Januari | Favoriete blogs van de maand

Uiteraard ben ik zelf gek op schrijven, maar ook ik lees blogs van andere collega bloggers en sommige pareltjes wil ik graag met jullie delen. Wat zijn jouw favoriete blogs van de maand januari?

Favoriete blogs van de maand: Januari 2017

Sommige weten mij altijd aan het lachen te maken en er zitten ook een paar pareltjes tussen die er soms voor zorgen dat ik het kippenvel tot op mijn hoofd heb. Daarom een nieuwe rubriek waarin ik favoriete blogs van de maand met jullie deel :

Moeders die verslonzen

Herkenning vind ik in het eerlijke blog van Tamara waarin ze zichzelf afvraagt of ze een verslonsde moeder is geworden. Ik vind overigens van niet, want Tamara ziet er gewoon goed uit en kan haar make-upjes altijd flawless aanbrengen.  Sinds de komst van Leia merk ik ook dat ik wel minder de tijd neem voor mezelf. Echter door het werken moet ik mezelf wel verplichten om er netjes bij te lopen, maar eenmaal thuis gaat ook hier de joggingsbroek aan en de knot in. Lekker toch?!

Je baan opzeggen

Je baan ‘even’ opzeggen, ik vind het een moedige stap van Joyce. Openhartig verteld ze hoe zij de knoop heeft doorgehakt en is gestopt met haar werk als gastouder. Ik heb altijd wel bewondering voor mensen die dit ‘zomaar’ even durven te doen. Ik ben wat dat betreft gewoon een schijtluis en durf (qua financiële zekerheid) geen risico’s te nemen. Misschien moet ik dat toch meer eens doen…

Uitspraken tijdens de bevalling

Ik weet nog goed hoe ik vóór dat de bevalling begon, absoluut NIET wilde dat Marco zou kijken. Voornamelijk niet naar mijn onderkantje in de angst dat we nooit meer intiem zouden kunnen zijn haha! Nog meer van dit soort grappige en herkenbare momenten lees je in dit hilarische blog van Marije

Dochters en zelfbeeld

Social Media, internet, televisie en nog meer andere zaken komen aan bod in dit prachtige blog van Rory. Want wat voor zelfbeeld creëer jij voor je dochter in een wereld als deze? Een wereld waarin er zóveel wordt gefilterd en geretoucheerd met foto’s, waarin uiterlijk (helaas), voeding en lichaam hele (on)belangrijke aspecten zijn. Zij verteld hoe zij dit doet, vol met liefde, zelfs humor en vooral heel veel respect.

Curvy VS Skinny

Die eeuwige oorlog tussen de curvy vrouw en de skinny fitgirl. Judith uit haar mening over het hele gezeur rondom Fajah Lourens, hoe de fitgirl tegenwoordig wordt afgezeken en de (té) volle vrouwen een hand boven het hoofd worden gehouden. Wat vind jij van de hele commotie?

Vier handen op één buik, ja die show ja, hij is saai!

Vier handen op één buik saai? Josan verteld in haar blog waarom ze dit programma geen goede toevoeging vind voor de Nederlandse televisie en hoe hoe zij liever een versie van bijvoorbeeld Teen Mom zou willen zien omdat dit meer toegevoegde waarde heeft. Ik ben het eerlijk gezegd wel met haar eens. Ik kijk het programma vier handen op één buik dan ook totaal niet. Ik heb het ook nooit gevolgd. Maar goed, ik volg uberhaupt geen Nederlandse televisie series etc. want dat is tegenwoordig echt drama…..

Carrière Moeder?

Stiekem denk ik dat ik wel een beetje een carrière moeder ben, ik vind werken heerlijk en ik mis het op dit moment ook heel erg. Mariska is ook zo’n werkende moeder, ze vindt het heerlijk om te doen, maar beseft zich ook goed dat ze soms te vaak werk meeneemt naar huis. Hoe zit dat bij jou thuis? Ben jij een carrière moeder?

Oproep: Onderzoek naar het effect van een traumatische gebeurtenis tijdens de zwangerschap

En dan de laatste: is meteen een oproepje naar jullie toe. Sanne is vertelde een tijd terug openhartig over haar strubbelingen met hypochondrie, haar inbox maakte overuren nadat prachtige geschreven blog. Nu is zij bezig met het starten van een onderzoek en dus op zoek naar vrouwen tussen de 20 en 40 jaar die te maken hebben gehad met een traumatische gebeurtenis tijdens de zwangerschap. Traumatische gebeurtenissen die na de bevalling angstklachten hebben ontwikkeld. Voor zowel haarzelf, haar kind of misschien zelfs wel beide. Het belangrijkste hierin is, is dat dit het gevolg is geweest vanuit een gebeurtenis die tijdens de zwangerschap heeft plaatsgevonden. Herken jij jezelf of iemand anders hierin, dan raad ik je zeker aan om mee te doen aan dit onderzoek om er zo meer awareness voor te creëren.

Uiteraard heb ik niet overal ogen en kan ik niet alles lezen, daarom is mijn vraag aan jou: Heb jij nog favoriete blogs van de maand januari die je graag zou willen delen met mij? Of juist van Februari zodat ik die kan toevoegen in mijn favoriete blogs van de maand februari…

Welke blogs lees jij standaard en wat zijn jouw favoriete blogs van de maand?

Afbeelding van kindje met boeken via shutterstock

One thought on “Januari | Favoriete blogs van de maand

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.