De grote luiertest met o.a. Zwitsal en Pampers.

Na onze Billendoekjes test werd het tijd voor de grote luiertest. In deze grote luiertest komen de volgende merken aan bod: Kruidvat luierbroekjes, Zwitsal, Albert Heijn, Jumbo en uiteraard Pampers. Benieuwd welke luier als beste uit de test komt?

De nieuwe Zwitsal Luiers

Ik liet het via Instagram laatst al doorschemeren: ik mocht de nieuwe Zwitsal luiers testen en daar wilde ik meerdere merken voor gebruiken. Zo lief als mijn vriendinnen zijn hebben ze me allemaal een merk toe gestuurd die zij gebruiken en heb ik mijn eigen Kruidvat luierbroekjes en Zwitsal Luiers toegevoegd. Alle luiers in deze test hebben maatje 4 of 5.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo
vlnr: Jumbo | Pampers | Kruidvat | Zwitsal | Albert Heijn

Prematuur luiers van Pampers, hoera!

Toen Leia net werd geboren lagen we uiteraard op de NICU en droeg mevrouwtje met haar mini billetjes maatje 0 van Pampers. Dat was toen de kleinste maat en zelfs daar kon ze in zwemmen met haar 2065 gram en 41 centimetertjes. Inmiddels heeft Pampers een speciale prematuur luier ontwikkelt, Hoera! Dus dat is heel erg fijn. Mogen meer merken een voorbeeld aan nemen. Alleen Pampers zijn wat duurder, dus toen Leia haar billen groeiden zijn we overgestapt op Kruidvat luiers. Inmiddels hebben we in de afgelopen 3 jaar ook wel andere merken geprobeerd zoals bijvoorbeeld Bumblies (verschrikkelijk die dingen!) of Etos (hele fijne luiers voor kleine billetjes en smalle kindjes zoals Leia).

Starten met de luiertest

Toen ik aan de luiertest begon, waren mijn Etos luiers helaas net op, dus deze dit er helaas niet tussen. Ik ben overigens wel erg te spreken over de vrolijke Woezel & Pip luiers want zoals hierboven gezegd: Ze zijn mooi klein, Leia kan van de Etos maatje 4 aan en daar makkelijk een paar uur mee volhouden. Het mooie is ook omdat ze zo smal zijn, ze geen dikke pamperkont heeft. Je ziet dus niet dat ze een luier draagt.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Deze eisen stellen wij aan luiers:

 • Vochtopname : Dit is uiteraard een van de belangrijkste. Niets is zo vervelend als doorgelekte luiers en dus natte broekjes. Ook worden sommige luiers op één punt heel erg dik. Dan krijg je zo’n rare “klont” vorming in de luier en dat is denk ik niet erg fijn voor die kleintjes.
 • Geurtjes :  Een luier mag niet gaan stinken. Natuurlijk een dikke schijt luier stinkt, daar kun je niet omheen. Maar er zijn zat luiers waar je ook de plas heel erg ruikt. Echt mega stinkend.
 • Zachtheid : Luiers met stugge randen komen hier niet door de luiertest, dat gaat irriteren en kan rode plekjes veroorzaken in combinatie met de zuurgraad van het plasje. Zachte randjes dus en de luiers moeten goed blijven plakken.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Hoe voeren we de luiertest uit?

Benodigdheden voor de luiertest

 • Diverse merken luiers
 • Schaar
 • Per luier een glas van 150 ml.

Voor deze luiertest heb ik de luiers allemaal uitgestald. Open gelegd en boven elke luier een glas met 150 ml water neergezet. Waarom een glas water van 150 ml? Deze ga ik in elke luier gieten. Daarna kijken we wat er met de luiers gebeurd. Die schaar gebruiken we om op het einde alle luiers doormidden te knippen om te kijken hoe het water zich heeft verdeeld over de luiers. Zullen we maar beginnen met de grote luiertest dan?

