Week 1 – 2018

De eerste week van 2018 zit er alweer op. Het was vanaf mijn kant behoorlijk stilletjes en ik zal jullie vandaag uitleggen wat daar de reden van is in mijn eerste weekoverzicht. Geen gekke namen, maar gewoon clean en simple, gewoon zoals het is: week 1 – 2018.

De eerste week van 2018 in huize Pater

De eerste week van 2018 verloopt met veel zwak, ziek en misselijk zijn. Niet alleen ik, maar ook Leia is even uitgeteld van de feestdagen. Het was ff too much en dat betekend dat we ff een moment voor onszelf nemen en off line gaan. Soms heeft een mens dat even nodig om tot bepaalde inzichten te komen. Ik zit de laatste weken namelijk helemaal niet zo goed in mijn velletje. Ik ben snel aangebrand, continue moe, futloos en mijn energie is ver te zoeken. Het zijn drukke maanden geweest zo voor de feestdagen.

Ik wil ook altijd heel veel van mezelf. Ik leg de lat altijd wel een beetje hoog, som een beetje te hoog. Dat inzicht heb ik het afgelopen jaar wel gekregen. Ik mis bepaalde dingen, vergeet afspraken en voel me gewoon een dikke oekel. Ik moet nodig wat kilo’s afvallen en toch een keer echt stoppen met die ellendige Red Bull verslaving. In het nieuwe jaar ga ik aan mezelf werken. Hoe en wat laat ik jullie binnenkort weten, laat we eerst kijken hoe de eerste week van 2018 was.

Maandag 1 januari

Samen met de lieve Leia en man zaten we op de bank onze laatste uurtjes van het jaar naar Harry Potter te kijken met een hapje en een rood wijntje. Dat rode wijntje is voor mij nieuw. Ik was nooit een liefhebber tot ik begin december bij het Hema Kerstevent was en daar een wijnproeverij had met Hans Hamersma himself. Wat een toffe vent is dat! Ik proef een aantal rode, maar ook witte wijnen uit de omfietswijn gids en jongens…. Ik ben om! Drinkt hier ook iemand rode wijn? Welke is je favoriet?

Na het event ben ik uiteraard langs de Hema gefietst om met name de rode Neleman te halen en de Clairette de Die. Wat een fijne wijntjes zijn dat! Maar enfin. Terug naar oud en nieuw. Leia valt rond half 12 in diepe slaap in mijn armen en ik breng haar uiteindelijk toch naar boven. Ze mist het hele vuurwerk en snurkt er keihard doorheen. Ik heb haar van een afstandje staan bewonderen. Mijn lieve muisje.

1 januari beginnen we meteen ziek. Zo ziek als een hond komt het aan alle kanten eruit. En nee dat komt niet door de wijn, don’t worry, zo’n zuiplap ben ik niet (meer haha!). Ik voel me vreselijk ellendig en we zetten we de trend van oudjaarsdag door en doen de hele dag niets anders dan film kijken en lui zijn. Oké en kotsen dan. Wat een moment van ontspanning wel niet met een mens kan doen….

Oh ja nog even mijn outfitje showen van oudjaarsavond. Ondanks dat we niets bijzonders deden, wilde ik er toch leuk uitzien voor de man :

Dinsdag 2 januari

Voor man begint de werkweek weer en Leia heeft een kdv dagje. Voor mij even fijn, want ik duik dus mijn bed weer in tijdens de momenten dat ik niet boven de pot hang. Buikgriep continues. Niet veel bijzonders dus vandaag. Oké wel ff een geluksmomentje: want ik ben lekker aan de slag geweest in mijn Werkboek van een Structuurjunkie in spe. Deze kreeg in plaats van vandaag, ineens 30 december al binnen dus als het eerder binnenkomt dan verwacht is het altijd een extra cadeautje ofzo.

passion planner 2018 - week 1 momambition

Het is een werkboek die je helpt om meer structuur in je leven te brengen en laat ik daar als lijstjesmeisje nou net van houden. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en ben dan ook al druk aan de slag gegaan met het werkboek. Ik moet ook echt zeggen dat de kleuren van het structuurjunkie werkboek en mijn passion planner gewoon naadloos in elkaar overgaan. Wat een goede match! Willen jullie meer weten over het Structuurjunkie werkboek? En wat ik er bijvoorbeeld van vind? Foto’s van de binnenkant? Oftewel een review?

