Essie Fall 2016 Collection –

Ik ben dol op de lakjes van Essie, de kleuren, de dekking, het kwastje. Nu ligt de Essie Fall 2016 Collection in de winkels, een prachtige collectie bestaande uit 6 kleurtjes nagellak. Een perfecte mix van frisse, koele tinten en warme, donkere kleuren. Kijk je mee naar de review en swatches?!

Essie Fall 2016 Collection

Ik kreeg de volledige collectie toegestuurd om uit te testen. Ik ben overigens geen beautyblogger dus let niet op mijn nagellak skilz, ik heb geprobeerd de foto’s zo mooi en duidelijk mogelijk te maken voor jullie.

De naam van de collectie vind ik persoonlijk eigenlijk heel erg saai. Normaal gesproken zijn de collecties wel geïnspireerd op een bepaald thema en zo ook wel deze lakjes, maar dit vind je niet terug in de naam van de collectie zelf. Maar goed, eerlijk is eerlijk. Wanneer je de kleuren zien, is het overduidelijk dat dit herfst tinten zijn. De namen van de lakjes zijn overigens geïnspireerd op Japan, Tokyo.

De lakjes dekken allemaal in één laag, maar voor meer intensiteit en langer draagplezier raad ik je wel aan om gewoon twee laagjes op te doen. De kwastjes zijn zoals we gewend zijn van Essie plat en hebben een brede en afgeronde onderkant waardoor je heel makkelijk en precies kunt lakken.

Essie Fall 2016 Collection review

Playing Koi

Op het eerste gezicht leek dit mij de minst mooie kleur uit de collectie. Het is een roestig oranje kleurig lak en eenmaal op je nagels is hij echt prachtig! Een kleur die sowieso ook veel terug ziet in de modetrends van nu en dat maakt deze lak echt een musthave als je het mij vraagt.

Essie Fall 2016 Collection
Maki Me Happy met Playing Koi

Maki me happy

In het flesje lijkt dit een rode kleur, maar eenmaal op je nagel vind ik hem een beetje framboosroze uitkomen. Dit is wat mij betreft samen met de Playing Koi, de ultieme herfstkleur.

kimono-over

Ik ben normaal helemaal niet zo van de paarstinten, maar wat is dit een mooie diepe kleur! De kleur is op zijn mooist wanneer je hem in twee laagjes op doet.

Essie Fall 2016 Collection review
Kimono-over met Udon Know Me

udon know me

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo van de blauwe nagellakjes, maar deze  frisse, helder blauwe kleur met een koele ondertoon is gewoon ontzettend gaaf. Deze kleur vind ik persoonlijk in de winter denk ik nog mooier met een mooie zilver tint erbij.

now and zen

Persoonlijk vind ik grijze nagellak ontzettend mooi. Tijdloos, verzorgd en gewoon prachtig. Deze kleur matcht ook perfect bij de kleuren go go geisha en udon know me.

Essie Fall 2016 Collection review
Go Go Geisha met Now and Zen

go go geisha

Dit is absoluut mijn favoriet uit deze Essie Fall 2016 Collection. Een ontzettend mooie oud-roze kleur die je meteen supervrouwelijk maakt. Ik vind dit echt een sophisticated kleurtje en kan wat mij betreft ook heel erg goed op kantoor gedragen worden.

De lakjes zijn sinds september verkrijgbaar bij o.a. Etos en Bol.com voor €9,99 per stuk en bij Bol.com nu zelfs in de aanbieding voor €6,99 per stuk. Dus wellicht een leuk sint cadeautje voor een tienerdochter?

Wat is op het eerste gezicht jouw favoriete kleur uit de Essie Fall 2016 Collection?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.