Melanie | Papa en mama moeten even tijd maken… Voor elkaar

Ondanks dat ik in mijn ‘eindejaarsconference blogstyle‘ aangaf niet te doen aan goede voornemens, kwam ik toch een dingetje tegen waar écht aan gewerkt moet worden. Manlief en ik moeten écht eens wat meer tijd maken voor onszelf en elkaar.

Voor de mede-ouders onder ons, zal dit vast enigszins bekend voorkomen. Je krijgt een kind en ineens gaat ál je aandacht naar het kind. En in de tijden dat zoonlief slaapt (en dat wordt steeds minder!!!) kan er ein-de-lijk wat anders dan Bumba op de tv en kan er ein-de-lijk Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram (ennnn repeat) gecheckt worden. En BAM, voordat je het weet is het 15.00 uur, het middagdutje voorbij en is er (bijna) geen woord gesproken. (Behalve: “Schat, heb je dat ene filmpje op Facebook al gezien?” en “Nu mag ik eens een keer de afstandsbediening, met je stomme Discovery Channel!”)

Tijd maken

Ja, dat moet anders. Dat wíl ik anders. Dat willen wij anders (tenminste, hij zei van wel ;-) ). We zien allebei dat het niet altijd goed gaat. Dat je, voordat je het weet, elkaar om de stomste dingen zit af te snauwen. En elkaar misschien soms niet meer zo lief vindt. ‘Het hoort erbij’, hoor ik wel eens. Maar nee, niet in mijn wereld. In mijn wereld horen papa’s en mama’s elkaar lief te vinden, misschien lichtelijk naïef, maar ik hoop dat ik dat altijd mag blijven geloven.
Dus? Wat gaan we eraan doen? We gaan weer daten! De deal is gemaakt, we gaan minimaal één keer per zes weken met elkaar uit. Even tijd maken voor elkaar.

Schermtijd

Daarnaast stellen we niet alleen voor zoonlief, maar ook voor onszelf, schermtijd in. Gewoon even wat vaker die telefoon aan de kant en/of de televisie uit. Vooral tijdens het eten, gezellig met z’n drietjes aan tafel, telefoons op stil en VERPLICHT GEZELLIG DOEN.
Of nee, wacht, dat dus niet. Gewoon meer communiceren, praten over wat je dwarszit, praten over wat je leuk vindt, gewoon wat vaker praten. Dingen sámen doen, sámen doelen hebben. Naast natuurlijk zoonlief groot brengen :).

Als we die doelstelling toch eens zouden kunnen halen in 2017. Dan wordt het werkelijk een geweldig jaar!

2 thoughts on “Melanie | Papa en mama moeten even tijd maken… Voor elkaar

  • Net als me-time is us-time heel belangrijk! Velen verliezen dat al eens uit het oog… Ik vind het alvast geweldig dat jullie er effectief iets aan gaan doen :) Veel plezier op jullie dates! ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.