Help?! Hoe kan ik het beste Playmobil opbergen?!

Onze mannetjes zijn echt verzot op Playmobil, hierdoor hebben ze téveel Playmobil. Als kun je in hun ogen nooit genoeg sets hebben. Maar hoe zet je het netjes weg? Het neemt zoveel ruimte in beslag.

Teveel Playmobil

Al enige tijd geleden hebben we besloten dat we een deel van het Playmobil weg wilde hebben uit de woonkamer. Het nam zoveel ruimte in beslag, oogde rommelig en niet opgeruimd. We hebben toen de zolder flink opgeruimd en heel wat sets op de zolder gezet. De afspraak is nu, er mogen drie complete sets in de woonkamer staan. Op dit moment staan de Ghostbusters er, de Draken en de dino’s.

Playmobilzolder

Op de zolder hebben ze nu, het kasteel staan, ridders en piraten, brandweer, politie, school, en veel losse spullen, auto’s, boten, speeltuin enz. Ze hebben echt teveel. Ik blijf het zelf echt een ding vinden om het goed gesorteerd te houden. Voorheen was ik daar echt neurotisch in. Alle kleine spulletje zaten in aparte vakjeskoffertjes. Vorkjes bij vorkjes, geweertjes bij geweertjes en ga zo maar door. Daar ben ik echt heel snel mee gestopt, het was geen doen!

Het voordeel van dat er veel op de zolder staat, is dat het gewoon op de grond mag blijven staan als ze ermee gespeeld hebben. Wel moeten ze het netjes achterlaten. Poppetjes en alle losse spullen opruimen. Het opruimen ging vaak niet goed en het was binnen de kortste keren weer een ongeorganiseerde bende.

Hoe hou je het enigszins georganiseerd?

Ik moest dus iets bedenken wat makkelijk opruimt maar wat ook overzicht geeft. Ik wil het wel graag ietwat georganiseerd houden. De oplossing die voor ons werkt is alles op thema in een bak. Ik heb bij de action bakken gehaald. Per thema een bak gepakt. Daar zitten dan de losse spullen in inclusief de poppen, de kleine accesiore’s Dit is ook voor de heren makkelijk te doen als ze moeten opruimen.

Ze  hebben zelf ondertussen door dat dit ook veel fijner speelt. Nu is het een kwestie van de grote spullen uit de kast pakken. De bak met kleine spullen en poppen erbij en ze kunnen gaan spelen. Voorheen waren ze veel tijd kwijt met alles bij elkaar zoeken.

Het blijft zich maar uitbreiden ;)

Ondanks dat we beide vinden dat ze genoeg sets hebben blijven er elke keer sets bij komen. Zo was de oudste onlangs jarig en hij wilde dolgraag de Explores van Playmobil, nu is de jongste bijna jarig hij zeurt al weken om het circus. Straks met 5-12 zullen ze ook vast weer dingen ervan vragen. Hoog op het wensenlijstje van beide heren staat nog het woonhuis. De collectie blijft dus uitgebreid worden.

Spelen jullie kinderen ook veel met Playmobil, en hoe gaat het opbergen bij jullie thuis?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.