopen doe. Staan er nu geen shampoos meer in mijn douche met SL(E)S? Oh Jawel hoor! Maar ik gebruik het een stuk minder en merk dat mijn huid en haar daardoor met sprongen vooruit gaan. Toen ik dus van L’Oreal de vraag kreeg of ik deze nieuwe haarproductlijn genaamd  L’Oreal Botanicals Fresh Care wilde uitproberen was ik meteen geboeid. Het beloofd namelijk milieu- én haarvriendelijk te zijn. Sterker haar dankzij botanische ingrediënten zoals Koriander, klinkt goed, dus kom maar op!

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander

Over de L’Oreal Botanicals Fresh Care lijnen

Botanicals Fresh Care van L’Oréal Paris maakt luxe haarverzorging met botanische ingrediënten. Vrij van onnodige kleurstoffen, siliconen en parabenen. No nasties, no worries! Dankzij de zoektocht naar fijnere ingrediënten van natuurlijke oorsprong, duurzamere processen en fijne texturen is er nu een nieuwe, bewuste manier om je haar te verzorgen. Zo onderhoud je met Botanicals Fresh Care van L’Oréal Paris optimaal je kapsel terwijl je ondertussen helpt de natuur te verbeteren!

In de Botanicals Fresh Care lijn vind je 4 verschillende lijnen:

  • voor droog haar met saffloerolie,
  • voor gekleurd haar met geranium,
  • voor pluizig haar met camelina,
  • en voor kwetsbaar haar met koriander (deze heb ik ontvangen)

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander

Niet zo Green en Vegan als wordt beweerd

Eerlijk gezegd is de Botcanicals lijn helemaal niet zo groen en vegan als door L’Oreal wordt beweerd. Wist je namelijk dat het merk nog altijd niet dierproefvrij is? Ik vind dat behoorlijk tegenstrijdig : duurzaamheid en dierproeven sluiten namelijk niet echt op elkaar aan. Hoe ik aan deze info ben gekomen? Ik kwam dit steengoede artikel van Naoki.nl (inclusief bronvermeldingen) tegen waarin ze uitgebreid onderzoek doet naar de Boticanisals lijn en met een zeer heldere conclusie komt: ” Ik moet helaas concluderen dat het L’Oréal weer eens gelukt is om de beste tekstschrijvers, marketeers en bloggers in te zetten voor deze nieuwe producten en marketingcampagne. Samen werken ze allemaal aan de greenwashing rondom deze ‘duurzame’ en ‘vegan’ producten en worden miljoenen mensen voor de gek gehouden.

Maar goed, waarom heb je de lijn dan in huis? Ik ben een blogger en ik review regelmatig producten, ontzettend leuk, maar soms ook lastig. Ik vind het wel mijn taak om jullie zo goed mogelijk te informeren over o.a. ingrediënten die in producten worden verwerkt. Daarom wilde ik deze informatie niet voor jullie achterhouden. Ik ben voor open en eerlijke communicatie en karma gaat echt aan mij knagen als ik jullie dit niet eerlijk vertel.

lees ook: L’Oréal Color Riche La Palette Glam Lips

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander Shampoo

Er zitten volgens L’Oreal geen parabenen, kleurstoffen en siliconen in deze lijn. Dat is echt top, maar ik zie jammer genoeg wel andere ingrediënten op de lijst staan die niet echt vriendelijk en duurzaam  zijn voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan sulfaten, iets wat je in veel “gewone” shampoos terug ziet. Niet bepaald duurzaam, op de verpakking na dan.

De shampoo schuimt niet heel erg, maar maakt mijn haar prima schoon. Hij ruikt ook erg lekker, beetje kruidig. Ik moet zeggen dat ik niet heb aan te merken over de werking van de shampoo, hij is eigenlijk heel prettig. De pomp flacon bevat 400ml en kost €9,99 bij Bol.com

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander Conditioning Balm

Dit is gewoon een conditioner. M’n haar wordt er zacht van en is nadien goed doorkambaar. Evenals de shampoo ruikt de conditioner net zo kruidig, wat ik erg aangenaam vind. Ik gebruik de producten nu een week of twee en moet wel bekennen dat mijn haar het goed doet onder deze producten. In een tube zit 200 ml en hier betaal je €9,17 voor bij Bol.com

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander Mask

Het masker doet voor mijn gevoel hetzelfde als de conditioner hierboven, de ingrediëntenlijst komt ook sterk overeen met elkaar. Het masker is alleen ietsje dikker. Ik gebruik dit altijd alleen in de punten van mijn haar en laat het 3 minuten werken waarna ik het uitspoel. Een pot bevat 200 ml en kost €10,19 bij Bol.com

L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander Strenght Potion

Mijn favoriete product uit de lijn  is het serum. Een fijn serum welke behoorlijk vloeibaar is. Je hebt er weinig van nodig en het trekt snel in. Door het gebruik van kokosolie wordt mijn haar minder snel pluizig en glanst het wat meer. In een flacon zit 125 ml en deze kost €9,99 bij Bol.com

Lees ook: L’oreal La Palette Glam Eyes

Conclusie

Heel eerlijk weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik ben wel heel erg te spreken over het gebruik van de producten, mijn haar voelt geweldig aan, maar dat ik erachter ben gekomen dat het merk nog steeds niet volledig dierproefvrij is vind ik wel echt een mega dingetje. Het zijn geen slechte producten, maar de reclame ervoor is wel misleidend en ik denk dat er behoorlijk wat mensen in deze marketing praatjes zullen trappen. Mensen die denken duurzame producten te kopen die het haar versterken en niet schadelijk zijn voor het milieu terwijl dit niet klopt. ik ben absoluut geen 100% vegan mens, ik ben dol op vlees, maar dierproeven ben ik het gewoon niet mee eens.

Gebruik jij producten die op dieren worden getest? Ga je daar bewust mee om of interesseert het je eigenlijk niet zo?

 

15 thoughts on “Bewust krachtig haar met de nieuwe L’Oreal Botanicals Fresh Care Coriander lijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.