Limonade zonder toegevoegde suikers of aspartaam

Gezond drinken is ontzettend belangrijk, voor jezelf én je gezin. Maar het is wel belangrijk om te blijven genieten! Het vinden van een juiste balans in de voeding én het vochtgehalte van je gezin kan soms wel lastig zijn met al die lekkernijen. Wij ontdekten Cool Bear, limonade zonder toegevoegde suikers, aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen. Ken jij dit product al?

Limonade zonder toegevoegde suikers, aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen.

Ideaal voor de fibromyalgie patiënt

Vooral het stukje zonder aspartaam sprak mij meteen aan bij de producten van Cool Bear. Als Fibromyalgie patiënte is dit een stof die ik altijd probeer te vermijden omdat dit de pijn kan triggeren. Ik heb de fibromyalgie een heel tijd onder controle gehad, maar sinds de bevalling merk ik dat ik door het toenemende suiker gebruik bij mijzelf vaker last heb. Maar waarom kan ik wel mijn dochter zo gezond mogelijk laten eten en drinken maar niet mijzelf? Dat zal vast en zeker een stukje discipline zijn die ik bij mijn bevalling wellicht hebt uitgepoept. Tijd om daar ook maar eens verandering in te brengen.

Made with Love

Zo ontdekten wij Cool Bear, Limonade zonder toegevoegde suikers, aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen. De oprichtster Ana Santiago heeft als wens en doel om heerlijke, maar verantwoordelijke producten op de markt te brengen voor kinderen en volwassenen. Cool Bear wordt dan ook met veel liefde en zorg bereid. Ze schenkt het tenslotte ook aan haar eigen kleinkinderen. Cool Bear staat voor (h)eerlijke producten, gemaakt uit ingredienten van 100% natuurlijke oorsprong. Wij zijn ontzettend benieuwd.

” Wij willen laten zien dat Cool Bear® producten niet alleen Bere-Lekker zijn, maar dat het ook nog eens een verantwoorde keuze is. Cool Bear® wordt bereid met liefde en zorg en maakt al haar producten met hart voor jong en oud, dit met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Dat noemen we nou Made with Love <3. ” aldus CoolBear

Limonade zonder toegevoegde suikers

Het assortiment:

De Limonade zonder toegevoegde suikers is verkrijgbaar in drie verschillende varianten namelijk:

  • Fruitdrink pakjes van 200ml
  • Knijpflesjes siroop voor onderweg
  • Vruchtensiroop, zonder prik!

Ik kreeg ze allen om te testen in verschillende smaken en die nemen we uiteraard even onder de loep en benoem ik de ingrediënten.

De vruchtensiroop – Cassis Appel smaak

Deze limonade zonder toegevoegde suikers ontvingen wij in de smaak Cassis Appel. De siroop is na openen 30 dagen gekoeld houdbaar. Een belangrijk feitje, want volgens mij weten heel veel mensen niet dat vruchtensiroop ook over datum kan gaan. Of in elk geval niet zo snel. In dit geval zal dit vast aan de natuurlijke ingredienten liggen. Aan deze limonade worden bijvoorbeeld geen E nummers toegevoegd, die soms kunnen zorgen voor langer behoud van producten. Een glas limonade bevat minder dan 1 calorie en is het niet schadelijk voor het gebit, hoera!

ingrediënten: water, zwarte bessensap uit vruchtenconcentraat 9&, natuurlijk aroma (appel), voedingszuur (citroenzuur), met zoetstoffen uit Stevia (Reb. A 97%), zout. 

Een fles bevat 700  ml vruchtensiroop en is verkrijgbaar in 4 verschillende smaken;  Framboos, Citroen Limoen, Aardbei en Cassis Appel, voor een adviesprijs van €2,95.

Limonade zonder toegevoegde suikers

De fruitdrink pakjes – Framboos + Cassis Appel smaak

De fruitpakjes van Cool Bear hebben dezelfde ingrediënten lijst. Alleen is dit een kant en klaar pakje wat meegegeven kan worden naar bijvoorbeeld school of als je een dagje weg gaat. Een fruitpakje bevat 200 ml en is te koop als 3-pack voor €1,49 bij alle bekende supermarkten.

Limonade zonder toegevoegde suikers

De Fruit Drops – Mandarijn Citrus smaak

De Fruit Drops zit in een handige meeneem verpakking van 48 ml. Wanneer je dus onderweg bent kun je heel gemakkelijk een paar druppels aan je flesje water toevoegen. Deze ingrediënten lijst wijkt iets af:

Ingrediënten: Water, sinaasappelsap (mandarijn) uit vruchtenconcentraat 9%, antioxidant (ascorbinezuur), voedingszuur (citroenzuur), natuurlijke aroma (citroen, limoen, grapefruit), kleurend concentraat (wortel, pompoen), met zoetstoffen uit Steviolglycosides (Reb. A 97%), kaliumsorbaat.

De Fruit Drops vind ik persoonlijk echt ideaal en heb deze dan ook standaard in mijn tas zitten. Wanneer ik dus even helemaal klaar ben met het drinken van water en graag weer even een smaakje wil, drup ik een paar druppels in mijn flesje en ik heb limonade. 1 flesje van 48 ml zorgt voor ongeveer 30 porties en ik verkrijgbaar voor €2,99

Recepten met Cool Bear Siroop

He? Recepten? Met siroop? Ja serieus, ik stond ook even met een mond vol tanden te gapen naar de brochure die ik had ontvangen. Maar blijkbaar zijn er dus ook gerechten die je kunt maken met deze limonade zonder toegevoegde suikers. Zowel warm als koud! Mocht je dit interessant vinden, laat hieronder dan even een reactie achter en dan ga ik aan de slag met de recepten.

Limonade zonder toegevoegde suikers

Conclusie:

Ik denk dat het wel overduidelijk is. Maar ik en ook Leia, zijn ontzettend tevreden over de Cool Bear producten. Ik ben wel een voorstander van het beperken van toegevoegde suikers en probeer hier altijd een balans in te vinden. Zo schreef ik eerder al over verantwoord broodbeleg. Dit betekend niet dat mijn dochter nooit iets met suiker krijgt. Dat kun je namelijk nooit helemaal vermijden. Maar een balans vinden tussen beide vind ik wel een mooi iets.

Wil je meer informatie over de producten van Cool Bear? Kijk dan even op hun ontzettende leuke website waar je ook lid kunt worden van de Cool Bear Buddy Club.

Houdt jij je ook bezig met verantwoorde voeding?

Dit artikel bevat opgestuurde producten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.