LEGO Batman Movie Recensie

Op een te vroege start van de dag, wanneer alles en iedereen nog in rust is en hoort te zijn zat ik al beneden met twee jongemannen die niet meer konden (wilde?) slapen. Een ideaal moment om de LEGO batman movie aan te zetten. Stiekem in de hoop dat ik tussendoor mijn ogen nog even zou kunnen sluiten.

Het verhaal

Het verhaal van de LEGO Batman Movie: “Er liggen grote veranderingen op de loer voor Gotham City, en als Batman de stad wil redden uit de handen van De Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien, heel misschien, zal Batman het dit keer leren om meer relaxed te zijn.”

Eerste indruk van LEGO Batman Movie

Als eerste WAUW. Met 2 heren in huis hebben we alles aan LEGO films en series al gezien. Maar wat werden we verast door de LEGO batman movie. Op vele fronten overtrof het mijn verwachtingen dat ik mezelf afvroeg, waarom hebben we deze niet in de bioscoop bekeken.

LEGO Batman Movie

LEGO Batman Movie

De hele film was voor mij een complete verassing. Ik vind dit echt een aanrader voor jong en oud. De heren keken hun oogjes uit, lagen vaak in een deuk om de film, danste volop mee met de heerlijke muziek die ze voor deze film hebben gekozen. Zelf kon ik ook heerlijk lachen door de woordgrapjes, de dubbelzinnigheid van sommige uitspraken, maar ook de simpelheid ervan, gewoon lekker droge humor wat bij iedereen wel in de smaak valt.

Voor onze mannen, die regelmatig de oude batman kijken, was er veel herkenning in de personages. Het siert ze dat ze die zo hebben gelaten zoals ze zijn, al is t maar voor de herkenning die kinderen zelf hebben. Natuurlijk zijn ze wat moderner geworden en wat meer van deze tijd, maar niet op een manier dat het “verpest” wordt of dat het er teveel bovenop ligt.

Lees ook: Trolls Film recensie

LEGO Batman Movie

The making of LEGO Batman Movie

Op de dvd staat een stuk over de making of. Vinz riep al heel hard als ik later groot ben wil ik dat ook gaan doen!!!! Die zit zichzelf al de hele dag dingen bouwen en ontwerpen van en met lego. De making of geeft een mooi kijkje hoe zo’n film nou wordt gemaakt. Er komt echt zoveel meer bij kijken als wat je denkt.

Conclusie, een aanrader!

Kortom een heerlijke film die je echt gezien moet hebben. Geniaal bedacht met vele knipogen erin. De muziekkeuze voor de film is een juiste keus geweest wat past maar tevens lekker klinkt. Geen vervelende kinderliedjes die eigenlijk te erg zijn. Maar muziek die eer doet aan de film zelf, en aan het verhaal.

LEGO  Batman Movie is een film die kinderen, families, LEGO fans en iedereen die houdt van lachen niet mogen missen! De film is sinds 14 juni verkrijgbaar op VOD, 4K Ultra HD Blu-ray, 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD.

We hebben er met veel plezier naar gekeken en van genoten!

8 thoughts on “LEGO Batman Movie Recensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.