Beauty | Chanel Perfection Lumiere Teint Foundation

Soms droom je al járen van een bepaalde foundation van een bepaald merk. Vaste volgers weten dat ik een zwak voor Chanel heb en toen ik met mijn verjaardag een cadeaubon van ICI Paris XL ontving én er korting was, moest ik de Chanel Perfection Lumiere Foundation wel kopen. Of een duurdere foundation nu werkelijk beter is dan een budget versie vertel ik jullie graag:

Chanel Perfection Lumiere

Na een gezellige dag in Enschede stond ik dan in de ICI Paris XL. Ik moest en zou een Chanel foundation hebben omdat ik daar al zolang zulke goede verhalen over hoorde. Toen een vriendinnetje bij ons kwam logeren tijdens mijn verjaardag heb ik een Chanel Foundation gebruikt van haar en dat beviel mij iets té goed. Hij was alleen ietsje te donker voor mijn lichte huidje, dus daar stond ik dan : welke kleur matcht het beste?

Mijn oog viel op twee verschillende varianten foundation van Chanel, maar ik twijfelde teveel. Mijn eerste ingeving zei de kleur 20 beige uit de Chanel Perfection Lumiere lijn. De lieve verkoopster heeft mij daarin goed geholpen. De eerste keus, bleek dus ook de beste keus en dat houd in dat ik wat beter naar mijn intuïtie moet luisteren. Maar ja je geeft toch een duit centen uit dus je wilt ook niet een verkeerde keuze maken. Want eenmaal open is niet meer ruilen. De verkoopster gaf mij een sample potje mee waar ik in elk geval makkelijk 2 tot 3x mee kon doen. Mocht de kleur dan toch niet okay zijn, dan kon ik de ongeopende flacon nog ruilen.

Prijs: gemiddeld rond de €44,50 voor 30 ml

Chanel Perfection Lumiere Foundation Review

Match made in heaven

Maar hoera, dat was dus niet nodig. Want eerlijk deze Perfection Lumiere van Chanel is een match made heaven! De kleur is perfect voor mijn lichte huid. Maar blijft hij ook de hele dag zitten? YUUUUUUUP! En het mooiste is nog wel…. Mijn T-zones zijn best snel vettig, de Chanel Perfection Lumiere is lekker mat en houdt mijn huid ook mat gedurende dag. Ik breng de Perfection Lumiere altijd aan met de Stippling brush van Zoeva. Nadien afpoederen is eigenlijk niet nodig, maar doe ik zelf eigenlijk altijd wel even met de Inglot HD Illuminizing Loose Powder (kleur 42). Krijg je toch nog een beetje glow.

Chanel Perfection Lumiere Foundation Review

Voordelen van Chanel Perfection Lumiere

  • Een bijzonder mooie en strakke flacon zoals we van Chanel gewend zijn
  • Makkelijk en hygienisch doseren dankzij het pop systeem
  • Luchtige formule die fijn smeerbaar is, ook met de handen
  • De Chanel Perfection Lumiere heeft een SPF 10, jeej!
  • Makkelijk op te bouwen zonder cakey te worden
  • Hele dag een stralende huid, maar toch lekker mat
  • Je hoeft de Perfection Lumiere niet af te poederen.
  • De foundation blijft perfect zitten, ook zonder fixing powder en blijft mat.
  • Chanel Perfection Lumiere geeft geen plakkerig gevoel, geeft niet af en laat de huid ademen.

Chanel Perfection Lumiere Foundation Review

Nadelen van Chanel Perfection Lumiere

De prijs vind ik wel een nadeel, want €45,- is toch een hoop geld. Maar aan de andere kant heb ik nu echt een hele fijne foundation waar ik véél langer meedoen dan een budget foundation zoals bijvoorbeeld die van Catrice. Die is dan maar 6 of 7 euro, maar daar kan ik wel elke 2 maand een nieuwe van aanschaffen, terwijl ik de Chanel Perfection Lumiere inmiddels al bijna 3 maanden dagelijks gebruik en hij nog laaaaaaaaanger niet op is. Zuinig dus. In verhouding denk ik dat ik uiteindelijk met de Perfection Lumiere van Chanel goedkoper uit ben dan met een budget merk.

Conclusie:

Ik ben fan. Overduidelijk. Ik ben echt ontzettend tevreden over deze mooie foundation van Chanel en ik merk ook dat ik steeds meer zin heb om meer beauty te doen met jullie. Zouden jullie dat ook leuk vinden?

Je shopt de Chanel Perfection Lumiere o.a. bij Douglas, op dit moment in de aanbieding van €48,91 voor €39,13! 

Chanel Perfection Lumiere Foundation Review

Oproep aan jullie:

Vinden jullie het fijn om wat meer beauty artikelen, reviews etc. te zien op Momambition? Ondanks dat we moeder zijn hebben we natuurlijk meer interesses dan alleen maar kinderen. Daarom leek mij dit wel een toffe toevoeging. Maar wel lekker normaal. Ik ben uiteraard totaal geen beauty blogger en doe ook altijd maar wat hahah. Ik vind make-up wel heel erg leuk om te doen en ben liefhebber van zowel budget als de luxe producten. Ik ben alleen nog even aan het prakkiseren over hoe vaak ik beauty artikelen moet posten. 1 of 2 x per week bijvoorbeeld?

Dit product is niet gesponsord en zelf gekocht. Ik was zo enthousiast dat ik dit graag met jullie wilde delen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.