Hoe ziet mijn ideale badkamer eruit?

Je zult maar wonen in een jaren 30 huis waarbij de badkamer op de beneden verdieping zit, achter de keuken. Logisch? Neeee, totaal niet! Is ie mooi? Nehhh ook niet! Nu we de tuin inmiddels af hebben, wordt het tijd om te kijken wat ons volgende project gaat worden. Wordt dat de keuken of wordt dat de badkamer. En hoe ziet dan mijn ideale badkamer eruit? 

De situatie van de huidige badkamer

Onze badkamer in op zich wel slim ingedeeld met een hangend toilet, een wastafel, een douche ruimte en een bad. Ja jongens ik heb een bad. Maar gebruik ik hem? Nooit! Oke, niet liegen.. Zelden. Laten we zeggen 1 of 2 x per jaar. Waarom zo weinig? De hele badkamer straalt niets anders uit dan kou en kilte. Niet een plek waar ik graag een uurtje ga liggen met wat kaarsjes op de rand en een lekker boek. Hoe de vorige bewoners het ook hebben afgewerkt, is niet om over naar huis te schrijven. En wat dacht van een kunststof schrootjes plafon met tussen door spiegel schrootjes. VRE-SE-LIJK! En dan zeg ik nog maar niets over de vreselijke tegels. Nee dit is absoluut niet mijn ideale badkamer. Maar goed, we willen het best aanpakken, maar daar gaat natuurlijk veel geld en tijd inzitten. Dat is dus een kwestie van hard werken en flink sparen, na onze vakantie uiteraard.

Ideale badkamer

Mijn ideale badkamer

Tijd voor wat badkamer inspiratie. Dus hoppa, Pinterest aan, bord aanmaken en gaan met die banaan. In 2 minuten tijd heb ik al 22 beelden gevonden die ik prachtig vind. Kijkend naar wat ik echt mooi vind, zie ik een mix tussen beton look, hout en de Scandinavische trends. Veel licht, gebruik van diverse stoere maar toch zachte materialen. Niet te veel tegels, ook wat gladde wanden.

Mijn ideale badkamer heeft in elk geval twee wastafels. Geen gezeur meer in de ochtend wie er voor de spiegel mag of een wedstrijdje houden wie het eerste in de badkamer is. Gewoon samen, naast elkaar tandenpoetsen, haren doen, make-upje op brengen etc. etc. Oke geen make-up voor de man… of toch wel?

We zitten er zelfs over na te denken om het bad gewoon volledig te verwijderen aangezien we er toch geen gebruik van maken. Ook Leia gebruikt hem niet en wil ze wel in bad dan kan ik altijd nog zo’n opvouwbaar badje van Stokke aanschaffen. Door geen bad te plaatsen, maken we wel meteen ruimte voor twee wastafels plus bergruimte daaronder. En wat dacht je van de wasmachine verplaatsen (staat nu in het washok) naar de badkamer. Dan kunnen we zelfs in de toekomst het washok gaan betrekken bij de keuken om die zo groter te maken. Of het washok omtoveren tot een garderobe/schoenen kast. Hee, een vrouw mag dromen toch?!

De komende tijd zal er sowieso meer op het pinterest bord bijkomen, mocht jij nou nog mooie inspiratie beelden hebben, of gewoon toffe ideeën. Laat hij mij dan weten, ik kan jullie hulp absoluut gebruiken en ik vind het ook gewoon gezellig om met jullie over dit soort onderwerpen te kletsen.

Bron afbeeldingen

12 thoughts on “Hoe ziet mijn ideale badkamer eruit?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.