Hoe ik ben veranderd door het moederschap

Sinds ik moeder ben geworden ben ik behoorlijk veranderd en het leek mij wel leuk om hier zo eens bij stil te staan. Dus vandaag een stuk over hoe ik ben veranderd door het moederschap. Ben jij veranderd door het moederschap?

Moeke-modus   hoe ik ben veranderd door het moederschap

Oh wat was ik bang om een echte “moeke” te worden, geen idee eigenlijk wat een echte moeke dan is, maar goed ik was er bang voor. Ben ik wel een beetje een hippe mama? Kleed ik mij niet te moeder achtig? Kleed ik mij niet te jong? Ik wil natuurlijk niet in Hotter than my daughter terecht komen hahaha! Ik maakte mij druk om zooooooooveel onzin en serieus, het boeit me niet meer. Soms draag ik een hele dag geen make-up, iets wat voor de zwangerschap niet zo snel in mij op zou komen. Met een trainingsbroek de deur uit? NOWAY, oké, nu wel. I don’t give a pieep, ik woon toch in tokkie stad 2.0 dus ik pas er op die manier heel erg goed tussen met mijn ma flodder look.

Mijn moeke-modus is absoluut dat ik relaxter ben geworden. Waar ik eerder altijd een drama maakte van de zooi in huis en dus continue aan de poets was, denk ik nu, don’t bother over 10 minuten is het weer een troep en kun je weer overnieuw beginnen. Ik laat dochterlief lekker veel chaos maken en als ze op bed ligt dan ruim is de zooi wel op, op morgen. Een wasmand vol vuile was bestond hier nooit echt, nu puilt hij continue uit. En ik dacht dat ik me er super druk om zou maken, maar ik heb echt geleerd om dit soort dingen een beetje los te laten. Dat loslaten is wel een enorm proces hoor, gaat zeker niet zonder vallen en opstaan. Maar wat is het heerlijk als je het eenmaal onder de knie hebt.

Prioriteiten stellen   hoe ik ben veranderd door het moederschap

Waar ik eerder altijd alles voor een ander wilde doen, heb ik in het moederschap absoluut geleerd om prioriteiten te stellen. Het is niet dat ik geen dingen voor anderen wil doen, maar dochterlief en haar gezondheid gaan voor alles. Ik hoef niet meer naar elk feestje en ik hoef niet meer ieder weekend op stap. Natuurlijk ga ik zo nu en dan nog wel eens, dan gaan alle remmen even los en ben ik weer die rebelse mafkees als voor de zwangerschap. Maar nooit ten koste van mijn dochter.

Ik weet mij beter te ‘beheersen’ geen idee of dat het juiste woord is, maar ik ben wel een stuk voorzichtiger als ik wel ga stappen. Ik prefereer nu inmiddels ook liever een avondje thuis of bij een vriendin thuis dan perse in de kroeg of een discotheek. Maakt mij dat saai? Neuh waarom? Omdat ik niet meer wulps met mijn dikke ass sta te schudden op Sean Paul of helemaal uit mijn plaat ga op een heerlijk hardstyle nummertje, wil niet zeggen dat ik mijn maffe streken ben verloren..

Een overstroming aan liefde  hoe ik ben veranderd door het moederschap

Oké lekker zoetsappig.. Maar het is wel zo. Het moederschap heeft van mij een softy gemaakt en een harde tante in één. Ik kan janken om alles, vooral als het om kinderen gaat. Ik kan bepaalde programma’s zoals diagnose gezocht niet kijken zonder ook maar een traan te laten. Het tegenovergestelde daarvan is dat ik meteen een tijger brul opzet als iemand verkeerd praat over mijn dochter. Ik kan mezelf soms verliezen in de emotie die het teweegbrengt, iets waar ik absoluut nog mee moet leren omgaan. Het moederschap is überhaupt een heel leer proces. Ik was zo onzeker toen ik dat mini mensje op de wereld heb gezet, iets wat al in mijn zwangerschap begon.

Wat als ik het helemaal niet kan, dat moeder zijn…. Wat als ik volledig faal? Toen ze er eenmaal was durfde ik haar amper aan te raken, zo klein en teer. Soms dacht ik dat ik d’r zou breken..

 Wie weet binnenkort een vervolg, dus stay tuned! Hoe heeft het moederschap jou verandert?

5 thoughts on “Hoe ik ben veranderd door het moederschap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.