2018 - week 1 momambition

Woensdag 3 januari

Ik heb de laatste weken wat veel hooi op mijn vork genomen en ben totaal uitgeblust. Waarschijnlijk heeft mijn afweersysteem dat vernomen en me de griep gegeven ofzo. Ik laat het bloggen eventjes voor wat het is, maar het kost me enorm veel moeite om het echt los te laten. De balans hier tussen werk en prive loopt hier op het einde van het jaar altijd een beetje scheef en dat moet ik nu weer rechttrekken door mijn focus terug te krijgen. Maar focus krijg je alleen terug als je jezelf even helemaal overgeeft aan de rust.

Met kerst had ik mijn ouders een handletter boek gekregen met een aantal kalligrafeer stiften, ik merk dat ik van het tekenen enorm rustig word. Zeg maar gerust zen. En voor ik het weet zit ik te tekenen mét kleurpotloden. Ik was even vergeten hoe fijn ik dit vroeger als kind vond om te doen.

2018 - week 1 momambition

Donderdag 4 januari

We staan lekker vroeg op, en ondanks dat ik me nog steeds niet geweldig voel, wil ik eruit. Even niet thuis, maar de deur uit. Leia en ik ontbijten samen bij de Hema en slenteren lekker samen door de stad. Bij de Action haal ik stiften en wat ondergoed en sokken Die stiften blijken bij thuiskomst door te drukken op het papier. Niet wat ik zoek dus (en blij dat ik het eerst ergens anders op heb getest). Ik moet er toch maar aan geloven en de “duurdere” brushpens kopen van Ecoline of Tombow (heb je die Pastel tinten gezien? I’m in love! Maar ze zijn wel prijzig. Ik ben dus aan het bedenken voor welke set ik eerst ga…. Hebben we hier meer moeders die van tekenen etc houden? Geef mij het verlossende woord haha!

Geluksmoment van de dag? Ik heb onze eerste datenight van het jaar gepland! Ik was aan het rondkijken voor een voorstelling van Buurman & Buurman omdat Leia daar altijd zo van geniet. Maar ik stuitte op een theater voorstelling van Isabelle Beernaert (moderne dans choreograaf van o.a. So You Think You Can Dance), in het theaterhotel hier in Almelo! 6 jaar geleden had ik al geprobeerd om met man naar Ne Me Quitte Pas te gaan, maar hij houdt niet van dans en was meteen heel resoluut met een Nee. Ik wilde de moeite eigenlijk niet nemen om hem te vragen dus ik vertelde hem dat ik een kaart wilde bestellen. Ga ik toch lekker alleen, niets mis mee. Je moet er namelijk wel van houden.

Maar hij is de liefste en appt; “maar mag ik dan niet mee?” Duhuh natuurlijk mag je mee, maar dacht dat je niet zou willen. Man: “Maar we moeten meer samen doen, dus dat betekend dat ik soms ook wel water bij de wijn mag doen, als jij oppas regelt, dan gaan we samen“. Mag ik even een tissuebox? Dit is toch gewoon té lief voor woorden? Waar heb ik zo’n lieverd aan te danken?! Ik regel oppas, de tickets én meteen maar een etentje bij Dock 19, een fijn restaurant hier.

We gaan naar de show Tabula Rasa. Deze show staat voor een schone lei, een nieuw begin en het verleden achter je laten. Het sprak me meteen aan.

‘She had a gypsy soul and a warrior spirit. She made no apologies for her wild heart. She left normal and regular to explore the outskirts of magical and extraordinary.’
(Michele Rose Gilman)

Onze eerste datenight van het jaar is dus gepland! op 8 februari gaan we lekker kindloos van elkaar genieten. Ik kijk er nu al zo erg naar uit! Afgelopen jaar hebben we niet echt datenights gehad. Ik denk dat we in totaal misschien twee keer met elkaar weg zijn geweest zonder Leia? Oké en op vakantie hebben we 3 x een dag met z’n tweetjes gehad waaronder een dagje Brest, maar dat voelt toch anders aan op de een of andere manier.

Vrijdag 5 januari

Vrijdag is een kdv dag en dat betekend dat ik normaliter aan het werk ga. Dit keer ff niet want ik had mezelf en man beloofd deze week helemaal niets te doen. Gewoon ff die druk van me laten afglijden en nadenken wat ik precies wil met Momambition. Schrik niet, ik zal echt niet stoppen met bloggen, daar vind ik het veel te leuk voor. Wel ben ik bezig met de huisstijl, het logo, het uiterlijk, maar ook de inhoud. Zo kan ik het voor jullie leuker maken en daarnaast wil ik gewoon dichtbij mezelf blijven.

