Kids en hun energie: hoe een powerbank uitkomst biedt

Aan mams met de nodige Mom ambition moeten we het al lang niet meer vertellen: onze kids kunnen heel wat energie vergen. Spelletjes spelen, eindeloos vragen stellen, een onuitputbare nieuwsgierigheid: voortdurend staan ze voor nieuwe uitdagingen waar ook jij als mama op in moet spelen. Niet alleen van ons vergen ze veel energie, maar ook van onze smartphones en tablets die in een mum van tijd vol spelletjes en leuke filmpjes staan. Alles om ze toch maar van de nodige portie amusement te voorzien. Het enige probleem? De accu van onze hoogtechnologische snufjes lijkt allesbehalve opgewassen te zijn tegen de nood aan amusement van onze ukjes. Een powerbank kunnen wij dan ook als een geniale uitvinding bestempelen.


Jouw smartphone is drukker bezet dan ooit tevoren

Niet alleen jouw kids vergen heel wat van jouw smartphone, zelf probeer je ook voortdurend in contact met hen te staan. Ben je op het werk en neemt de geliefde oma het roer even over? Dan kan een telefoontje of een FaceTime-gesprek met stip op nummer één staan tijdens de pauze. Uiteraard was jouw oogappel ook tijdens de autorit al druk in de weer met het nieuwste spelletje en merk je dat jouw accu lang niet meer meekan met de drukke bezettingsgraad van die nieuwe jeugdige uitdaging?

Even opladen blijkt lang niet altijd mogelijk. Dan kan dat voor de nodige problemen zorgen, zeker als je voortdurend bereikbaar wilt blijven. Een powerbank is in dit geval de slimste oplossing. Welke uitvoering je straks het beste kunt gebruiken? Wij leggen het even voor jou uit.

Wat is een powerbank?

Lang niet alle mama’s zijn tegenwoordig nog op de hoogte van de nieuwste technologische snufjes. Logisch, want een grote portie van jouw aandacht gaat dan ook naar de kinderen. Daarom is het misschien toch nuttig om even uit te leggen wat zo’n powerbank is. Eigenlijk is dat helemaal niet zo’n ingewikkeld speeltje: een powerbank kan je dan ook gewoon zien als een draagbare accu. Net zoals jij soms eens stoom uit kan blazen door te genieten van een heerlijk rustig bad, kan die powerbank ervoor zorgen dat jouw smartphone opnieuw de nodige portie energie kan verzamelen.

Belangrijk: want zo kunnen de kinderen toch leuk spelen of video’s kijken en hoef jij je helemaal geen zorgen te maken over het leeglopen van jouw smartphone. Na de werktijd? Dan heb je gewoon weer voldoende energie om op je smartphone te navigeren, een telefoontje te plegen en rustig de kindjes bij oma op te pikken.

Voor welke powerbank kies je?

De keuze voor een powerbank is niet altijd even eenvoudig. Sta je in de winkel of zoek je een powerbank op een webshop, dan zal je het al snel merken: de keuze is echt wel eindeloos. Waarom de ene powerbank stukken goedkoper is dan die andere? Dat heeft veel te maken met de mogelijkheden die zo’n powerbank biedt.

Eigenlijk heeft iedere powerbank zijn eigen opslagcapaciteit: dit is hoeveel energie deze powerbank op kan slaan en de mate waarin hij jouw smartphone of tablet opnieuw op kan laden. In de eerste plaats kijk je daarom eerst naar jouw toestel zelf: hoe groot is de capaciteit van jouw toestel? Dat vind je meestal op de verpakking, de accu zelf of gewoon op het internet. Is die 2.000 mAh en wil je het toestel een enkele maal kunnen opladen? Dan zal je voor een powerbank met een gelijkaardige capaciteit moeten kiezen. Je zal het snel merken: een laptop zal vaak veel meer energie vergen dan een tablet, die op zijn beurt een grotere accu zal hebben dan jouw smartphone. Wil je ze allemaal op kunnen laden? Dan zal de powerbank een capaciteit moeten hebben die gelijk is aan de som van de capaciteiten van al die toestellen.

Eenvoudig gezegd: een powerbank van 5.000 mAh volstaat meestal voor een mama met kleintjes die haar smartphone of tablet wenst op te laden. Gaat het om meerdere toestellen of vergen jouw kindjes wel heel veel energie? Dan kan je kiezen voor een hogere capaciteit van 10.000 mAh of meer, zo ben je écht safe.

Let ook op het design

Moet jouw smartphone of tablet aan de powerbank hangen terwijl de kleintjes er een video op bekijken? Dan kies je bijvoorbeeld voor een leuk en hip model die ook kinderen leuk vinden. Zo zijn er voor de prinsesjes bijvoorbeeld leuke en hippe roze modellen beschikbaar die vast bij hun mooiste kleedje zullen passen.

Verder stem je het model ook af op basis van jouw noden: moeten er gelijktijdig meerdere toestellen kunnen opladen? Dan zal de powerbank een hogere capaciteit en ook verschillende uitgangspoorten moeten bevatten.

Tip: laat de kinderen de powerbank ook zelf personaliseren met leuke stickers of tekeningen, zo ben je er écht zeker van dat ze er met alle zorg mee om zullen gaan. Onze kleintjes weten het dan ook echt te waarderen dat ze elk hun eigen unieke powerbank hebben.

In samenwerking met Allekabels.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.