Je kind beschermen tegen UV-stralen

Het maakt niet uit in welk jaargetij we zitten, je kind beschermen tegen UV-stralen is altijd belangrijk. Dit kun je o.a. doen doormiddel van het smeren van een hoge beschermingsfactor of door je kind te kleden in UV-werende kledin. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar die laatste en dit is de reden:

Je kind beschermen tegen UV-stralen

Met name voor heel jonge kinderen zoals baby’s, is het ontzettend belangrijk om ze te beschermen tegen UV-stralen. Wist je dat baby’s onder de één jaar nog helemaal niet in de zon mogen? Zet ze het liefst lekker in de schaduw met een zonnehoedje erbij op.

De pigment in de huid van jonge kinderen is namelijk nog vol op in ontwikkeling. Zij kunnen zichzelf nog niet genoeg beschermen tegen UV straling. Natuurlijk is het voor volwassenen ook belangrijk, zeker wanneer je voor je beroep of hobby vaak in de zon moet zijn. Er zijn zelf medische redenen waarom er gebruik wordt gemaakt van UV-werende kleding, maar maak eerst even kennis met de 3 soorten UV straling.

Drie soorten UV-straling:

Er bestaan drie soorten UV-straling, A, B en C.

 • UV-A stralen : dringen door in onze huid en worden bijna niet tegengehouden door de ozonlaag.
 • UV-B stralen : geven een natuurlijke bescherming tegen de zon door verkleuring en verdikking van de huid. UV-B straling is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding
 • UV-C stralen : is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde niet, ze worden vastgehouden in de ozonlaag.

kind beschermen tegen uv-stralen

Je kind beschermen tegen UV-stralen doormiddel van UV-werende kleding en de voordelen hiervan:

Ik kreeg via UV-Fashions de mogelijkheid om uv-werende kleding uit te proberen en ik wist eerst niet goed wat ik mij daarbij moest voorstellen. Eerlijk, ik wist niet dat het bestond. Maar nu ik het heb geprobeerd vind ik het reuze makkelijk, waarom? Ik zet de voordelen even voor je op een rijtje:

 • Niet meer constant te hoeven smeren en het dus ook niet hoeven vergeten.
 • Geen zonnebrand vlekken meer in je kleding en anders de handige tips van Spillmytea lezen over  Hoe je zonnebrand vlekken uit kleding krijgt.
 • Je kindje is zon beschermd met factor 50 en het weert UV-A en UV-B stralen tot wel 97,5%
 • Je kindje kan de hele dag het water in en uit, de kleertjes drogen namelijk super snel op.
 • Geen chemische ingrediënten, de bescherming wordt geboden dankzij een speciale weeftechniek, wauw!
 • De kleding lubbert niet uit en blijft zijn beschermende werking houden, ook na veelvuldig wassen. YAY!
 • Geen kans op huidirritaties of allergische reacties zoals je bij zonnemelk wel kunt krijgen.
 • De kleding is elastisch, luchtig, zeer comfortabel en voelt super zacht aan.
 • Scheelt ruimte in je koffer als je op vakantie gaat. Neem nu gewoon een reistube mee voor het gezicht van je kind en je bent klaar.

Ik koos zelf voor een ontzettend lief zwem setje bestaande uit een badbak met olifantjes erop en roezeltjes bij de benen + een zwemshirt. Altijd handig voor extra bescherming. Verder koos ik een heerlijke handdoek/badcape en een hoedje. Bij het dragen van het hoedje waant ze zichzelf een echte diva.

Dus voor je naar het zwembad, strand of op vakantie gaat, denk er dan aan om in elk geval voor je kindje UV-werende kleding aan te schaffen want hun huidje moet nog langer mee dan vandaag ;)

Wist jij dat uv-werende kleding bestond? En hoe bescherm jij jezelf en je kindje tegen UV-stralen?samenwerken

3 thoughts on “Je kind beschermen tegen UV-stralen

 • Schattig pakje!
  Ik vind het altijd wat ingewikkeld, dit soort dingen. Als wij de hele dag buiten zijn in de zon, smeer ik de kinderen van top tot teen in, ook onder hun zwemkleding. Als we niet de hele dag buiten zijn, smeer ik meestal alleen de stukken buiten hun zwemkleren in. De huid onder de zwemkleding is echter nog nooit verbrand, en ook nog nooit gekleurd. Ze zijn ook daar buiten nog nooit verbrand. Ik vraag me dus wel een beetje af altijd of het nou nodig is, echte UV-werende kleren.

 • Minke Q. says:

  Ik heb nooit gedacht dat ik de uv werende kleding dringend nodig zal hebben. Mijn zoon die pas 4 jaar is kon niet eens buiten zwemmen. Dat kwam omdat hij echt een gevoelige huid heeft die snel verbrand wanneer hij in de zon is. Met de uv werende kleding kan hij gewoon lekker zwemmen, ookal schijnt de zon zo fel. De voordelen van uv werende kleding is in dit artikel heel duidelijk geschreven. Zij die niet zoveel weten over de uv werende kleding, moeten dit artikel lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.