My Little Pony Vriendschap Tour

Afgelopen woensdag is Leia samen met haar papa naar de My Little Pony Vriendschap Tour in Hengelo. Zelf moest ik op deze prachtige zomerse dag helaas werken, maar gelukkig was mijn man zo lief om gezellig op vader-dochter date te gaan naar dit event.  Kijk je mee?

Wat is de My Little Pony Vriendschap Tour?

Tijdens de My Little Pony Vriendschap Tour staat vriendschap centraal. Er is een prachtige roze My Little Pony bus (die trouwens is gekeurd door mijn man himself, leuk feitje!) waar de kleintjes worden uitgenodigd om samen met elkaar de beleving mee te maken. De kids kunnen op de foto gaan met My Little Pony, leuke spelletjes spelen en ontdekken alles over de wereld van My Little Pony. De magische ervaring duurt ongeveer 20 minuten.

My Little Pony Vriendschap Tour

Wat is er te doen tijdens de tour?

Nadat er een groepje van 6 kinderen is gevormd, gaan ze het terrein op om te starten met een grote wereldkaart op de grond. Op deze wereldkaart vind je Equestria, de My Little Pony wereld. De kinderen vertellen waar ze het liefst zouden willen wonen wanneer ze in Equestria zouden wonen en wijzen hun favo plekje aan. Wat Marco opvalt is dat Ponyville de meest gekozen plek is. Daarna graat het groepje de My Little Pony bus in en kunnen ze zichzelf versieren als hun favoriete pony. Ze mogen een Charm uitzoeken die ze op hun wang plakken en een leuke goodie om een magische foto te schieten. In de bus staan alle pony’s en veel andere producten uit de MLP serie. Ook de pony’s van vroeger waar ik als kind mee speelde vind je hier terug. Wat een upgrade hebben die pony’s gemaakt zeg! Na het bewonderen van de bus en het maken van de magische foto gaan de kids door om een puzzel te maken. Een soort domino achtig spel met gems erop. De kids moeten proberen om als groep de puzzel op te lossen, net als dat de pony’s altijd samen problemen oplossen. Alles staat dus in het teken van Vriendschap! In de tussentijd kunnen de ouders hun kind inschrijven voor de My Little Pony Club, er staan diverse zuilen waar je je kind kunt aanmelden. Na afloop van de tour kregen de kids een super leuke goodiebag en konden de kids op de foto met KEET! van TeleKids en natuurlijk met Pinky Pie en Twilight Sparkle.

My Little Pony Vriendschap Tour

Wat vonden Leia en papa van de tour?

Nu is onze Leia bijna 2 jaar en eigenlijk iets te jong voor deze tour, maar ze is wel een groot fan van My Little Pony. De tekenfilm staat hier regelmatig aan en in de speelgoedwinkels wil ze altijd graag de paardjes hebben. Ondanks dat Leia nog iets te klein was, was het wel een prachtige dag. Het enige nadeel was de hitte en omdat ze zo klein was kon ze natuurlijk niet met alles meedoen. Het maken van de magische foto was niet echt een succes want onze dame is gewoon veel te nieuwsgierig en kon dus niet stilzitten, maar iedereen was wel helemaal dol op dr. Wat ik overigens goed snap, want het is natuurlijk ook een schatje! Na afloop kreeg Leia een leuke My Little Pony rugzak met een paar leuke goodie’s erin. Zo kreeg ze bijvoorbeeld lekkere snoepjes met een Rainbow Dash houder, een verassingsei en een super leuke ketting.

My Little Pony Vriendschap Tour

De locaties die nog aan bod komen:

  • 27 juli – ToysXL in Roermond van 10.00 tot 16.00 uur
  • 30 juli – TopIToys in Bergen op Zoom van 12.00 tot 18.00 uur

Er kunnen nog extra locaties worden toegevoegd, daarom raad ik je aan om de site; mlpontour.nl in de gaten te houden.

My Little Pony Vriendschap TourInfo voor ouders:

  • Geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar
  • De My Little Pony Vriendschap Tour wordt gehouden in groepjes van 6 kinderen onder begeleiding van de crew
  • De tour duurt ongeveer 20 minuten, iedere 10 minuten start een nieuw groepje.
  • Er zijn geen facilitaire voorzieningen aanwezig. Marco heeft Leia kunnen verschonen bij de Ikea, ik hoop dat iedere locatie een Ikea of Prenatal heeft.
  • Voor ouders is er een hoek gemaakt waar je kunt wachten
  • Er kunnen foto’s en/of video’s worden gemaakt voor promotionele doeleinden.
  • Je kunt je niet inschrijven of een plek reserveren, ze doen dan ook hun best om de wachtrij zo kort mogelijk te houden.
  • Bij de ontvangstbalie kun je op de klok zien hoe laat het volgende groepje zal starten.

Ga jij ook naar de My Little Pony Vriendschap Tour? Of ben je al geweest?!

One thought on “My Little Pony Vriendschap Tour

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.