Hoofdbonken

Wij hebben een kindje die hoofdbonkt. Bij 15% van de kindjes komt dit voor… Lucky us.. Er zijn kindjes die hoofdbonken als ze boos zijn of iets niet voor elkaar krijgen. Dit is het uiten van een stukje frustratie. Maar nee die van ons doet dit tegen het hoofdbord van zijn bedje, midden in de nacht. En ook serieus hard ook! De eerste keer dacht ik dat er iemand midden in de nacht aan het hameren was. Wat een idioot dacht ik nog.

Onschuldig

Al snel kwam ik er natuurlijk achter dat het de kleine was die aan de andere kant van de muur staat met z’n bedje. Met de knietjes onder zich gevouwen kan hij zich goed afzetten om ritmisch met zijn hoofdje tegen het hout te hoofdbonken. Na wat gegoogle was ik er al vrij snel achter dat het vrij onschuldig is en dat ze zichzelf niet zeer doen.  De reden dat ze dit doen is om zichzelf te kalmeren en weer in slaap te kunnen vallen. Het begint vaak zo rond de 8/9 maanden en meestal stopt het na een aantal maanden..of niet natuurlijk.

Oplossing please?

Super fijn dat hij zichzelf er geen pijn mee doet natuurlijk maar als hij me 7x per nacht wakker bonkt hoop ik stiekem ook op een oplossing. Nou is er zoiets op de markt als bedbumpers, ik dacht: Hoppa kom maar op met die troep. Totdat ik me bedacht dat die dingen helemaal niet veilig zijn! Als je kleintje er met zijn gezichtje in komt te liggen kan hij stikken. Aangezien die van mij in de meest rare houdingen slaapt is dit geen optie. Daarnaast zijn die dingen ook nog eens schreeuwend duur! Ik zou er twee moeten hebben omdat hij alle kanten op gaat in zijn bed en ook ligt te hoofdbonken bij het voeteneind. Ik merkte dat ik er wat chagrijnig van ging reageren en die kleine kan er weinig aan doen dus dat was niet helemaal eerlijk. Verder zoeken naar een oplossing dus.

Eureka!

Eigenlijk is de oplossing heel simpel! Onze Bram slaapt nu in een campingbedje. We hebben gewoon zijn eigen dikke matras erin gelegd en het lijkt alsof er niks veranderd is. Campingbedjes zijn een stuk lichter dus iedere keer als hij geslapen heeft dan staat het bedje een stuk van de muur af. Zo kun je wel goed in de gaten houden of dat het al over is. Als hij nu bonkt dan horen wij het niet meer. Daarnaast hoop ik dat hij merkt dat het geen zin meer heeft en gaat hij er mee stoppen!

Hoofdbonken

Doet jullie kindje aan hoofdbonken?

4 thoughts on “Hoofdbonken

  • Een matras in een camping bedje is net gevaarlijk als een bedbumper. Je kindje kan er ook tussen raken en stikken.

    Wij hebben ook een bonker gehad, tegen de spijlen aan. uiteindelijk op zijn matras. Nu met 7 jaar doet ie het nog om prikkels te verwerken.

  • il heb 2 meiskes 1 vam 4 en 1 van bijna 2 ook beide meisjes bij ons doen het ze hebben beide kale plek op hoofdje agterop en de kleinste doet jet ok voorop voorhooft ok wij hebben kleine in camping bedje gedaan en die ging ok door helle kamer heen met touw en beugels zit camping bedje nu an de muur vast elke nagt word ik nog wakker van het gebonk boos worden suptiel doen niks heeft zin oudste doet vooral als ze moe is of teveel prikels heeft gehad de jongste doet het on bed om in slaap te komen en als ze boos is ze doen het bij ons over de helle dag heen soms wordt ik mag ik zeggen vak helemaal gel van aangezoen helle dag zo is en je maar noet weet wst je ermee moet

  • Ik heb dit zelf jaaaren gedaan…ik gok vanaf 0-12 jaar zeker wel..Ik kan mij nog het gevoel herinneren wat het gaf, het werkte haast mediterend en zeer deed het zeker niet. Ik had wel bijna elke nacht (en meerdere keren per nacht) mijn vader of moeder bij mijn bed met de vraag of ik alsjeblieft wou gaan slapen ?…

  • Wij hebben ook een hoofdbonker. al 3.5 jaar. In eerste instantie schrik je van de herrie, maar je raakt er aan gewend. Hij sliep vanaf 1,5 in een groot bed, en toen pakte hij af en toe de muur mee, maar hij slaapt er zelf doorheen. Het is prikkelverwerking en in-slaap-val-manier hier. Niet ernstig in ieder geval. Als ik ‘s avonds bij hem kijk, en hij wordt, onbewust, wakker, doet hij het ook.

    Hier niet bij frustratie of woede. Echt alleen in de slaap. De jongste heeft het slechts enkele keren gedaan, dus niet opzienbarend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.