5x Waarom rolluiken een aanwinst zijn voor je woning!

Rolluiken, ik dacht altijd dat die dingen voor zakelijke panden waren, tot wij ons huis kochten. Zowel aan de voorkant van het huis, als aan de achterkant bij de slaapkamers hebben wij elektrische luiken. En wat zijn ze fijn zeg! Ik zet de voordelen van rolluiken vandaag voor jullie op een rijtje:

Optimale warmtewering

In een huis met een plat dak, zoals wij hebben, zijn rolluiken geen overbodige luxe. In de zomer kunnen de temperaturen hier in huis al gauw oplopen tot een graadje of 30 à 35. Niet uit de houden dus! Het voordeel met deze rolluiken is dat wanneer de zon zo heftig schijnt, je de luiken dichtgooit en deze dienen als zonwering en de warmte dus buiten blijft. Zo blijft er een heerlijke koele woning over.

Lees ook: tips voor meer ruimte in een kleine woning

Rolluiken zorgen voor de ultieme verduistering

Wanneer je de rolluiken sluit, zorg je zo goed als voor een volledige verduistering. Ik houd persoonlijk van een lichte slaapkamer, maar wanneer ik ga slapen wil ik dat hij zo donker mogelijk is. Zo donker dat ik eigenlijk niets meer zie haha! Met rolluiken verduister je de slaapkamer ontzettend goed en ben je veilig tegen inbrekers.

Isolatie & contactgeluidsreductie

Naast dat de luiken je huis op een prettige manier koel houdt, zorgt het ook voor een goede isolatie in de winter. De kozijnen op onze slaapkamer en de beneden verdieping moeten nog vervangen worden. Maar aangezien wij daar rolluiken hebben, die wij in de winter meestal altijd wel naar beneden hebben zorgen wij ervoor dat de warmte van de kachel mooi binnen blijft en niet naar buiten stroomt. Daarnaast zorgen de rolluiken er ook voor dat geluiden van bijvoorbeeld kinderen die op de buurt “hangen” of regen en hagel worden gereduceerd. Super handig met een kleintje in huis. In de zomer is het  dus weer een prettige zonwering en houdt het de warmte buiten.

Eenvoudige bediening

Rolluiken zijn te verkrijgen in diverse uitvoeringen en bedieningspanelen. Zo heb je rolluiken die je met de hand kunt bedienen, elektrisch of op afstand bestuurbaar. Wij hebben zelf elektrische bediening. Door de knop om te draaien, binnenshuis, gaan de luiken omhoog of naar beneden. Easy-peasy

lees ook: 3 x waarom je een dakraam in je slaapkamer moet hebben

Ultiem wooncomfort en bye inbrekers!

Rolluiken zorgen dus voor het ultieme wooncomfort, daarnaast zullen de rolluiken er ook voor zorgen dat criminelen buiten de deur blijven. Ik bedoel, wie gaat er nou moeite doen om een rolluik te slopen (kabaaaaaaal) om een huis binnen te dringen?

Heb jij ook rolluiken?

In samenwerking met Homedeal

3 thoughts on “5x Waarom rolluiken een aanwinst zijn voor je woning!

    • Valt best mee joh, alleen als ie helemaal dicht is misschien. Maar het wordt bij ons dan niet super donker ofzo. Het geeft mij een heel veilig gevoel, vooral ‘s nachts. Maar misschien komt dat omdat er in ons vorige huis is ingebroken..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.