Gemotiveerd blijven buitensporten deze winter

Met de dagen die donkerder worden verdwijnt ook langzaam maar zeker de motivatie om te blijven buitensporten. Wij geven je een aantal tips om toch gemotiveerd te blijven tijdens het buitensporten en zo niet dicht te slibben van alle feestelijke lekkernijen zoals pepernoten en warme choco’s. 

Hou het buitensporten vol!

Laat ik eerst beginnen met het feit dat het volhouden van een sport sowieso al een uitdaging kan zijn. Je hebt niet altijd evenveel zin en kan vast honderd andere leuke dingen verzinnen om te doen. Zeker als je een buitensport beoefent nu het kouder wordt en heel vroeg donker is.

Overdag schijnt het zonnetje nog zo heerlijk, maar als vader of moeder ben je dan druk bezig met de dagelijkse perikelen, zoals werk, de kids en het huishouden. Ik wel hoor, zeker nu ik (nog) geen schoolgaande kinderen heb.

Het buitensporten stel ik dus vaak uit naar de avonden. De kinderen liggen dan op bed, de partner is thuis en dan pas kan mama de hort op.

Maarja, dan is het donker en koud en ik heb toch ook wel iets minder energie en iets meer zin om te relaxen nu het binnen juist zo gezellig is. Ik weet dus soms ook even niet waar ik de motivatie vandaan moet halen om toch een rondje te gaan hardlopen en dit, in deze tijd van het jaar, ook zo verantwoord en veilig mogelijk te doen.

Ik plaatste daarom een post met de tekst OFF-SEASON op mijn social media en daar kreeg ik zoveel motiverende tips op, dat ik deze graag met je wil delen.

Allereerst, buitensporten: groot begrip! Zelf ben ik het meest bekend met bootcamp en hardlopen, dus hiermee kan ik je de donkere maanden wel mee doorloodsen.

Kleed je juist!

Tijdens de buitentrainingen die ik zelf geef, kreeg ik al de vraag hoe je te kleden als het straks echt koud wordt buiten. Bij diverse (sport)winkels kan je thermokleding kopen. Deze kleding doe je onder je sportkleding. Hier heb je echt heel veel diverse merken en materialen van. Voor elke sport is er passende thermokleding. Je kan longsleeves kopen, maar ook leggings en jassen. Als je buiten echt actief sport, heb je niet veel thermokleding nodig. Je houdt je door het bewegen al erg warm, maar soms kan een T-shirt toch wel erg fijn zijn!

Handschoenen zijn trouwens wel echt een must hoor. Vingers worden nooit warm, bij mij niet in ieder geval!

Val op in het donker tijdens het buitensporten

Daarnaast is het ook belangrijk om goed verlicht op pad te gaan. Er is ook een ruim aanbod aan verlichting. Je hebt verlichting die je om je enkels kan doen, armen, maar ook complete uitrustingen. Kijk waar jij je prettig bij voelt! Tijdens het hardlopen, bijvoorbeeld, vind ik het niet prettig om van alles om mijn armen te dragen, dus heb ik recent een soort harnas gekocht met een licht voorop de borst en een licht achterop de rug. Een beetje hetzelfde idee als fietsverlichting. Echt een hele fijne uitvinding!

Ik ren zelf door de polder en daar kan het erg donker zijn, het geeft mij een enorm veilig gevoel als ik goed voor mij kan kijken. Als je binnen de stad loopt met voldoende straatverlichting, is een reflectievest en verlichting om je arm voldoende.

Tijdens een buitentraining kan je verlichting om je arm te dragen. Je verplaatst je niet zo heel veel en je bent met een groep, dus dat valt sowieso op.

Ga in ieder geval altijd goed zichtbaar op pad! Zorg dat je veilig sport.

Daarnaast kan het heel fijn zijn om samen met iemand te gaan buitensporten. Samen motiveer je elkaar, ben je extra zichtbaar en voel je jezelf misschien wat veiliger als je een rondje hardloopt in het donker! Een stok achter de deur.

Deze punten dragen bij aan een fijne buitentraining en zullen je helpen om je motivatie te houden als het buiten kouder wordt. Niks OFF-SEASON! Verbeter je uitrusting en ga ervoor! GO!

Liefs Kimberley

3 thoughts on “Gemotiveerd blijven buitensporten deze winter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.