Favoriete Netflix series van Leia (2)

Ja ja, Netflix heeft niet alleen mij, maar ook mijn dochter overgenomen. Het begint al in de ochtend wanneer ik haar kamer binnenloop. In plaats van een ‘ goedemorgen mama’  krijg ik meteen ” Muisje kijken? Muisje kijken” om mijn oren gevlogen. En ik ben een lijstjesmeisje, daar word ik gelukkig van, dus ik zette Leia haar favoriete Netflix series in een, juist ja, lijstje:

Luie kinders

Hoe kan een meisje van 2 nu al zo verslaafd zijn aan Netflix? Nou Netflix is zo geniaal geweest om een apart Kids gedeelte aan te bieden met series zoals Mickey Mouse Clubhuis, Peppa Pig en Nijntje. Zo houd je je kleintje wel zoet als je even snel door het huis heen moet om te schoonmaken haha. Nu ben ik er zelf niet zo heel erg fan van om haar uuuuuuuren voor de televisie te zetten. Ik weet niet, ik vind kleine kinderen van tegenwoordig best lui en ze kunnen zichzelf lastig vermaken lijkt het wel. Maar wat is een juiste balans voor zo’n klein peuter meisje?

Hoe Leia haar Netflix verslaving is begonnen

Gelukkig heb ik dit probleem bij Leia niet (even afkloppen), ze kan urenlang met Duplo spelen of met haar mooie Maak Maartje Beter pop. Maar ik denk dat ik wel weet waar het is ‘misgegaan’. Standaard als Leia ziek is, als ze weer eens zo’n vervelende luchtweginfectie heeft en alleen maar bij mama wil knuffelen, dan gaan we samen in bed liggen en kijken we de hele dag de programma’s die zij wil. Ja ook als ik een zelfde aflevering 3x moet kijken, dan ga ik voor de bijl. Ik kan mijn zieke meisje toch niets weigeren?

5 x Leia’s favoriete Netflix series

We beginnen Leia’s favoriete Netflix series lijstje met stipt op nummer 1:

  • Mickey Mouse Clubhuis; dat is dus dat hele gebeuren rondom “muisje kijken, muisje kijken??”
  • Nijntje; niet meer dan logisch na haar Nijntje verjaardagsfeestje natuurlijk. Ons meisje is een mega Nijntje fan
  • Word Party;  Dit is echt een vrolijk en vooral leerzaam programma met (uiteraard) diertjes.
  • Sofia het prinsesje; Oke eerlijk, stiekem vind ik dit zelf ook geen straf om naar te kijken haha!
  • Peppa Pig; erg leerzaam biggetje, nu weet ik ook waar ze dat knorren vandaan heeft haha!

Wat zijn de favoriete Netflix series van jouw kind(eren)? En hoe vaak laat jij ze kijken?

afbeelding tablet via Shutterstock

6 thoughts on “Favoriete Netflix series van Leia (2)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.