Geld verdienen met crypto : mama, jij kan het ook!

Geld verdienen met crypto. Je hebt vast wel eens ergens gelezen dat er mensen miljonair zijn geworden door te investeren in Crypto munten zoals Bitcoin. Hoe ze daarmee miljonair zijn geworden is ze dan nog vaak een raadsel. In dit artikel leg ik je uit wat crypto nu precies is, hoe je geld kunt verdienen met cryptovaluta en ik deel je eerlijk wat crypto mij tot nu toe heeft opgeleverd. En nee, ik ben geen miljonair nu. I wish. Haha!

Wat is crypto?

De makkelijkste manier om dit een beetje te kunnen uitleggen is door Bitcoin. Bitcoin is een online munteenheid, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd en is een digitaal betaalmiddel.

Cryptovaluta zoals Bitcoin gebruiken blockchain technologie, een techniek waarmee je gegevens digitaal opslaat. Het verschil tussen een regulier geld en cryptovaluta is dat een reguliere bank deze gegevens op een centraal punt opslaat en crypto niet. De gegevens worden opgeslagen in elke block van de blockchain waardoor het verspreid staat over een enorm groot netwerk van verschillende computers. Deze techniek maakt het moeilijk om cryptovaluta als Bitcoin aan te vallen met digitale attacks zoals een DDos aanval, wat investeren in een dergelijke munt veel veiliger maakt. Een bank is daarentegen weer wel heel vatbaar voor deze aanvallen.

Maar voor je begint met het investeren van geld in crypto, moet je er wel goed over nadenken en jezelf goed inlezen. Geld verdienen met crypto is namelijk niet voor iedereen weggelegd en je kan er ook een hoop geld mee verliezen. Investeer ook alleen geld wat je kunt missen en plunder niet meteen je hele spaarrekening.

Geld verdienen met crypto

De reden waarom ik ben begonnen met crypto

Ik ga even heel eerlijk met je zijn. Ik ben pas dit jaar (2021) begonnen met investeren in crypto. Ik had er vooraf geen kaas van gegeten en ik was gewoon bang. Bang om geld te verliezen en alles kwijt te raken. Tot een vriendin me vertelde dat ze de stap had gewaagd en daarmee een flink bedrag had “gewonnen”. Ook manlief begon zich steeds meer te verdiepen in crypto en op het moment ansich was ik zelf bezig met het boek; blondjes beleggen beter. Want wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen beter kunnen beleggen dan mannen? Ge-wel-dig! Janneke schrijft heel luchtig en begrijpelijk over beleggen en het triggert mij.

Het triggert mij om nog meer na te denken over onze toekomst. Over de toekomst van mijn dochter. Vooral nu ik echt volledig voor mezelf werk en geen pensioen meer opbouw.

Mijn doelen zijn best simpel: een leuk pensioen bouwen en een studiepotje voor mijn dochter. Ach en wie weet komt daar nog een wereldreis bij, want daar droom ik al mijn hele leven van. Maar goed, mijn winst is momenteel €270,- euro dus daar kan ik net aan twee nachten mee weg in een Van der Valk met diner arrangement. Maar om geld te verdienen met crypto zijn andere dingen wellicht interessanter dan waarom ik erin investeer; namelijk welke cryptomunten er allemaal zijn.

De verschillende soorten cryptovaluta

De lol zou er snel vanaf zijn als we allemaal alleen maar zouden handelen in Bitcoin. Dit mag dan wel de bekendste munt zijn in de crypto wereld, maar dit wil niet meteen zeggen dat dit ook de makkelijkste munt is om in te handelen. Ooit heeft Bitcoin rond de 20.000 dollar per punt gestaan, maar daarna is de munt in een diep dal gevallen. Daar heeft de munt zich gelukkig weer uit kunnen trekken: as we speak zit Bitcoin op een waarde van €42.127 en breekt hij al maanden record na record.

Maar Bitcoin is lastig om in te handelen, de munt is extreem afhankelijk geworden van hypes die niet altijd even goed te peilen zijn. Hypes bij normale mensen zoals jij en ik. Wat er namelijk gebeurd, is dat die “normale” mensen de munt kopen omdat ze het van iemand anders hebben gehoord en niet vanwege de ontwikkeling. Pure massa psychologie.

