Me-time | wat te doen met de tijd?

Sinds kort heb ik met mijn schoonouders de regeling dat ze 1 keer per week oppassen. Zo heb ik even de handen vrij en kan ik wat voor mezelf doen. Voorheen regelde ik alleen oppas als ik ergens heen moest. Dus de eerste keer alleen thuis zijn was wel even vreemd. Je gaat dan opties verzinnen voor je me-time.

Waarom heb ik tijd voor mezelf nodig?

Er werd van alle kanten aangegeven dat het wellicht verstandig zou kunnen zijn dat ik wat meer tijd voor mezelf heb. Even een kleine break en dingen doen op je eigen tijd. Het klonk allemaal wel verstandig maar eigenlijk had ik er geen behoefte aan. Omdat ik in een zware periode zit kon ik niet bedenken waarom ik het gene waar ik juist van moet lachen en blij van word ‘weg’ moest doen. Maar nu ik het een aantal keer heb geprobeerd zie ik het nut er wel van in. Maar wat ga ik doen met die tijd? Ik vertel het jullie.

Mijn oude nieuwe verslaving

Ik was vroeger met vlagen erg verslaafd aan computerspelletjes en dan vooral de strategische spellen. Zo speelde ik met veel plezier Anno 1404, een spel waar je zelf een stad moet opbouwen. Als je de mensen in je stad blij maakt worden de huizen en gebouwen steeds mooier. Echt je blijft er mee bezig. Nu heb ik via Steam een online versie gevonden van dat spel. Oh my daar gaat de tijd!

Me-Time

Schilderen

Schilderen is al jaren een hobby van mij en ik moet zeggen ik ben er niet heel slecht in ben. En als iets goed lukt dan is het ook leuk om te doen. Zonder kleintje in huis kun je toch net even wat meer werk verrichten dan dat je continu op moet letten. Ik vind het heerlijk om zonder na te denken bezig te zijn. Er zijn zelfs al mensen die graag willen dat ik iets voor ze maak! We zijn nu van plan om een grote schildersezel ergens neer te zetten zodat ik mn zooi kan laten staan en zo weer kan beginnen als ik zin heb.

Me-time

Netflix

Natuurlijk gaat er ook niks boven een middagje bank hangen. Onder een dekentje met een kop thee, wat chocolade en drie katten erbij. Super knus!
Momenteel kijk ik naar: The Good Wife, Arrow, The Good Place, Shooter en Luther. Het is maar net hoe de pet hangt.

Tuinieren

Zoals jullie inmiddels wel weten hebben wij een behoorlijke tuin en zijn wij daar graag in aan het werk. Ook in het najaar moet er veel gebeuren in de tuin. Met name alle enthousiaste struiken en bomen weer temmen door te snoeien. Gelukkig kan het in het najaar nog echt wel lekker weer zijn om buiten aan de slag te gaan.

Wat doen jullie met je Me-time?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.