Essie 422 Hiking Heels | Dé nagellak voor een Ibiza party

Een paar weken geleden ben ik naar het Pret a Pregnant event geweest in het Vondelpark in Amsterdam. Tijdens dit event werden er prachtige merken gepresenteerd en ontving is een super leuke goodiebag van L’oreal. In de goodiebag zat een prachtig nagellak, de Essie 422 Hiking Heels uit de ‘Viva Antigua” Summer Collection. Tijd voor een review! Daarnaast leg ik uit waar het metalen balletje voor is die je vaak in nagellakken vindt. 

Nu ben ik zelf een nagelbijter, ja I know, ontzettend lelijk! In mijn zwangerschap was ik er zowaar mee gestopt en kreeg ik super sterke nagels. Ik had dan ook regelmatig een mooi kleurtje op. Maar toen Leia eenmaal geboren was, begonnen de hormonen uit te werken en was het bye bye mooie nagels. Nu denk ik dat ik binnenkort maar weer even een setje acryl ga zetten zodat mijn nagels weer tijd hebben om te groeien, want dan kan ik weer allerlei kleurtjes dragen. Ik ben namelijk wel echt super fan van nagellakjes. Maar goed, dan heb je dus een prachtige nagellak in je goodiebag zitten, waar je op dit moment nog niets meer kunt. Want nagellak op die stompjes van mij ziet er niet uit haha! Gelukkig heb ik een stel lieve vriendinnen die de nagellak graag voor mij wilden testen, vanuit hen dus deze review. Bedankt ladies!

Essie 422 Hiking Heels

Essie 422 Hiking Heels Review

De Essie 422 Hiking Heels heeft een prachtig oranje/rode kleur die een beetje doet denken aan een lavakleurtje. Hij is ideaal  voor een Ibiza party, een festival of natuurlijk voor een sexy datenight met manlief. Draag een little black dress met een paar killer heels eronder om je look af te maken en manlief helemaal in te pakken. De nagellak lakt heel gemakkelijk omdat het kwastje erg breed is, hierdoor ben je super snel klaar. Daarnaast dekt hij ontzettend goed en is dus 1 laag meer als voldoende. Lekker zuinig!

Essie 422 Hiking Heels

DBP, Toluene en Formaldehyde vrij:

De nagellak van Essie is vrij van DBP, Toluene en Formaldehyde. Nu snap ik dat niet iedereen weet wat dat precies in houdt, dus heb ik dit voor jullie uitgezocht.

  • Dibutylftalaat (DBP) ; Giftig voor in het immuunsysteem, de nieren en de lever. Beschouwd als een water verontreinigende stof onder de Clean Water Act.
  • Toluene ; Formaldehyde wordt ook wel Methanal genoemd en is een gas dat een ontsmettende en conserverende werking heeft. Het dient vooral als verharder die ervoor zorgt dat de nagel goed hard en stevig wordt en daarom komt formaldehyde voornamelijk in nagelverharders voor.
  • Formaldehyde ; een bekend carcinogeen, neurotoxine, en sensibiliserend voor de huid. Het kan worden gevonden in de oogschaduw, reinigingsmiddelen, nagellak, douchegel, en nog veel meer.

Het balletje in nagellak, waar dient dat voor?!

In de nagellak zit trouwens een balletje, het balletje in de nagellak zorgt ervoor dat dat je nagellak soepel blijft en niet snel uitdroogt. Het is overigens niet de bedoeling dat je het flesje schudt om je nagellak soepel te houden, hierdoor ontstaan luchtbellen. Het beste is om de nagellak te rollen tussen je vingers.

Essie 422 Hiking Heels

Pluspunten:

Nog even alle pluspunten van de Essie 422 Hiking Heels  op een rijtje!

  • Breed kwastje waardoor lakken super snel gaat
  • Droogt snel
  • Super dekking; 1 laag is voldoende
  • Perfecte party of date night nagellak

De Essie 422 Hiking Heels heeft een inhoud van 13,5 ml en is o.a. te koop bij Kruidvat, Etos en Bol.com voor €9,99.

[bol_product_links block_id=”bol_57ee44831f054_selected-products” products=”9200000059083880″ name=”Essie Hiking Heels” sub_id=”4″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voor welke gelegenheid zou jij deze kleur dragen?

3 thoughts on “Essie 422 Hiking Heels | Dé nagellak voor een Ibiza party

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.