Hellen | Op zoek naar de sloddervos met Woezel & Pip

Op zoek naar de SloddervosAfgaande op de titel zou je haast denken dat ik mee heb gedaan aan de verkiezingen voor Miss. Sloddervos. Als dat zo was geweest, dan zou ik hoogstwaarschijnlijk in de top 3 hebben gestaan.. Maar daar gaat mijn blog dus niet over.. Waar gaat het dan wel over?! Over de vierde familievoorstelling van Woezel en PiP!

Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos

Dé familievoorstelling van dit moment is Woezel en PiP. Op zoek naar de sloddervos. De voorstelling is geproduceerd door Van Hoorne Entertainment. De aftrap van de voorstelling is afgelopen vrijdag 30 september 2016 geweest. De komende maanden speelt de voorstelling in verschillende theaters door heel het land.

VakantieVeilingen

Op 1 van de avonden waarop ik me stierlijk verveelde, kwam ik op het briljante plan om mijzelf te gaan vermaken met VakantieVeilingen.nl. Vrij snel viel mijn oog op de aanbieding voor de Woezel en PiP voorstelling voor 4 personen, incl. Meet & Greet.. Dus hup, bieden.. En het verbaast me elke keer weer hoe weinig mensen in de laatste 5 seconden een bod doen.. Dat is nou juist het leuke van het bieden, die laatste 5 seconden.. Het geeft me 5 seconden een mini rush, hersenvoeding dus.

Anyway, ik heb de veiling gewonnen.. Ik heb €20 betaald voor 4 zitplaatsen.. Dat is aanzienlijk lager dan wat de reguliere prijs van de kaarten is. Voor één zitplaats betaal je normaal gesproken €17,50.

op zoek naar de sloddervos

Woezel en Pip.. Here we come..

Vandaag was het dan eindelijk zo ver..  Woezel en PiP, op zoek naar de sloddervos, here we come! Dit soort uitstapjes zijn nog niet helemaal mijn favoriete bezigheid.. Om verschillende redenen, maar de boventoon wordt gevoerd door de chaos en alle prikkels tijdens zo’n voorstelling. Ook het niet zomaar weg kunnen speelt mee.. Maar goed, het gaat er niet om of ik het wel of niet redt, aangezien het gaat om Isa.

Gek genoeg had ik zin om er naar toe te gaan. Het tijdstip van de voorstelling hielp daarin ook mee. Ik vind 16.00u een prima tijd voor een familievoorstelling..  Gewoon lekker chill de dag beginnen, en Isa kon nog een kort slaapje doen voordat we weg zouden gaan..

Spannend!!

Op naar Theater Gooiland in Hilversum.. Na een uur rijden kwamen we dan bij het theater aan.. Gelukkig ruim voldoende parkeergelegenheid, en konden we op 2 minuten loopafstand de auto kwijt.. Niet geheel onbelangrijk als je met een 4-jarige op pad gaat.. ;)

op zoek naar de sloddervos

Project; zitplaatsen zoeken..

Binnen liepen wij direct de chaos in.. Maar gelukkig was vrij snel duidelijk waar ik onze kaarten kon afhalen. Onze zitplaatsen waren op het balkon van de zaal.. Ook de trap naar het balkon was gelukkig snel in mijn vizier en na 10 minuten zaten wij al op onze plek.. Daar ging wel eerst een ‘sorry mag ik mezelf even vlak langs uw lichaam voortbewegen terwijl u uw buik moet inhouden’ rijtje aan vooraf. Vervolgens kom ik er dus achter dat onze zitplaatsen  te bereiken waren zonder dat rijtje door te hoeven lopen.. We hadden alleen 1 deurtje verder het balkon op moeten gaan.. Great! Voor niks zoveel mensen laten opstaan, er langs proberende te manoeuvreren, en teveel lichaamscontact met onbekende mensen..

Aangezien wij 5 minuten voor aanvang van de voorstelling op onze plekken zaten, hoefden we niet lang te wachten.. Heerlijk.. De lichten gingen uit, de gordijnen open en daar stond De Wijze Varen op een stapel boeken.. Het decor is prachtig, rustig maar voldoende om het verhaal te kunnen vertellen.

De Wijze Varen

Na de intro door De Wijze Varen komen, na een snelle decor aanvulling, Buurtpoes, Tante Perenboom, de Pratende Tulpen, Mol en de vertelster op het podium. Wauw! De manier waarop de spelers de knuffeldieren tot leven laten komen is ronduit briljant.

