Tuinverbouwing #5 | Speelhoek voor Leia en het bbq dilemma

Whoehoe, het is weer tijd voor een nieuwe tuinverbouwing update!! Deze week gaan we dan eindelijkkk over tot de speelhoek voor onze dochter en heb ik jullie hulp nodig met ons barbecue dilemma. 

Een speelhoek voor Leia

Voor Leia wilde ik graag een mooie plek creëren in de tuin met een speeltoestel. Na flink wat inspiratie opzoeken op Pinterest, kwam ik echt iets heel erg tofs tegen wat ik absoluut in de tuin wilde maken. Een super lief hoekje met een zandbak en een schoolbord. Naast die mooie betonnen tegels bestelde ik dus ook een zandbak voor Leia’s speelhoek in de tuin. De zandbak heeft een handige afdekklep.

Het schoolbord heb ik van een  bureau afgehaald. Ik had deze een tijdje terug gewonnen via een Facebook winactie en op de foto leek hij veel kleiner dan hij in werkelijkheid was. Leia was toen net de 1 jaar gepasseerd en gezien haar groeiachterstand door haar vroeggeboorte zou het nog eeuwen gaan duren voor ze fatsoenlijk bij het bureau zou kunnen, laat staan het schoolbord die eraan vast zat.

Het bureau stond al een tijdje boven op haar kamertje, en het schoolbord hadden we eerst in de schuur geparkeerd. Die heb ik dus inmiddels twee keer in een grijze beits gezet en vervolgens hebben schoonvader en man hem opgehangen. Aan het schoolbord heb ik nog weer een stang bevestigd waar een drietal witte bakjes aan kunnen hangen. Weer handig voor krijtjes en andere buitenspeel spulletjes. Het bureau heb ik achter onze loungeset gezet en daar onze moestuin plantjes van appie neergezet. Staat wel gezellig!

tuinverbouwing speelhoek

tuinverbouwing speelhoek

De tuin is (praktisch) af!

In principe is de tuin nu gewoon af. Oke op een paar schoonheidsfoutjes na. Zo moeten er nog wat zakken split bij komen en moet het geheel nog even opgeleukt worden met meer planten en accessoires. Die bordjes zijn trouwens van de wibra en die waren maar 1,99! Super cheap en super leuk!

Het grote barbecue / buitenkeuken dilemma

Hier heb ik jullie hulp dus even nodig. De tuin is nu praktisch af, maar ik vind het heerlijk om buiten te eten. Nu de tuin steeds meer ons plekje wordt, merk ik ook dat we steeds vaker ons bordje oppakken en buiten gaan zitten. Maar het stomme is dat wij helemaal geen barbecue hebben. Waarom dan niet? Tsja, we kunnen niet kiezen. We hebben al eens zo’n wegwerp ding gekocht, zodat we toch konden barbecuen maar wat een rook en rommel komt daarvan. Je hebt natuurlijk barbecues in allerlei soorten en maten en kies je dan voor kolen of voor gas? Kolen vind ik zelf wel het lekkerst, maar de rook die ervan af komt en nogal blijft hangen in onze beschutte tuin vind ik dan weer niet fijn.

Zelf ben ik heel erg gecharmeerd van buitenkeukens . Het voordeel is dat ik al die kookluchten niet in huis heb in de zomer en het is ook gewoon heel erg gezellig natuurlijk. Lekker met vrienden en familie feestjes geven in de tuin en samen lekker smullen. Ze zijn weerbestendig dus je hoeft ze na de zomer niet per definitie op te ruimen.

Het blijft Lastig. Waar zou jij voor kiezen in onze situatie? Laat je het mij weten in de reacties hieronder?

Heb je voorgaande tuinverbouwing blogs gemist?

Ik vond het wel echt enorm leuk om dit met jullie te delen en ik ben heel benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Willen jullie graag nog een update wanneer we de tuin verder hebben ingericht? Liefs Cassandra

18 thoughts on “Tuinverbouwing #5 | Speelhoek voor Leia en het bbq dilemma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.