Duik in de wereld van Elektrotechniek met het ScienceX elektrohuis van Ravensburger

Mijn heren zijn beide echte jonge onderzoekers. Er wordt met regelmaat van alles in elkaar geknutseld van materiaal wat ze overal verzamelen. Bij opa uit de schuur een houten latje, bij mama uit de kast een stuk touw, een stok uit de tuin als pijl: en ze hebben een pijl en boog: wat ook nog werkt. Het testen van het ScienceX Elektrohuis van Ravensburger is dan ook wel aan ons besteedt. Let’s go:Elektrohuis

ScienceX elektrohuis van Ravensburger

Wat ze zelf zeggen: Duik in de spannende wereld van de elektrotechniek met deze Ravensburger ScienceX-set. Je bouwt je eigen scienceX elektrohuis, rust het uit met een geprogrammeerde printplaat, een schemersensor en geluids- en lichtmodules. De schakelingen maak je niet alleen met kabels, maar gebruik ook de stroomgeleidende inkt op de verborgen vlakken voor nóg meer effecten. Wat gebeurt er als je de deur opent? Wat schuilt er achter de magische spiegelfolie in het raam? Het ScienceX elektrohuis is een leuk en leerzaam ontdekkingsspel voor nieuwsgierige jongens en meisjes!

Eigenschappen van het ScienceX Elektrohuis van Ravensburger

  • Met deze Ravensburger ScienceX-set bouw je je eigen elektrohuis.
  • Deze set biedt spannende en educatieve experimenten.
  • Maak elektrotechnische schakelingen met kabels en de fascinerende, stroom geleidende inkt.
  • Ontdek spannende licht- en geluidseffecten in het elektrohuis
  • Het ScienceX elektrohuis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
  • Verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €27,99

Technisch hoogstandje

Eerlijk is eerlijk, het in elkaar zetten vond ik een pittige klus. Samen met de kinderen werd het na een poging of twee helemaal niets, dus dat heb ik in mijn eentje op een rustige avond gedaan. Er zit een duidelijk instructieboekje bij met tekst en uitleg (en laatjes) en ook leuke feitjes over het onderdeel waarmee je op dat moment bezig bent.

ScienceX elektrohuis van Ravensburger
Ik moest wel even goed opletten om alles in het ScienceX elektrohuis op de juiste manier in elkaar te zetten. Het bouwwerk is van karton, als een soort puzzel in elkaar te zetten. Daar ligt de moeilijkheid niet. Het lastige zit ‘m vooral in de technische onderdelen. Je moet leds in het huis plakken met knutsellijm (niet bijgesloten), kabeltjes verbinden enzovoort. Op een goed moment heb ik mijn vader even gevraagd te helpen omdat ik echt twee paar handen nodig had. Hij is ook een stuk technischer als ik, dus die hulp was prettig met het verbinden van de bedrading.

Stroomgeleidende inkt

De bijbehorende stroom geleidende inkt is een beetje knoeierig maar de effecten zijn wel ontzettend leuk en niet geheel onbelangrijk: het is afwasbaar! Met de stroom geleidende inkt teken je lijnen op de basket, de garagedeur, het raamkozijn, de deurbel en de barbecue in het ScienceX elektrohuis. De inkt is na een uurtje ongeveer opgedroogd. Als je dan de lijntjes aanraakt komt er licht of geluid uit het elektrohuis. Dit is natuurlijk het allerleukste aan het hele spel, de beide heren waren zeer onder de indruk! En ik stiekem ook… haha!ScienceX elektrohuis van Ravensburger

Feiten:

• Prijs: De Ravensburger ScienceX elektrohuis experimenteer doos is o.a.verkrijgbaar bij bol.com voor €27,99
• Aantal spelers: onbeperkt maar ik vind 2 of 3 een mooi aantal, anders lijkt het me te druk
• Speelduur: een uurtje ongeveer als het elektrohuis eenmaal in elkaar zit

Al met al is het ScienceX elektrohuis heel erg geschikt voor jonge onderzoekers en werden mijn eigen hersenen ook nog even flink geprikkeld… Niet verkeerd… Echt een aanrader voor kinderen (en mama’s en papa’s) die graag spelenderwijs willen leren!

ScienceX elektrohuis van Ravensburger

WIN het ScienceX elektrohuis van Ravensburger en ga zelf aan de slag!

Nu mogen wij van Ravensburger het ScienceX Elektrohuis verloten omdat we dit jaar alweer 2 jaar bestaan! Hoeraaaa! Doorloop de volgende stappen en maak kans!

  • Like onze Facebookpagina
  • Deel de actie (openbaar) op je tijdlijn
  • Tag 2 ouders waarvan je weet dat hun kids dit ook super tof zouden vinden (niet verplicht maar wel super lief!)
  • Extra kans? Volg ons op instagram en je naam gaat een keer extra in de pot

Deze actie loopt tot en met 18 januari november 2018 om 20.00 uur sluit deze actie en maak ik de winnaar bekend op onze facebookpagina en in dit bericht. Tot de volgende post!

WINACTIE GESLOTEN: WINNAAR

Alyt van der Heide-Wijbenga, wil je je gegevens binnen 72 uur mailen naar [email protected]? <3

Liefs, Stephanie

In samenwerking met Ravensburger

9 thoughts on “Duik in de wereld van Elektrotechniek met het ScienceX elektrohuis van Ravensburger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.