Misschien kunnen jullie mij vertellen wat de reden is waarom je dit blog blijft bezoeken? Of wat je er juist mist? Jullie willen ook meer video zien lieten jullie merken in een poll op Instagram, dus daar ga ik ook mee aan de slag. De eerste ideeën liggen er al om uit te werken ( een videodagboek bijhouden van mijn c9 avontuur en een video met de opgemaakte producten van december?) en dat geeft ergens toch wel weer een lekkere energie boost.

Maar goed, geen werk, geen blog, maar wel lekker de stad in. In mijn uppie. Wat een feestje vind ik dat! Ik scoor bij de Xenos die hier helaas weggaat dé ronde spiegel die ik voor de hal wilde hebben. Voor 20,- ipv 40,-, kijk! van zulke koopjes wordt natuurlijk iedereen blij. Maarreh, Cas hoe ga je die dan mee naar huis nemen op de fiets? Uh, ja, daar zeg je me wat! De lieve Xenos medewerkers hebben de spiegel voor me gesealed en ik zat een beetje knullig op de fiets, maar we zijn veilig en heel aangekomen.

2018 - week 1 momambition

Eenmaal thuis natuurlijk direct dat ding ophangen. Maar ik moet het gat dus nog ff verplaatsen. Er hing namelijk eerst een grote rechthoekige spiegel en ja die komt natuurlijk hoger te hangen, dan deze kleinere ronde. Resultaat nu? Dat ik op mijn tenen moet om in de spiegel te kijken. #storyofmylife

De man is zo lief om Leia op te halen en ik doe het koken. Leia kotst nog even het kleed onder (die ligt nu dus in de kliko) en de rest van de avond nestel ik me op de bank met Gossip Girl, yep ik ben echt weer opnieuw begonnen. Want ja, Chuck Bass hé!

Zaterdag 6 januari

Wat een nacht jongens… Leia heeft haar hele bed ondergekotst, dus sliep bij ons. En ja natuurlijk hebben we de zooi meteen in de was gemieterd haha, laat ik niet liggen hoor, stink spul haha. Maar ‘t arme ding is totaal niet lekker en houdt niks binnen. De hele week slaapt ze al slechtDat wordt dus de hele dag knuffelen met mama op de bank. Samen lekker films gekeken.

Ik ben trouwens overdonderd door alle lieve prive berichtjes! Iedereen die vraagt of het wel goed gaat met ons. Echt zó lief! We hebben dus flink in de ziekenboeg gelegen en mijn energie is nog steeds ver te zoeken, maar er is weer een begin.

Zoals je ziet op foto 5 wil ik wel veel. Maar belangrijk voor mij is wel de balans gaan vinden tussen werk en prive, ja hoe dan? Want bloggen is persoonlijk. Dat wil ik ook zijn. Dat is wat ik leuk vind. Maar ik moet wel zorgen dat ik na 17.00 uur bijvoorbeeld mijn telefoon uitzet. En mijn werkmail van mijn tel af gooi. Ik had overigens geprobeerd een zakelijke telefoon te nemen, maar dat was dus werkelijk helemaal niets he. Werd daar alleen maar onrustiger van haha.

Zondag 7 januari

Net als de rest van de week is dit ook weer een rustig dagje. Een dagje dat we allemaal maar een beetje aanklooien en aansterken voor het begin van de nieuwe week. Leia is nog steeds ziek en aan het overgeven, dus we doen alles op een rustig tempo. Terwijl ze slaapt ga ik even aan de gang met wat design werk van de website. Ik ben echt benieuwd hoe jullie de nieuwe look gaan vinden.

Morgen begin ik weer aan mijn c9 avontuur. Vooral dag 1 en 2 zijn pittig, dus daar moeten we even doorheen zien te komen. Ik mag dus nog een beetje cheaten en we maken als laatste cheatmeal dus lekker zelfgemaakte nachos uit de oven, met smeltkaas uiteraard! Ik hou zo van mexicaans eten en vooral nachooooooos.

Voor nu brei ik er lekker een eind aan. Ik merk dat nu ik dit schrijf, het bloggen echt aan het missen ben, dus ik zal snel verder gaan met de lay-out en de ideeën uitwerken en dan keihard knallen. Een fris nieuw jaar met nieuwe kansen. Hebben jullie ook doelen of goede voornemens waar jullie mee zijn gestart dit nieuwe jaar?

Liefs Cassandra

10 thoughts on “Week 1 – 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.