Klussen op de kinderkamer : Oudroze met maan thema

Zoals jullie al weten zijn we druk bezig in huis. Naast het feit dat de woonkamer onder handen is genomen (blogje volgt nog hoor, maar we zijn nog druk bezig haha!), willen we ook Leia haar blauwe meidenkamer graag omtoveren. Ik heb jullie laatst in mijn weekoverzichtje al een beetje laten zien welke kleur wij in elk geval op haar kamer willen, Flexa Oudroze in combinatie met een soort maan thema. Maar dan wel girly. Een kloddertje oudroze hier….

Leia’s haar kamertje was eerst blauw. Vond ze toen mooi en de we hadden nog ontzettend veel van de kleur over na het veranderen van mijn werkkamer. Maar ons meisje wordt groter, en heeft steeds meer een uitgesproken mening. Heerlijk hoor zo’n pittige dame. Maar goed, mevrouw heeft bepaalde dingen waar ze gewoon echt van houdt en dat willen we dan ook in haar kamertje laten terug komen. Oke eerlijk is eerlijk, niet alles… Want ik word gillend gek van een mickey of mini mouse, een peppa pig (heb je de vorm van zijn gezicht wel gezien…. juist een piemel… no way dat ik dat dus ga gebruiken). En ja ik ben een sukkel die een verblik uit haar handen laat kletteren….. Lachen mag haha!

Leia’s favoriete thema : Maan

Roze is in elk geval haar lievelingskleur, glitters doen het ook altijd goed en van de maan wordt ze helemaal wild. Deze liefde voor het universum heeft ze van haar vader overgenomen. Man staat met regelmaat sterren te kijken door de telescoop die hij vorig jaar van mij kreeg en verteld Leia van alles over de maan. Dit is dus iets wat echt terug moet komen op haar kamer. Ik heb al twee hele gave girly maan posters in huis van Lilipinso en gouden sterren muurstickers. Want Goud in combi met oudroze en grijstinten is gewoon mooi. Vind ik dan.

oudroze kinderkamer maan thema mamablog

Nu zijn we de afgelopen weken al flink bezig geweest met schilderen en daarbij komen we meteen op ons nieuwe idee. Die zogenaamde werkkamer, die werkt dus niet. Ik heb mijn bureau álweer naar beneden verhuist omdat ik het gewoon rete ongezellig vindt om boven te zitten in mijn eentje. Daarnaast kan ik dan ‘s avonds niet aan de slag omdat de kamer aan Leia’s slaapkamer grenst en ze dan wakker wordt van mijn getik. Ik kan namelijk soms echt als een wilde tekeergaan op mijn toetsenbord als ik weer eens inspiratie heb haha!

Dag werkkamer, hallo speelkamer!

Maar goed, die werkkamer dus. Daar staat momenteel onze kledingkast en that’s it. Die gaat er dus uit en wordt omgetoverd in een speelkamer voor Leia. We hebben de plek, dus waarom niet? Wel leuk als ze volgend jaar naar school gaat en dan de speeldates gaan komen. Lekker naar boven en maak er maar een zooi van. Ik kan de deur achter mij dichttrekken zonder dat ik me eraan hoef te ergeren of meteen moet opruimen. Ideaal!

In die speelkamer komt een handige Trofast kast van de Ikea, die gaan we omtoveren tot een soort van LEGO tafel zodat ze daar mooi kan gaan bouwen én haar LEGO mooi kwijt kan in die bakken die erbij zitten. Als verrassing gaan we volgende week dan ook naar LEGO WORLD in Utrecht! Van 18 tot en met 24 oktober in de jaarbeurs. Ga jij ook?

Ook willen we daar een chille zithoek gaan creëren zodat ze lekker languit boekjes kan lezen. Hier zijn ook de eerste verf werkzaamheden al geweest. Uiteraard komt hier ook het oudroze terug. Maar nu was ik laatst op de VT Wonen Beurs en spotte ik bij de Flexa stand de nieuwe kleuren voor 2018. Van twee kleuren werd ik meteen heel blij : Heartwood en Fresh Foliage. Ik heb van beide een kleurtester mee naar huis genomen en die Heartwood wil ik nog op Leia haar slaapkamer + haar speelkamer laten terug komen. Deze combineert namelijk ontzettend mooi en warm met het oudroze van Flexa.

In elk geval genoeg ideeën, maar zó weinig uren in een dag. Helemaal nu ik helemaal niet zo fit ben is het wel een beetje lastig om alles goed met elkaar te plannen, ook met Leia haar verjaardagsfeestje nog voor de deur. Maar gaat goed komen. Dat moet! Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen binnen het interieur. Dat zijn gewoon dingen die ik echt leuk vind om te doen.

Wat voor thema heeft jullie kinderkamer?

2 thoughts on “Klussen op de kinderkamer : Oudroze met maan thema

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.