De vertelster speelt een grote rol in het geheel.. Ze is ook Tante Perenboom, Vlinder, een vallende ster, en ze zingt de liedjes.  Zij was de Ninja van het geheel ;) Mijn complimenten daarvoor. De vertelster krijgt al snel het publiek mee door ze te vragen mee te gaan in het verhaal.. Het bekende liedje van Woezel en Pip is een leuke meezinger..

op zoek naar de sloddervos

Een step?!

En toen kwamen Woezel en PiP het podium op, beide op een step.. Waarvan ik overigens eerst dacht dat het de onderstellen van de dieren waren, waarmee de spelers de grote pluche knuffeldieren konden verplaatsen.. Ik vond het er nogal amateuristisch uitzien, totdat Woezel & Pip eraf sprongen.. Toen had ik door dat het geen onderstel voor de spelers was maar een step waar Woezel en Pip mee aan het spelen waren in het verhaal.. oeps.

Tante Perenboom vertelt dat De Wijze Varen jarig is.. Woezel en Pip hebben Een kado, maar kunnen het nergens terugvinden.. Oh oh.. Dus gaan ze snel op zoek in hun hok naar het kado. Dan komen ze erachter dat ze allebei spullen kwijt zijn.  Oh nee, heeft de Sloddervos de spullen gepakt?! Bestaat de Sloddervos eigenlijk wel?! De Wijze Varen zegt van wel..

Woezel en Pip gaan logeren, in een tent.. De grote lichten gaan uit, en de sterren beginnen te schijnen.. Het is donker en Woezel en Pip zitten in de tent.. Ze praten over De Sloddervos, en besluiten De Sloddervos samen te gaan zoeken.. De volgende ochtend blijkt de rode sjaal van Pip verdwenen te zijn.. Ze zijn het zat!  Ze willen hun spullen terug..

op zoek naar de sloddervos

Neefje Charlie

Eventjes dachten ze De Sloddervos te hebben gevonden, in één van de bosjes maar dat was neefje Charlie. Charlie gaat ook mee met de zoektocht naar De Sloddervos.. Eerst bedenken ze samen hoe De Sloddervos eruit zal zien..

Op zoek naar de Sloddervos

Deze gedachten worden d.m.v. wolkvormige bordjes weergegeven zodat de kindjes in het publiek zich ook kunnen voorstellen hoe De Sloddervos eruit zal.. Brrrrr.. Dat is toch wel een beetje eng..Isa zit naast me en ik zie de spanning groeien bij haar.. Ze vindt het echt even spannend.. De zoektocht gaat verder.. Woezel, Pip & Charlie zijn vastbesloten om De Sloddervos en de spullen te vinden..Ze verlaten de Tovertuin om naar de grote kale rots te gaan.. Om daar te komen moeten zij over een boomstam lopen om een rivier over te kunnen steken..

Hersenvoeding

De rivier was overigens een mini versie van een special effect zoals we zien in films. Een blauw doek werd door lucht zachtjes omhoog geblazen waardoor het net leek dat er stromend water over het podium liep.. Hersenvoeding voor mijn ADHD brein ;). Het enige nadeel was dus dat ik vervolgens voornamelijk naar het nagebootste riviertje kon kijken.. De manier waarop het blauwe doek steeds opbolde, intrigeerde me enorm..

Ondertussen vinden Woezel en zijn vriendjes, De Sloddervos.. Maar wat blijkt.. De Sloddervos heeft helemaal niet de spullen van Woezel en Pip weggepakt.

Het opbollende blauwe doek

De Sloddervos legt uit hoe hij aan zijn naam komt, terwijl ik ondertussen nog steeds geïntrigeerd naar het opbollende blauwe doek zit te kijken.. Wauw.. De vriendjes gaan teleurgesteld terug naar De Tovertuin. Ze zijn de spullen én het kado nog steeds kwijt..

op zoek naar de sloddervos

De feesthoedjes van De Wijze Varen

Maar het is feest! Want De Wijze Varen is jarig.. De slingers zijn opgehangen, en de jarige job heeft op elk blad een feesthoedje.. Ook dat vond ik weer bijzonder interessant..Er is taart en we zingen met z’n allen een verjaardagsliedje.. De taart heeft kaarsjes en wij mogen die met z’n allen uitblazen..De zaal werd gevuld met blazende geluiden.. De kaarsjes gingen uit.. En toen was het tijd voor het kado.. Maar ja helaas waren Woezel en Pip nog steeds de spullen én het kado kwijt..

