Jij moet later juf worden

Mahwish (32), moeder van 2 dochters (2011 en 2013) had als kind altijd een bepaalde droom, een voorstelling van wat ze later wilde worden. “Vroeger wilde ik altijd juf worden of op kantoor werken.”.  In deze rubriek vertellen moeders alles over hun vroegere droombaan en wat zij daadwerkelijk zijn geworden.

Wat wilde jij vroeger worden?

Vroeger wilde ik altijd juf worden of op kantoor werken. Ik vond het altijd leuk om jongere kinderen te entertainen als zij op visite kwamen en ik speelde ook vaak juffrouwtje. Mijn moeder zei dan ook vaak tegen mij: jij moet later gewoon juf worden. Aan de andere kant leek het mij ook leuk om op kantoor werken. De agenda bijhouden, telefoontjes beantwoorden, aantekeningen maken, administratie doen. Dus ik speelde als kind vaak dat ik een secretaresse was.

Waarom was jij ervan overtuigd dat dit het beste bij jou zou passen?

Ik werd er gelukkig van! Het leek mij super om kinderen kennis bij te brengen en om met kinderen te werken. Maar het leek mij ook leuk om alles te kunnen regelen binnen en organisatie of bedrijf. Werk moet leuk zijn en dit vond ik leuk.

Heb je je droom waar kunnen maken of heb je een totaal ander vak gekozen?

Uiteindelijk ben ik geen juf geworden en ook geen secretaresse. Ik heb wel op de Pabo gezeten maar ben uiteindelijk afgehaakt. Ik ben nu Maatschappelijk werker, werk op kantoor en kom in aanraking met allerlei mensen en problemen. Het is heel divers en je komt van alles tegen. Het is fijn om te zien als je ziet dat door jouw begeleiding het mensen lukt om te werken aan hun problemen.

Wanneer je een ander vak hebt gekozen; Wanneer heb je een andere keuze gemaakt en waarom?

Tijdens mijn stage op de Pabo was er een voorval waarvan ik van geschrokken was. Er zat een jongetje op school dat steeds moest overgeven en de leerkracht legde mij doodleuk uit dat dit kwam doordat hij thuis werd mishandeld. Maar zij ondernam geen actie omdat de ouders toch niet in gesprek wilde gaan. Ik twijfelde de jaren ervoor al tussen leerkracht zijn en hulpverlener en ben toen gestopt met mijn opleiding op de Pabo en ben maatschappelijk werk en dienstverlening gaan studeren.

Ben je happy in het vak wat je beoefend of zou je jezelf nog graag laten omscholen?

Ik ben blij met mijn baan als maatschappelijk werker en dienstverlener. Bij mijn huidige werkgever heb ik naast het reguliere maatschappelijk werk ook een tijdje schoolmaatschappelijk werk gedaan. Soms als ik mijn dochter van school haal, lijkt het mij nog steeds leuk om op een basisschool te werken. De schoolsfeer trekt mij enorm aan. Maar dan zou ik liever een functie hebben zoals Intern Begeleider in plaats van een leerkracht. Of ik mij ooit laat omscholen weet ik niet, ik vind alles zoals het nu is eigenlijk wel prima. Zo heb ik lekker tijd voor mijn gezin en mijn blog.

Wat wilde jij vroeger worden? juf

 

One thought on “Jij moet later juf worden

  • Ik wilde later ook een juf worden of kapster…geen van beide geworden! Maar poeh he wat heftig zeg dat een leerkracht zoiets weet maar geen actie onderneemt, ik zou er niet van kunnen slapen :(

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.