Kamperen op camping ‘t Hout in Bakkeveen | Topcamping voor kids!

Camping ‘t Hout in Bakkeveen

Onze keuze valt dit jaar op camping ‘t Hout in Bakkeveen. Volgens meerdere mensen uit mijn omgeving die er eerder hebben gestaan een fantastische camping voor mensen met kinderen in een mooie omgeving. En dat zijn wij, mensen met kinderen. En we houden ook wel van een mooie omgeving. Makkelijke keuze dus!

Kamperen

Camping 't hout bakkeveen
Afwas-hulpje Levi

Ikzelf vind kamperen heerlijk! Waar ik me in het normale leven nogal eens gehaast of opgejaagd voel vanwege de druk van alles wat ik moet, heb ik op een camping overal tijd voor lijkt het wel. Tuurlijk wil ik drie verhaaltjes voorlezen, natuurlijk ga ik 4 keer op een dag mee naar de speeltuin, en ja hoor jij mag helpen koken en/of afwassen. Zei ik al dat ik kamperen heerlijk vind?

Camping 't hout bakkeveen
Ergens op de camping; zennnnnn

Blije kopjes

Op zaterdag 29 juli (direct als de schoolvakantie hier in het noorden is begonnen) gaan we richting Camping ‘t Hout in Bakkeveen. Aangekomen bij de camping melden we ons bij de receptie en krijgen we een duidelijke instructie hoe naar onze plaats te rijden.

We rijden over een groot gedeelte van de camping en de kinderen kunnen niet wachten om de boel te verkennen. Drie blije kopjes achterin bij het aangezicht van de grote speeltuin en het mooie zwembad met coole glijbanen! Onze ruime kampeerplaats is aan een gezellig veldje met in het midden een speeltoestel, recht voor onze tent, ideaal!

Camping 't hout bakkeveen
Opzetten van de tent

Het is prachtig weer dus terwijl Rutger samen met opa Johan (onze held!) de tent op zet ga ik zwemmen met de kinderen. Hé, iemand moet ze bezig houden he…

Zwembad en overige speelmogelijkheden op Camping ‘t Hout

Camping 't hout bakkeveen
Show bij het zwembad

Het zwembad is een groot succes. De oudste heren zijn blij met de glijbanen en de jongste vermaakt zich met alle andere speelmogelijkheden. Ook komt het animatieteam een showtje doen bij het zwembad. De medewerkers laten zich gewillig natspetteren door de heren, die daar misschien nog wel meer aardigheid aan beleven als aan de hele show.

Camping 't hout bakkeveen
Knutselclub

Tijdens de rest van dan de dagen ontdekken we de leuke knutselclubjes, met een apart uurtje voor 8- en 8+, Flippies Speelparadijs, gaan we naar de kinderdisco en doen we mee aan ‘jongens-bingo’ (waarbij je echt leuke prijzen kunt winnen!). Ook kun je iedere dag ‘s morgens samen beginnen met een dansje en afsluiten met het theater van Ka en Mo. Jahmairo en Levi deden samen mee aan de musical en mochten dus optreden voor alle papa’s en mama’s. Allemaal erg leuk!

Camping 't hout bakkeveen
Optreden Levi en Jahmairo

Voedsel

Ideaal is supermarkt Poeisz die op een paar honderd meter afstand zit van de camping voor de dagelijkse boodschappen. Normaal niet perse mijn favoriete winkel maar op vakantie redden we ons er goed mee. Op de camping zelf kun je terecht voor prima friet met een snack, of een pizza. Deze laatste lijkt mij persoonlijk niet echt lekker, een kant en klare bodem die ze zelf nog even beleggen . Deze vind ik dan in verhouding ook te duur (ruim een tientje voor de gemiddelde pizza). Ook vind ik jammer dat de broodjes ‘s morgens die je ‘s morgens kunt ophalen voor het ontbijt best aan de prijs zijn. Vorig jaar waren we op camping de Witte Zomer in Assen en daar had je voor een paar euro een tas vol lekkere broodjes terwijl hier 1 saucijzenbroodje al op €2,50 zit.

Camping 't hout bakkeveen
Oh wat hou ik toch van BBQ-en!

Sanitaire voorzieningen op Camping ‘t Hout

De sanitaire voorzieningen zijn gelukkig schoon. En de paden er naar toe zijn ‘s nachts verlicht, ook altijd prettig! Ik vond de zes minuten die je krijgt om te douchen persoonlijk wel een behoorlijke uitdaging. Je kunt de douche pauzeren om jezelf in te zepen maar ik hoef jullie niet uit te leggen dat als je je haren wast, en dan nog even een conditioner gebruikt de tijd al meer dan op is. Laat staan als je ook nog eens even je benen zou willen scheren o.i.d. Vraag me niet hoe, maar ik heb het overleefd (grapje!).

Camping 't hout bakkeveen
Invalide douche?!

Ook verbaasde ik me over de invalide douche: een gewone doucheruimte met daarin een tuinstoel waaraan een kaartje hangt met iets van ‘laten staan voor invalide-douche’. Ik heb geen idee of ze elders op de camping misschien een meer fatsoenlijke invalide douche hebben (en misschien volstaat dit wel??) maar dit vond ik op zijn minst opmerkelijk.

Camping 't hout bakkeveen
Tandenpoetsen

Omgeving van Camping ‘t Hout en Bakkeveen

De omgeving is mooi, bosrijk en groen! Iedere ochtend loop ik samen met Levi en onze hond Noa langs het beboomde pad om de camping heen terwijl de overige mannen nog slapen. Heerlijk!

Camping 't hout bakkeveen
Ochtendwandeling

In Bakkeveen zelf zijn veel gezellige plekjes om een ijsje te eten of even op het terras te zitten. Ook is er eens per maand een grote rommelmarkt. Helaas niet toen wij er waren, maar goed ik ben er al wel een aantal keren geweest dus ik weet uit eigen ervaring dat het leuk kan zijn. Ook zit je op maar een paar kilometer van bijvoorbeeld Drachten en Surhuisterveen als je even shoppen wil.

En dan is het alweer voorbij

Onze week vliegt voorbij en even twijfelen we nog of we langer zullen blijven. Maar aangezien we nog een heleboel andere leuke uitjes in de planning hebben gaan we toch gewoon na 7 dagen naar huis. We kijken terug op een geslaagde vakantie!

Camping 't hout bakkeveen
Lief!

 

Hoe was jou vakantie dit jaar? Of heb je nog geen vakantie gehad? Hou je ook zo van kamperen of ben je meer van een hotel of appartement?

Mocht je nog een mooie camping in Frankrijk zoeken, dan heb je wellicht wel wat aan de uitgebreide review die Cassandra heeft gegeven over Le Ty Nadan in Bretagne.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.