Gouden sieraden thuis liggen? Hier 3 tips voor wat je ermee kunt doen!

Herken je dat? Je hebt thuis een doosje met gouden sieraden liggen waar je eigenlijk niks mee doet, maar je wilt ze ook niet meteen weggooien. Misschien hebben ze wel sentimentele waarde of heb je het idee dat ze nog te mooi zijn om afstand van te doen. Maar wat kun je er dan wel mee doen, in plaats van stof te laten vangen? In deze blog delen wij 3 tips voor wat jij met je gouden sieraden kunt doen. 

De waarde bepalen

Voordat je gaat besluiten wat je met je (oude) gouden sieraden wilt doen, kun je de waarde hiervan laten bepalen. Dit doe je door naar een goudtaxateur of een juwelier voor oud goud Amsterdam te gaan. De waarde van je gouden sieraden is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het goudgehalte, de actuele goudprijs en het gewicht. Daarom worden je gouden sieraden eerst grondig onderzocht, voordat er een waarde aan gegeven wordt. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar verschillende juweliers en goudtaxateurs, zodat je zeker weet dat je alle waarde eruit haalt die erin zit. Kijk daarom naar verschillende recensies en ervaringen van anderen, zodat je zeker weet dat je naar een betrouwbare taxateur of juwelier gaat. Bovendien kun je hierna een weloverwogen besluit maken voor wat je er verder mee zou willen doen.

Een nieuwe look

Het is natuurlijk zonde om niks te doen met sieraden die heel veel sentimentele waarde hebben. Al zullen ze vanwege de gedateerde stijl misschien niet meer draagbaar zijn, zijn er zeker mogelijkheden om ze alsnog te dragen. Misschien heb je zelf een bepaald ontwerp in je hoofd waar je je sieraad tot om kunt toveren. Ook is het mogelijk om naar een juwelier te gaan en te vragen naar de mogelijkheden. Er zijn namelijk al veel mensen geweest die oude gouden sieraden bijvoorbeeld hebben laten omsmelten naar een nieuw sieraad dat toch persoonlijk voor ze is. Ook kun je ze vast combineren met andere en moderne sieraden, waardoor hetzelfde sieraad toch een compleet andere look krijgt. Zo kun je toch nog genieten van de sieraden met een bijzondere herinnering en hoef je er geen afstand van te doen. 

Verkopen als investering

Hebben de sieraden niet per se een emotionele waarde, maar weet je niet op welke manier je er afstand van moet doen? Dan kun je je sieraden ook verkopen als investering. Dit goud verkopen Amsterdam doen veel mensen, om nog meer financiële zekerheid te hebben. Ook hierbij is het belangrijk om naar een goede en betrouwbare juwelier of goudhandelaar te gaan. Dan weet je zeker dat je de hoogste waarde eruit kunt halen. Vergelijk hierbij recensies en prijzen die de goudhandelaar of juwelier biedt, zodat je de beste deal kunt vinden. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.