Kleding herstellen van je kinderen.

Kleding herstellen? Ik geloof niet dat ik de enige ben die dat doet. Iedere moeder kent het waarschijnlijk wel. Een gat in een shirt, een scheur in de broek of een haak in de jas. Bij ons gebeurd het regelmatig dat er een gat of een scheurtje in een kledingstuk komt. 

Kleding herstellen is hier nodig.

Helaas blijven bij onze kinderen niet alle kleertjes even mooi. De knietjes worden vaal of gaan kapot. En zitten vlekjes in de kleding die ik er niet meer uit krijg. Hoe zuinig ik ook op de kleertjes van de kinderen ben, een ongelukje zit in een klein hoekje en dus blijft niet alles even mooi. Dat kan natuurlijk ook niet anders want onze kinderen zitten niet de hele dag stil op een stoel. Kinderen horen te knutselen, buiten te spelen, te fietsen en te rennen. Dat doen ze nou eenmaal graag en het hoort er ook wel een beetje bij toch?! Al is tweedehandskleding voor bepaalde activiteiten misschien ook wel een idee.

kleding herstellen

Kleding herstellen of in de container?

Toen de kinderen nog wat jonger waren en er zat een gat in de knie of het was versleten ging de kleding al snel in de prullenbak of naar de kledingcontainer. Dat doe ik nu niet meer. Het kan anders een duur grapje worden, geloof me. Ik ben geen hele handige moeder qua naaien en kleding maken, helaas maar waar. Graag zou ik daar handig in zijn en achter de naaimachine kruipen. Helaas heb ik geen idee hoe zo’n ding werkt. Misschien een leuk idee voor mezelf om een keer een cursusje te volgen want als er echt wat genaaid moet worden klop ik al snel bij mijn moeder of schoonmoeder aan. Iets met de hand naaien of een knoop aannaaien dat wil nog wel. Maar goed dat is ook niet zo heel moeilijk. Met de hand naaien kan een gescheurde broek wel een stoer uiterlijk geven vind ik persoonlijk.

Kleding herstellen met strijkstof.

Eerder als ik een gaatje in een broek zag en ik vond dat het nog wel te maken was dan keerde ik de broek binnenste buiten en streek er strijkstof achter. Je weet wel zo’n dun witachtig lapje. Maar…. Ik heb nu iets leuks gevonden, strijkstof met printjes, kleurtjes motiefjes noem het maar op. Bedankt Action!

kleding herstellen

Het is heel simpel je knipt het stukje stof in het gewenste figuur, de plakrand op de stof en strijken maar. Zo krijg je een wat vrolijker en kleurrijker broekje. Je kunt het natuurlijk ook op een simpel roze, blauw, geel.. noem maar op gekleurd shirt strijken om een vlekje te verbergen of gewoon om een hartje, sterretje of de naam van je kindje op het shirt te strijken. Met een klein beetje creativiteit kom je er wel. En anders bestaat er altijd nog zoiets als internet.

Hoe valt de herstelde kleding in de smaak?

De ‘gepimpte’ kleding valt bij mijn dochter in de smaak, want ze vindt het leuk om dan zelf een motiefje en figuurtje uit te zoeken. Ik gebruik deze kleding echt niet elke dag hoor, maar ik vind het toch wel erg makkelijk als ze willen stoepkrijten, we naar het bos of naar de speeltuin gaan of gewoon lekker buiten spelen.

kleding herstellen

Kleding herstellen met strijkemblemen.

Helaas is de strijkstof niet echt stoer voor jongens, Bram zijn woorden… En ik kan er zeker inkomen. Voor Bram gebruik ik vaak strijkemblemen. Die kan je ook bij de Action halen maar bij veel andere winkels hebben ze die ook wel. Ik geloof dat ik ze weleens heb gehaald bij de Ter Stal, Hema en Zeeman. Af en toe zet ik ze toch nog met een draadje vast, want ja… Boys will be boys!

Wat doen jullie met kleertjes waar een gaatje of vlekje in zit? Gaat het meteen weg of probeer je er ook nog iets van te maken voor bijvoorbeeld bij de kinderopvang, in het bos of de speeltuin?

*Wil je up to date blijven van al mijn artikelen? Dan zou je me op Facebook kunnen volgen.

Liefs Madelon

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.