De 30 grootste munten van dit moment vind je in de tabel hieronder. Bron

Naam Crypto Munt
Ethereum (ETH)Solana (SOL)
Binance Coin (BNB)THETA (THETA)
XRP (XRP)Filecoin (FIL)
Tether (USDT)TRON (TRX)
Cardano (ADA)Wrapped Bitcoin (WBTC)
Dogecoin (DOGE)Monero (XMR)
Polkadot (DOT)Binance USD (BUSD)
Uniswap (UNI)Neo (NEO)
Litecoin (LTC)Terra (LUNA)
Bitcoin Cash (BCH)PancakeSwap (CAKE)
Chainlink (LINK)EOS (EOS)
USD Coin (USDC)Klaytn (KLAY)
VeChain (VET)IOTA (MIOTA)
Stellar (XLM)Bitcoin SV (BSV)
FTX Token (FTT)Aave (AAVE)
Geld verdienen met crypto

Hoe kun je geld verdienen met Crypto?

Er zijn 5 manieren waarvan ik weet dat je geld kunt verdienen met cryptocurrency.

  1. Investeren: Dit is een passieve manier van geld verdienen met crypto en dit is precies wat ik heb gedaan met de app van Bitvavo. Ik heb een bepaald bedrag gebruikt om Cardano (ADA) in te kopen toen deze nog onder de euro zat. Inmiddels ligt de koers op €2,40.
  2. Traden: Trading staat voor het verhandelen van crypto munten, een manier om op korte termijn geld te kunnen verdienen met crypto. Maar let op, dit kost enorm veel tijd. En ook wat meer kennis. Ik ben heel eerlijk: ik ben nog niet zo ver. Ik ben tenslotte pas een paar maanden bezig en mijn doel ligt ook meer op het lange termijn plaatje.
  3. Staking: met staken kun je een soort rente verdienen met het vasthouden van je cryptomunten. Dit kan niet met alle crypto.
  4. Mining: niet relevant voor jou en mij want dit kost je bergen aan energiekosten. Iets met videokaarten en je pc de godganze dag puzzels laten oplossen die crypto kunnen opleveren.
  5. Masternode: Snap ik nog niks van dus ga ik ook niks over zeggen haha! Dit is namelijk voor de vergevorderde…

Er zijn volgens mij nog meer manieren, maar daar moet ik mij nog verder in verdiepen. Ik vind het al bewonderenswaardig dat ik inmiddels 270 euro aan winst heb kunnen ophalen. Op naar de miljoen haha!

Crypto kopen met Bitvavo

Wil jij ook geld gaan verdienen met crypto? Crypto kopen doe je eenvoudig bij Bitvavo, klik op onderstaande knop en je betaalt geen handelskosten over jouw eerste €1000,- aan munten. Verder hoef je je daarna ook vrij weinig zorgen te maken. De handelskosten zijn bij Bitvavo het laagste en daarnaast is het een Nederlands bedrijf. Het is de grootste en meest betrouwbare partij op de markt die voldoet aan de Nederlandse wet en regelgeving. Ik vind de app heel erg fijn werken en vooral heel overzichtelijk. Het is de perfecte app voor beginners zoals jij en ik.

Tot slot

Geld verdienen met cryptocurrency kan een ontzettend handige manier zijn om, met relatief weinig inspanningen jezelf te voorzien van een financieel extraatje. Een leuk studiepotje voor de kinderen, of een extra reserve voor je oude dag. Maar, hier heb je wel wat technische kennis voor nodig. Voor je dus je hele spaarrekening plundert en in crypto steekt, raad ik je echt aan om jezelf eerst goed in te lezen. Doe bijvoorbeeld een cursus! Er zijn diverse gratis crypto cursussen te vinden om je wegwijs te maken in de wereld van crypto currency. Je wilt namelijk geld verdienen met crypto, niet geld verliezen met crypto.

Investeer jij ook in cryptocurrency? Ben je ook bezig met beleggen? Laat het weten in de reacties, ik ben oprecht benieuwd of je dit doet, waarom je dit doet en wat voor gevoel het je geeft. Ik vind het nog steeds af en toe heel eng en ben super bang om geld te verliezen. Wat ik dan ook heb gedaan is al het geld wat ik heb ingelegd, er weer uit heb gehaald. Met de winst : €270,- ga ik nu verder en kijk ik naar de lange termijn. Hopen dat Cardano ooit dezelfde bedragen als Bitcoin gaat aantikken :-)

One thought on “Geld verdienen met crypto : mama, jij kan het ook!

  • Dat is echt helemaal Chinees voor mij. Niet lachen, maar wij zetten ons geld op Pokemon kaarten :) Vinden we geen zeldzame en waardevolle kaart, wel dan was het in ieder geval leuk om te doen met kinderen :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.