Nancy’s Fuck it list!

Ik las een artikel over de fuck it list, en dat artikel had m’n aandacht. Hoe vaak hebben we het niet over de dingen die we graag nog eens zouden willen doen? Maar er zijn zoveel dingen die ik echt nooit meer ga doen, maar ook dingen die ik niet accepteer. In de loop van de jaren, waarin ik ouder en weliswaar wat wijzer ben geworden  heb ik veel geleerd. Hierbij mijn ultieme fuck it list, hoe ziet die van jou eruit?

Mijn ultieme fuck it list!

Door schade en schande ben ik wijzer geworden, ben ik meer op mezelf geworden. Sommige mensen vinden me een aparte. Ik ben me daar heel goed bewust van, maar ben me er ook bewust van dat deze mensen slechts mijn buitenste laag zien. Die buitenste laag is zo gepantserd dat je daar niet heel snel en makkelijk doorheen komt. Het verblind je zelfs als je daar doorheen wilt kijken. Andere mensen zien weer een laag daaronder, weer anderen zien de 3 of de 4de laag eronder. En zeer uitzonderlijk zijn die mensen die geen enkele laag zien. Maar dat zijn dan wel, net als mij, pareltjes  van mensen.

Doen alsof ik iemand aardig vind

Ik doe dat niet meer. Je kent het wel van die mensen die zichzelf geweldig vinden. Zo goed hun best doen om door iedereen aardig gevonden te worden dat het er vanaf spat. Bij voorbaat vind ik je al meteen niks. Ben gewoon jezelf en doe niet zo gemaakt. Of van die mensen die gewoon net iets beter liggen bij iedereen als een gemiddeld persoon. Ik heb de behoefte niet om je te pleasen. Ik hoef niet op de voorgrond te staan, en sta ik er wel, dan zal ik een stap opzij zetten zodat dit type mensen er kan en mag gaan staan.

Mijn “nee” verantwoorden

Je krijgt een vraag, van binnen gaan al je radars al af. Dit wordt een lastige om nee op te zeggen. Hoe ga ik die nee verpakken?  Ik verpak hem niet meer mooier als wat het is. Als ik iets niet wil, wil ik het niet. Ik ben daarover geen uitleg of verklaring aan iemand schuldig.

Niet eerlijk omwille van de ander

Twee weken geleden showde een vriendin trots haar nieuwe kleding. (sorry jij ik zal je naam niet noemen) Ze was zo trots maar ik vond het zo lelijk. Ze vroeg mijn mening. Door haar trotse blije glunderende ogen voelde ik me bezwaard om mijn ongezouten mening te geven. Ik viel stil. Haar reactie, ik zie het al, spreek eens uit wat je denkt. Dat had ze niet moeten zeggen. Ze kon het hebben, heeft de kleding overigens gewoon gehouden en draagt ze met trots. Ik zal nooit liegen of niet eerlijk zijn. Vraag je om mijn mening dan krijg je mijn mening. Ben je op zoek naar bevestiging over iets, vraag me dan asjeblieft niet om mijn mening.

Alle foto’s verwerken tot een mooi album

Ik heb in mijn computer denk ik 100 gig aan foto’s staan. Nog altijd droom ik van mooie albums, op zijn minst van onze heren. Maar het is gewoon onhaalbaar niet willen. Weet niet waar te beginnen, waar haal ik de tijd voor elkaar en ik ben er veel te chaotisch en onrustig voor. Elk jaar denk ik weer vanaf dit jaar ga ik het bijhouden, maar elk jaar komt er niet van terecht.

Mijn huis spik en span willen hebben

Ook ik heb soms de neging mezelf beter voor te willen doen dan ik ben. Met name door bijvoorbeeld mijn huis ubernetjes en opgeruimd te willen hebben. Ook onhaalbaar voor een chaoot als mij. Dit heb ik al langer losgelaten. In ons huis mag je gerust zien dat er geleefd wordt en het hoeft geen vt wonen huis te zijn.

Over mijn eigen grenzen heengaan

Dit is een lastige. Te snel wil en te makkelijk ga ikk over mijn eigen grenzen heen. Met name door bijvoorbeeld ergens mijn hulp aan te bieden terwijl ik helemaal geen tijd heb.  Of te denken dat doe ik wel even. niet meer doen niet meer willen doen er zijn genoeg anderen die ook wat kunnen doen. En hee als ik het niet doe, doet een ander het. Ik begin hierin steeds duidelijk naar mezelf toe te worden en plan veelal mijn dingen zodat ik overzicht heb waar ik wel tijd voor heb of tijd voor wil maken en waarvoor niet. Mijn grens begint me zeer heilig en kostbaar te worden.

Mezelf perfecter voordoen als dat ik ben

Ik ben wie ik ben en heb mezelf volledig geaccepteerd. Ik ben geen type dat voorop wil staan, die in de menigte meeloopt. Mijn denken en voelen werkt bij mij anders als bij de gemiddelde mens. En dat is prima en dat mag. Ik ben wie ik ben een chaoot, een van de hak op de tak persoon. En ik hoef mezelf niet beter voor te doen dan ik ben want vooral ben ik ook gewoon een mens.

Heb jij ook een fuck it list? En wat is voor jullie het ding wat echt niet mag ontbreken op jullie fuck it list?

 

One thought on “Nancy’s Fuck it list!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.