10 bespaartips bij het voorbereiden van je vakantie

Een vakantie is voor ons, net als veel andere Nederlanders, een flinke uitgave waar voor gespaard moet worden. Uit onderzoek van Expedia is zelfs gebleken dat een vijfde van de Nederlanders niet eens op zoek gaat chille vakantiedeals. Hoezo niet? Ik deel vandaag wat tips met je over hoe je een vakantie kunt boeken en daarmee ook nog lekker kunt besparen. 10 mega handige vakantie bespaartips. Welke winterzon ga jij opzoeken?

10 handige vakantie bespaartips

Laten we beginnen met dat je natuurlijk niet perse hoeft te vliegen. Kijk ook naar leuke vakantieparken in de buurt of net over de grens. Boek een midweek Landal Greenparks met flinke korting

bespaartips vakantie

Boek parkeren op de luchthaven vooraf

Parkeren op het vliegveld raad ik je aan om lekker vooraf te doen. Toen wij naar Turkije vlogen vanaf Dusseldorf heb ik dit vooraf geregeld. Erg handig want er zat meteen een shuttle service bij in. Uiteindelijk betaalden wij voor 8 dagen destijds maar een luttele €30,-. Er zijn vaak ook wel aanbiedingen te vinden op bijvoorbeeld kortingsites zoals een Groupon.

Reisverzekering

Voor bijvoorbeeld schade, diefstal of verlies is het raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten. Het is sneu als je je koffer kwijt bent. Bij bijvoorbeeld Centraal Beheer heb je keuze voor kortlopende of doorlopende verzekeringen. Ga je dus wel vaker op reis, maar wil je besparen dan zou een doorlopende wellicht voordeliger kunnen zijn.

Pakketdeals

Losse vliegtickets en losse hotels boeken? Het is een optie, maar zeker niet aan te raden. Door het hotel en de vlucht in een pakket te boeken, lopen de kortingen vaak soms wel op tot 200 euro. En een dagje meer doet soms ook wel iets leuks met de prijs. Of zonder kinderen een lang weekend weg gaan.. Dat scheelt je sowieso een hoop centen haha!

Gratis WiFi?

Gelukkig betalen we binnen Europa nu hetzelfde voor ons gebruik op onze smartphone, maar wifi is altijd fijn natuurlijk! Hoe goedkoop een hotel ook kan lijken, vaak komen daar nog extra kosten overheen zoals de wifi, het ontbijt of het parkeren. Hierdoor kan je reis soms toch duurder uitvallen. Kijk dus goed naar wat er bij de prijs is inbegrepen.

Excursies vooraf boeken

Ben jij een ondernemende toerist en weet je van te voren al dat je excursies wilt gaan doen? Boek ze vooraf. Kijk lekker online rond naar de beste deal. Bespaart je meteen ook tijd voor als je op je bestemming bent en kun je optimaal genieten.

bespaartips vakantie zien en doen in brest oceanopolis

Bekijk de wisselkoers

Kies een land met een gunstige wisselkoers. Zo krijg je namelijk voor minder geld, veel meer eten, drinken en ook activiteiten waardoor je weer lekker kunt besparen

Toeristenbelasting inbegrepen?

Prijzen van accommodaties kunnen online enorm verschillen, wat soms te maken heeft met de toeristenbelasting. Kijk dus goed of dit al inbegrepen is in de prijs voor je boekt.

Prijs van eten en drinken

Ben je lekker aan de wandel over de boulevard en trek in een ijskoud biertje? Plof niet meteen bij het eerste de beste terras neer. Kijk gerust even op de kaarten langs de restaurantjes wat de prijzen voor eten en drinken zijn. Bij de een betaal zo een euro of vijf voor een glas cola terwijl dit bij een ander wellicht 2,50 is. Scheelt je toch weer, en ze zult denk ik ook meer genieten van een colaatje die 2,50 is dan van een cola van 5 euro.

Ziektenkostenverzekering

Om ter plaatse niet voor onaangename verassingen te komen staan, raad ik je aan om een goede ziektekostenverzekering voor op reis te nemen. Je weet maar nooit of er iets gebeurd en die rekeningen voor zorg in het buitenland zijn niet mis. Je wilt dit ook niet in een vreemde Timboektoe taal hoeven regelen als het eenmaal wel gebeurd toch?

Eten aan boord?

Tijdens onze reis naar Turkije vanaf Dusseldorf hadden wij het voor ons gevoel best luxe. Er werd namelijk standaard eten aan boord geserveerd, zat bij onze prijs in. Controleer dit dus vooraf bij de luchtvaartmaatschappij, scheelt je namelijk weer een dure maaltijd op de luchthaven. Wanneer je met een budget vliegmaatschappij vliegt raad ik je aan om een leeg flesje mee te nemen. Die kun je bijvoorbeeld aan boord in de wc vullen. Flesjes water zijn bij dit soort maatschappijen rete-duur, zo rond de 5 euro per flesje…

Heb jij nog meer vakantie bespaartips? Laat het ons weten in de reacties, dan kunnen we dit artikel weer aanvullen voor anderen.

8 thoughts on “10 bespaartips bij het voorbereiden van je vakantie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.