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

De grote Luiertest

Pampers :

De pampers nam al het vocht op. Wat ik erg opvallend vond is dat het vocht in 3 verschillende banen wordt opgenomen en het water (plas) dus goed wordt verdeeld over de luier. De luier voelt ook niet nattig aan aan de buitenkant.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Zwitsal

De zwitsal luier is heel lekker zacht, voelt dik aan. Bij het gieten van het water was ik helaas niet zo erg blij. Het water lekte namelijk direct door. De buitenkant van de luier was dus gewoon nat. We hebben deze luiers ook bij Leia omgehad en juist doordat de luier dik aanvoelt, heb ik ook het idee dat dit de oorzaak is van de luieruitslag die ze momenteel heeft. Jammer genoeg komt deze luier niet goed door de test.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Kruidvat Luierbroekje

Hier heb ik een luierbroekje gebruikt ipv een luier. Het water neemt ontzettend snel op en de buitenkant blijft ook droog. Helaas zie je wel enorme klontvorming, ik weet niet of de gewonen luiers van Kruidvat dit ook hebben. Ik kan het mij niet herinneren in elk geval.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Jumbo

Wat zijn dit verschrikkelijke luiers! Het water lekte direct door en mijn tafel was super nat. Ook vind ik de luiers wat stugger. Absoluut een no go

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Albert Heijn

Over de luiers van de Albert Heijn ben ik helaas ook niet echt te spreken. Bij het ingieten van het water, rolde het er meteen af. Ik kreeg er een beetje het nieuwe handdoeken of theedoeken gevoel van, die nemen vocht dan eerst ook slecht op, dus moet je eerst ff wassen.

luiertest luiers pampers zwitsal kruidvat albert heijn jumbo

Conclusie van de grote luiertest

Ik vind het erg jammer, maar de luiers van Zwitsal, Jumbo en Albert Heijn zijn voor mij geen prettige luiers. De binnenkant van alle drie de luiers zijn erg zacht, maar ze nemen maar weinig vocht op en lekken door. De luiers van Pampers en Kruidvat vind ik fantastisch en ondanks dat ik de Etos luier niet in deze luiertest heb zitten, is dat ook één van mijn favoriete merken.

Mijn top 3 bestaat beste luiers uit

Deze luiers kan ik niet aanraden

 • Jumbo (€11,78 voor 78 luiers)
 • AH (€10,69 voor 78 luiers)
 • Zwitsal (20,99 voor 62 stuks)
 • En ondanks niet in deze luiertest: ook de luiers van Bumblies vind ik niet prettig. (€6,73 voor 40 stuks)

Voor deze luiertest hebben wij een pak Zwitsal luiers ontvangen om uit te proberen.
Desondanks blijven wij altijd kritisch en eerlijk in onze reviews, ook als het ons niet goed bevalt. Zie hiervoor disclaimer

14 thoughts on “De grote luiertest met o.a. Zwitsal en Pampers.

 • hier en grote plassen en vooral snachts en wint kruidvat t. zelfs bij pampers lekte ze door….de woezel en pip vond ik eerst wel.prima ….maar de laatste keer liep de plas er gewoon naast ….misschien te smal voor ons meisje….gelukkig thuis overdag al van de luiers af scheelt al een hoop

 • Leuk om te lezen altijd! Ik heb pas zo’n pak zelfs al gekregen van mn moeder. Dus hopelijk wordt dat geen lekfestijn straks bij de kleine man. Ik vond Kruidvat luiers echt terrible, knalharde plastic dingen. Pampers waren hier echt nummer 1. Ondanks dat ze duur zijn, kochten wij ze echt tot ze zindelijk was. Wel altijd in de aanbieding want dan nog enigzins te doen!

  • Ik vind de luierbroekjes wel harden dan de gewone luiers van Kruidvat, maar die van Pampers zijn ook niet mega zacht. Dan is Zwitsal weer zachter… Maar goed dat zorgt hier dus voor mega uitslag, waarschijnlijk omdat het de lucht niet goed doorlaat? Ik hoop dat jullie meer geluk hebben met de zwitsal luiers

 • Echt heel leuk gedaan deze test! Het is voor mij alweer even een tijdje geleden dat ik luiers heb gekocht, maar voor mijn dochter gebruikte ik 9 van de 10x die van de Kruidvat of Etos (is al wel een aantal jaar geleden) x

 • Jaa hier ook kruidvat en/of pampers in huis. Bij mn oudste ook etos gebruikt maar toen het woezel en pip werd snel overgestapt. Wij gebruikte de luierbroekjes daarvan en lekte gigantisch terwijl we voor die tijd nooit problemen daarmee hadden.

 • Ik heb altijd Kruidvat luiers.. Saar heeft ook een smal kontje.. en deze sluiten het mooiste aan.. geen hangkontjes en ellende.. Ik ben dik tevreden en stap nooit meer over haha
  De doekjes gebruik ik overigens van Etos!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.