Geen tijd om te sporten is zo verleden tijd!

Vroeger, toen je nog geen kinderen had, kon je je tijd indelen zoals je zelf wilde. Nu met kinderen erbij wordt dat toch iets anders. Je leeft op het klokje; ze moeten naar school, eten, slapen, naar een sport en daarnaast heb jij ook jouw dagelijks schema. Tja, dan blijft er weinig tijd over om nog te sporten, maar je wilt toch fit blijven of gewoon even een uurtje voor jezelf hebben. Hoe ga je dat in hemelsnaam nog redden? Ik geef je een aantal tips!

Maak van je huis een sportschool

Kan je niet naar de sportschool, omdat je kinderen thuis zijn? Dat hoeft ook niet.

Je hebt dan ook helemaal geen dure attributen nodig om sterker te worden. Gebruik je meubels en je eigen lichaamsgewicht. Zo kan je een tafel, krukje of een stoel gebruiken als verhoging voor bijvoorbeeld  tricep dips, lunges, push-ups etc. Geen gewichten betekent wel meer sets! In plaats van 5 of 10 herhalingen met gewichten (die je dus niet hebt), doe je nu meerdere herhalingen. Zo krijgen je spieren de juiste dosis kracht te ontvangen en zullen ze sterker worden.

Er zijn trouwens ook sportscholen waar ze kinderopvang aanbieden! Voor een klein bedrag extra kan je je kinderen daar droppen, zodat jij tijd hebt om te sporten.

geen tijd om te sporten

Sporten met kinderen in plaats van gewichten

Deze is zo leuk! Je kunt je kinderen gewoon gebruiken tijdens het sporten in plaats van gewichten, wist je dat? Het is leuk voor allebei EN je kinderen worden steeds groter en zwaarder, dus dat betekent dat jij ook steeds zwaarder gaat tillen. Zet ze op je schouders tijdens een squat of lunge of zet je op je schoot tijdens tricep dips. Ze zullen het echt geweldig vinden, lekker dicht bij je in de buurt. Het is dus direct qualitytime!

Verdeel de rollen thuis

Mocht je er overdag echt niet aan toe komen, dat kan ook natuurlijk, verdeel de rollen thuis met je partner. Maak afspraken met elkaar, zodat je toch even je handen vrij hebt. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, zodra hij of zij thuis is. Heb je geen partner, vraag dan even of iemand een uurtje op wil passen of gooi de babyfoon bij de buren, als je leuke buren hebt natuurlijk.

Geen tijd om te sporten is verleden tijd (net als het excuus dat het te koud is). Je hebt tijd, maar die moet je leren efficiënt in te delen. Als je echt wilt sporten, zul je keuzes moeten maken en dat gaat jou lukken!

Liefs, Kimberley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.