Hellen | Floep… de ingevingen

Floep.. De ingevingen.. Ik zit op de bank, ben niet met iets specifieks bezig en dan ineens komt dé floep.. Zomaar, uit het niets, en vaak totaal niet gerelateerd aan waar ik op dat moment mee bezig ben..

Een nieuw avontuur voor mijn ADHD brein..

” Opzij (3x). Maak plaats (3x). We hebben ongelooflijke haast. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan ”

Floep..

Ik heb een ingeving.. Over een totaal willekeurig onderwerp.. Zoals het oppompen van een zwembad.. Het is bloedheet, temperatuur level ‘opsluiten in een koelcel’, boven de 30 graden.. Anti-Nederlands weer, té warm, zucht en steun.. Ik zucht en steun dus ook. Ik vertik het om onnodig de deur uit te gaan. De gordijnen, deuren, ramen, alles gaat dicht..

Ik waag mij alleen buiten in de vroege ochtend, graag zelfs.. Heerlijk moment, de rust, de zon die opkomt, de kleuren van de natuur, en de temperatuur.. Zo ook in de avond maar dan met een ondergaande zon.. Love it! Puur geluk, rust en balans..

Alle uren daartussen wil ik zo min mogelijk buiten zijn.. Warmte maakt mij geïrriteerd.. En buiten dat, maakt de kledingkeuzes die ik moet maken en het kuddegedrag, de sandalen en korte broeken van mijn medemens, mij nog geïrriteerder..

Dus binnen verberg ik me in een zelf gecreëerde koele wereld. En dan ineens…

Floep

De ingeving.. Om 16.00u in de middag..

Ik kan wel even het zwembad oppompen en vullen zodat onze dochter even lekker kan zwemmen..”

Ik spring op, verzamel in 1 minuut alles wat ik nodig heb, roep naar onze dochter dat haar badpakje tevoorschijn getoverd kan worden en ik begin met klaarleggen van de spullen.. Toch wel heel warm, maar dat mag de pret niet drukken, even andere kleren aan en ik kan weer verder..

Ow oeps het ventiel ligt aan de verkeerde kant zodat ik in een klein hoekje moet staan om te kunnen pompen.. Dat moet dan maar..

Ik begin moedig, en uiteraard volgas.. Er klopt iets niet, euhm.. Ow het ventiel moest niet helemaal open want dan loopt de lucht er net zo hard weer uit.. Irritatielevel 1 bereikt.. En die handpomp werk ook eigenlijk voor geen meter. Pomp nr.2 doet zijn intrede,veel beter. Dit gaat lukken.

Plop.. toch niet.. Irritatielevel 3 is een feit. Hmm. Niet opgeven, doorgaan..

Dat was het startsein tot een sessie 5e versnelling lucht pompen.. Warm! Maar ik ga door, er zit progressie in. Ik zie de bovenste rand lichtelijk opbollen..Ik ben positief, en project zwembad begint zijn eerste bolle vorm aan te nemen.. Whoop Whoop..

Héél warm,ineens! Irritatielevel 4. En ruik ik nou kattenpis in het hoekje waar ik in gepropt sta?! Level 5 bereikt. Plop.. Teveel druk op de pomp. Irritatielevel 6..Pomp nr.3 doet zijn intrede. Past niet.. Level 7.. Zucht. Pomp nr.1 dan maar weer. Met die pomp is in de jaren ’80 menig luchtbed opgepompt en heeft zijn beste tijd gehad.. Ik ga te snel voor deze pomp.. Irritatielevel 9 is bereikt. Pomp nr.2 komt u maar..

Warm, warmer, tomato head.. Level 10.

PLOP..

‘Ik stop even’  weet ik uit te kramen tegen onze dochter, die overigens de hele tijd om mij heen loopt.. Zij weet genoeg, terwijl ik naar binnen stamp..

Level 15.

Het zweet breekt me dan pas echt uit, de irritatie groeit bijna uit mijn hoofd en voel ik in mijn hele lichaam.. Volledig opgeladen dus.. Het liefst knip ik dat zwembad aan flarden, in 5000 stukjes.. Dat ding is toch ook veel te groot, de ontwerper van dat ventiel moet per direct worden ontslagen, en het gebrek aan een goede pomp reken ik ook de fabrikant aan..

Adem in, adem uit.. Repeat.. Onze dochter heeft inmiddels een verwachting over het zwembad, logisch natuurlijk.. Dus hup naar buiten, het zwembad wacht..Vol goede moed begin ik aan de tweede poging. Het..moet..lukken..

Pomp nr.2 wacht op me. Vol ongenoegen blijkt al snel..

Ik begin weer, maar zo goed als direct is de luchtdruk weer te hoog en plop daar gaat de pomp weer. ADEM IN ADEM UIT.. irritatielevel 5 is bereikt in 2 seconden..

Ik ga verder, maar je raadt het al . Door mijn snelheid, bouwt de druk te snel op.. En plop.. De daaropvolgende gebeurtenissen gingen zo snel, dat ik het amper kan navertellen..Ik zeg tegen onze dochter dat ik zo uitleg ga geven over project zwembad maar dat ze even moet wachten..

Ik stamp naar binnen, grijp mijn telefoon en stamp verder om mij af te kunnen zonderen..

                             Ik….moet….rustig…worden….

Heerlijk die ingevingen..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.