Het leed wat hooikoorts heet

Het begon zaterdagmiddag op kantoor, ik zit relaxed facturen terug te boeken toen ineens mijn ogen raar begonnen aan te voelen. In mijn pauze om half 4 krijg ik wat homeopathische oogdruppels van een collega, maar helaas mocht dit niet baten. Mijn ogen werden steeds dikker en roder. Ach is vast vermoeidheid, want de avond ervoor waren we wezen stappen vanwege een afscheid van een collega en ik had dus niet zo heel erg veel nachtrust gehad. Een allergische reactie kon het niet zijn, want ik had niets anders aan mijn routine gedaan als anders en hooikoorts kon het ook niet zijn want dat had ik niet.. toch?!

Zondag word ik wakker en ik moet mijn ogen met mijn vingers van elkaar aftrekken, auw! Mijn keel zit inmiddels potdicht en ik kan amper slikken. Ik voel me wat rillerig. Ik doop wat wattennschijfjes in afgekookt water en maak mijn ogen van buiten naar binnen schoon en begin met neusspray te kloten. Aan het einde van de dag voel ik me zo ellendig dat ik de huisartsenpost bel, maar die wil me niet zien. Vast een allergische reactie, haal maar tabletjes, uhhhhh okeuj. Raar.

Hooikoorts ogen

We zijn inmiddels aangekomen bij vandaag en bij het opstaan mocht ik weer mijn ogen handmatig met mijn vingers openen. De paracetamol die ik erin heb gemikt doet geen werk en  ik bel de dokter. Om 12.00 uur kan ik terecht. Dat wordt nog haasten want ik moest ook met Leia naar het consultatiebureau en om half 1 moest ze op het kinderdagverblijf zijn, omdat ik eigenlijk om kwart over 1 moest werken. Maar gezien mijn staat van doen, en hoe troebel ik kijk, leek het mij verstandig om me af te melden. Woensdag ben ik vast weer fris & fruitig. Om 12.00 uur zit ik bij mijn huisarts die het maar een bijzonder verhaal vindt dat de huisartsenpost mij niet even wilde bekijken. Hij luistert even naar mijn longen en luchtwegen en neemt mijn temperatuur op. Ik ben bang dat je last heb van hooikoorts in samenwerking met een allergische astma zegt hij. Kan dat zomaar opspelen dan? Jazeker antwoord hij. En hij is vooral als je het voor het eerst hebt, heel erg heftig en het is sowieso dit jaar heftiger omdat we (aan onze kant van het land) een hele zachte winter hebben gehad waardoor de bomen nu meer en langer bloeien, dat resulteert in heftige pollen. Mijn god, pollen.. ik moet me echt gaan inlezen op dit vlak want ik ken er helemaal niets van. Een kwartier later sta ik bij de apotheek en krijg een tasje met een meditatiecocktail mee. Een neusspray, tabletten en oogdruppels. Inmiddels lig ik op de bank, met de kachel op 21 graden en mijn dekentje om.. ik ril bijna van de bank af. Serieus, ik heb hooikoorts echt onderschat! Nooit geweten dat het zo heftig kon zijn. Oh ja en 3x raden waar ik woon…..

hooikoorts pollenverwachting

Kreeg jij ook uit het niets hooikoorts? En hoe achterhaal je om welke soort pollen het gaat? Heeft iemand überhaupt tips?

2 thoughts on “Het leed wat hooikoorts heet

  • In diezelfde app kun je ook bijhouden wanneer en hoeveel last je hebt. Dat kun je matchen aan de kalender. Volgens mij is op dit moment de berk degene die in bloei staat. Heb ook wat last van mijn ogen nu en T ook. Maar wij wonen gelukkig in het gele deel. Bij mij begon het plotseling op mijn 14e. Zwanger van A was het heel heftig, zat echt jankend, de tranen over mijn wangen buiten. Na de Zwangerschap van T nergens last meer van. Het kan gek gaan en men zegt wel dat hormonen het kunnen laten wisselen. Ik geloof het wel door de veranderingen in puberteit en rondom beide zwangerschappen.
    Verder gebruiken manlief en ik allebei een ander soort medicijn, dus ook even uitproberen welke voor jou werkt.
    Beetje uitgebreid verhaal zo, maar hopelijk kan je er nog wat mee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.