Meisjesnaam gezocht!! Op ‘jacht’ naar een meisjesnaam

Meisjesnaam gezocht!

Op ‘jacht’ naar een meisjesnaam dat zit er nu wel een beetje aan te komen. Want ja als je zwanger bent zal na verloop van tijd toch echt een mini mensje geboren worden en die wil je natuurlijk een naam meegeven die je echt mooi vindt en ook mooi blijft vinden.

Doopnaam?

Wij gaan niet voor een doopnaam, beide zijn wij wel gedoopt maar wij laten onze kinderen niet dopen. De reden? Wij doen niets met het geloof in, ik zelf weet eigenlijk niet wat ik waarvan moet geloven. Er zal vast een reden zijn hoe alles ontstaan is, maar geloven in een god nee dat doe ik niet. Ik geloof in de liefde en de mens zelf. Merel en Bram zijn naar een christelijke peuterspeelzaal geweest en Bram gaat nog tot hij 4 jaar is. De basisschool is katholiek. Waarom dan wel naar een gelovige school?

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen wel weten wat geloven inhoudt. Waar de dingen voor staan en niet wereld vreemd voor ze is waarom het Kerstmis is of waarom het Pinksteren is. Ik bedoel ik had een oud collega die dacht dat het Pasen was omdat de paashaas eieren kwam verstoppen en het daarom een feestdag was.. Nee dat doen we dus niet. Onze kinderen mogen zelf bepalen of ze uiteindelijk ergens in geloven en of ze zich willen laten dopen, de communie willen doen en mee willen doen aan het heilig vormsel. En dan niet voor de cadeautjes!

Soort naam?

Ja ik ben in verwachting van een meisje dus ja we willen wel voor een echte meisjesnaam gaan. Geen naam die voor beide geslachten kan. Kan heel mooi zijn hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar we gaan liever voor een echte meisjes naam. Ook om verwarring te voorkomen.

Lange of korte naam?

Onze achternaam is vrij lang en om eerlijk te zijn vinden wij een kortere voornaam daar wat mooier bij passen. 1 a 2 lettergrepen zou perfect zijn. Bekt ook wat lekkerder denk ik.

Merel en Bram.

Natuurlijk moet de naam ook bij Merel en Bram passen. Merel, Bram en bijvoorbeeld Alexandra passen namelijk niet echt bij elkaar toch? Dus daarom gaan we op jacht naar een meisjesnaam die iets korter is. Ik bedoel het moet wel lekker klinken toch?!

meisjesnaam

 

 

 

 

 

Een naam is voor altijd.

Een naam is iets wat je voor altijd hebt, tenminste dat is wel de bedoeling. Er zijn veel namen die ik echt ontzettend leuk en schattig vind voor een kind. Maar op die naam dan als volwassene te hebben? Ik weet niet of dat leuk zou zijn? Jip vind ik echt een hele leuke naam voor een kind, echt waar. Ik vraag me alleen af of zo’n lieve schattige naam ook nog leuk is voor een stoere man van 35 jaar oud. Niet beledigend bedoelt hoor, absoluut niet! Smaken verschillen ook he, gelukkig ook maar want anders zouden we allemaal Jip heten. Is het leuke er ook wel vanaf he?

Geen aparte meisjesnaam.

Wij zijn niet echt van de aparte namen, doe ons maar lekker Hollands en kort. Ik ken hele mooie aparte namen hoor echt waar, alleen past het niet helemaal bij ons. Wij zijn niet echt van de trends denk ik…

Op jacht naar een meisjesnaam!! Suggesties welkom!

Weet jij nou een leuke korte meisjesnaam? Die ook nog leuk bij Merel en Bram past, post het dan even in de reacties!

Liefs Madelon

25 thoughts on “Meisjesnaam gezocht!! Op ‘jacht’ naar een meisjesnaam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.