Huh?!

Dan pakt De Wijze Varen een doos waar hij de verdwenen spullen van Woezel en Pip uit haalt.. Huh?! Ook het kado van Woezel en Pip blijkt in de doos te liggen.. Nou ja! De Wijze Varen heeft alle spullen die Woezel en Pip hebben laten slingeren, meegenomen en in een doos gestopt.. Want de sloddervossen zijn Woezel en Pip zelf.. ; Daarna hebben we met z’n allen Woezel, Pip en alle vriendjes uitgezwaaid.. Daaaaaag… Zwaai. Zwaai..

Tijdens het eindliedje werd er een stapel tekeningen op het podium gebracht, en haalde de vriendelijke vertelster er een paar uit waarvan ze de naam opnoemde.. Natuurlijk heel leuk voor de kindjes..

Hard praten & huilen

De voorstelling duurt een uur. Lang genoeg voor kinderen vanaf 2 jaar.. Voor sommige te lang, afgaande op het harde praten en de huilende kinderen.. Ik vond dat er enorm veel gepraat werd door kinderen, ook zo dat het zelfs het geluid van de voorstelling overstemde.. Maar zodra er een muziekje te horen was, werd het direct stil in de hele zaal..

Merchandise

Na afloop mocht Isa iets uitkiezen als herinnering aan de voorstelling.. Ze koos een knuffel van Mol.. En waarom?! Omdat ze het zo grappig vond dat het huisje van Mol een klepje bovenop had wat open en dicht kon.. ( Mol in / uit zijn hol).. Er werden té schattige haarbandjes met oren bovenop verkocht.. Ook rugtasjes,knuffels en boekjes konden we kopen. De prijzen waren ok. De knuffel van Isa kostte €10.

Meet & Greet

Daarna hebben we een tijdje in de rij gestaan voor de Meet & Greet.. Ik had toch een andere verwachting daarvan, bleek toen we aan de beurt waren.. Er stonden twee gigantische pluche knuffeldieren.. Meet Woezel en Pip.. euhm ok.. Foto dan maar?! Hoe positioneer je een kind bij twee gigantische knuffeldieren die onhandig tegen elkaar waren aangezet.. Niet dus! Dan maar even snel een foto maken.. Dan kon het meisje wat erbij stond de knuffeldieren weer in die onhandige positie terugzetten voor de volgende..

Meet en Greet lijkt me niet de juiste beschrijving van het hele gebeuren.. Op de foto met twee gigantische knuffeldieren, lijkt me dan een betere.

op zoek naar de sloddervos

Kings ijscafé

Aangezien het inmiddels 17.30u was, zijn we wat gaan eten om de hoek bij Het Gooitheater. Bij Kings Ijscafé, aan de Emmastraat in Hilversum.. Afgezien van de mooie inrichting, het vriendelijke personeel met toffe bandana’s in hun haren, was het eten heerlijk! Zelfgemaakte patat, kipnuggets, en een hele lekkere Angus burger.. Heerlijk en een hele goede afsluiter van een gezellige dag..  Een aanrader dus die voorstelling van op zoek naar de sloddervos

The Day After

Isa stond om 6.30u naast mij met.. jawel.. Molletje.. Het knuffeldiertje is getransformeerd tot een real life gezinslid. Tijdens het ontbijt ontdekte Isa het theaterboekje wat we hebben meegekregen.. Zodra ze Woezel en Pip in het boekje ziet staan, is ze weer even in gedachten bij de voorstelling.. Ze vond het prachtig. ‘Wanneer gaan we weer’ en ‘Ik mis de voorstelling wel een beetje’ .. Maar ook de gedachte aan De Sloddervos vond ze een beetje eng, ik heb haar er maar even aan helpen herinneren dat De Sloddervos de spullen niet had weggepakt.. Ooow ja! De Sloddervos herself zorgt er uiteraard voor dat ik word gewezen op alles wat ik vandaag niet direct opruim…. ;)
Bedankt Woezel & Pip en De Sloddervos.

[bol_product_links block_id=”bol_57f3918e20be9_selected-products” products=”9200000053840234,9200000052023881″ name=”woezel & pip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”510″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ben jij al naar de voorstelling; op zoek naar de sloddervos geweest met je kids?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.