Het consultatiebureau. Fan of geen fan?

Eén keer in de zoveel tijd moet ik er weer aan geloven, een bezoekje aan het consultatiebureau. Niet mijn favo dingetje om te doen. Dit komt misschien omdat ik niet hele positieve ervaringen heb en het ergens een beetje zonde van mijn tijd vind.

Waarom naar het consultatiebureau?

Totdat je kind naar school gaat, zijn jij en je kind welkome gasten van het consultatiebureau. In die tijd hopen ze jullie daar wel een keer of 12 te zien! Wat??? JA echt!

Op het consultatiebureau volgen ze de groei en de ontwikkeling van je kind. Verder geven ze je kind de inentingen.
En je kunt bij ze terecht met alle vragen over de opvoeding van je kind: verzorging, de voeding, het slaapritme, het gedrag van je poppetje, rollen, kruipen en ga zo maar door. Het consultatiebureau is een plek om feitelijke informatie te vragen. Zo kun je zelf bepalen wat de juiste keuzes zijn voor jouw kind, want geen kind is hetzelfde. Volg daarbij je moederhart want dat gevoel heeft het bijna altijd aan het juiste eind.

consultatiebureau

Niet zo’n fan van het consultatiebureau gedoe.

Tuurlijk er zijn dingen waarbij je ze nu eenmaal nodig hebt. Maar er zijn dingen waar ik het niet helemaal mee eens was. Ik zal het bij 2 voorbeelden houden

Zo had ik niet zelf mogen beslissen om mijn kinderen flesvoeding voor hongerige baby’s te geven. Ik had eerst moeten overleggen. Nou ik geloof dat ik de moeder ben en ik weet zelf wel wat mijn kinderen nodig hebben en wat het beste voor ze is. Ik had ze om het uur kunnen laten schreeuwen of kunnen voeden maar dit leek mij niet de juiste oplossing. Voeding voor hongerige baby’s werd het en we hadden weer rust. Een regelmatig ritme voor de voedingen.

Ook zijn mijn kinderen te klein en te licht voor de leeftijd. Dit had ik toch niet kunnen zien aankomen…. Ik ben zelf ongeveer 160 cm en Mark is ook niet de grootste. Dat ze dan kleiner en lichter zijn is volgens mij niet vreemd. Ik kan ze elke dag 10 trappen onder de kont geven maar of ze daar groter van worden? Ik vraag het me af haha!

Altijd te laat aan de beurt bij het consultatiebureau

Vorige maand had ik met Bram om 14.30 uur een afspraak staan bij het consultatiebureau.We waren om 15.10 uur aan de beurt. Ja dan ben ik er al helemaal klaar mee! Bram werd meteen gemeten en gewogen. Daarna konden we dus nog weer bijna 3 kwartier wachten. Leuk met een peuter, 3 kwartier in zijn ondergoed lopen daar. Hij wou natuurlijk na 20 minuten zijn kleertjes weer aan en naar huis. Dit zat er nog niet in. Al stond ik na een half uur wachten wel op het punt om mijn biezen te pakken. Maar goed na een tijdje waren we aan de beurt.

Eenmaal aan de beurt bij het consultatiebureau

De lengte en het gewicht doornemen. Te klein, te licht. Wat een verrassing.. Paar oefeningen doen en daarna de ogentest. Met Merel was ik hier 3 keer voor teruggekomen omdat het allemaal te lang duurde en mevrouw haar kop in de wind gooide.

Bij Bram had ik deze verwachting ook. En na bijna 3 kwartier wachten had meneer er dus ook geen zin meer in. Vrij logisch vond ik. Hij stak de arts gewoon de gek aan en had er geen zin in en deed gewoon niet meer mee. Nu had ik boos kunnen worden, hem streng kunnen toespreken maar had dat zin gehad? Een kleuter die de kop in de wind gooit ga je het daarvan winnen? Gaat hij dan wel de ogentest doen? Nee! En ik kan het hem niet kwalijk nemen, na 3 kwartier wachten hadden ze mij ook de rug op gekund.

 

Wat zijn jullie ervaringen met het consultatiebureau? Gaan jullie er graag heen of  hoor je bij mijn groepje?

 

4 thoughts on “Het consultatiebureau. Fan of geen fan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.