Melanie | Vrijdag de Dertiende: Hel op aarde of geluksdag?

Goedemorgen! Mocht ik jullie er vorige week als (één van de) eersten op wijzen dat het Driekoningen was, vandaag ben ik de vrolijke noot die jullie mag vertellen dat het Vrijdag de Dertiende is.

Komt dat even rauw op je dak vallen? Geen nood! Misschien is het wel jouw geluksdag! Ik heb een leuk persoonlijk Vrijdag de Dertiende -verhaal én wat tips om de dag ongeschonden door te komen. Als je dat op de Donderdag de Twaalfde kunt, kun je dat ook op Vrijdag de Dertiende. Daar (bij)geloof ik heilig in!

Mijn mooiste Vrijdag de Dertiende

Vrijdag 13 september 2013. De dag waarop mijn (nu dus) man en ik trouwden. We hadden bewust gekozen voor deze datum: 13-09-13, is Vrijdag de Dertiende - trouwkaarttoch ook gewoon een leuke datum? Op onze  bruiloft zelf hebben we dat Vrijdag de 13e thema trouwens niet echt terug laten komen, maar natuurlijk wél op onze uitnodigingen. Ja, we konden het gewoon niet níet voorbij laten komen. Ik heb stiekem héél even overwogen te trouwen in het zwart, maar dat is het niet geworden. Geen spijt van gehad, overigens!

Verder was het een dag zoals een bruiloft hoorde te zijn. Met veel gelach en af en toe een traan.

Het was wat grauw buiten toen de dag begon, maar op het moment dat wij uit de (zeer prachtige) auto stapten op de eerste foto locatie brak de zon door. En die is de hele dag niet meer weggegaan. Ik vond het tóp, hoewel iedereen op elke foto zijn ogen dichtknijpt tegen de zon, maar we kunnen in ieder geval zeggen dat we supermooi weer hebben gehad! En een fantastische dag.

vrijdag de dertiende - trouwfoto

Vrijdag de Dertiende: tips om de dag door te komen

  • Zoals de voorkant van onze trouwkaart al aangeeft. Ladders vermijden. Want de ruime meerderheid van de mensen komt dagelijks in aanraking met ladders… (NOT)
  • Zie je een zwarte kat? Geef hem een aai over z’n bol. Als je in Engeland bent, want daar brengt een zwarte kat juist geluk en een witte kat ongeluk. Die kat kan er toch ook niks aan doen?
  • Ga eens op zoek naar
    • Hotelkamers met een nummer 13: in veel landen zul je die niet vinden
    • Een vliegtuig met een rij 13 en stoelnummer 13: het is mij nog nooit opgevallen, maar het schijnt echt zo te zijn dat die er nauwelijks zijn
    • Tel het aantal letters van het woord ‘ongeluksgetal’ eens… Juist!
  • Neem voor de zekerheid even een zoutpotje mee, naar waar je ook naartoe gaat. Mocht je toch per ongeluk een zwarte kat tegenkomen/onder een ladder door lopen/een spiegel breken, dan strooi je gewoon een beetje zout over je beide schouders om het ongeluk dat achter je staat te verblinden. TOPtip!

Heb je nou echt extreem last van Paraskevidekatriafobie (extreme angst voor Vrijdag de Dertiende)? Blijf lekker in bed liggen (of ga weer terug naar bed) trek de dekens over je hoofd. Je kan dit woord zelfs gebruiken bij de ziekmelding naar je werkgever, klinkt super geloofwaardig!

En onthoud: het wordt vanzelf weer Zaterdag de Veertiende. Sterkte vandaag! En voor iedereen die het net als ik met een korreltje zout neemt: heb een hele fijne dag!

Hoe zit het met jou? Ben jij toch wel (een beetje) bijgelovig of niet?

One thought on “Melanie | Vrijdag de Dertiende: Hel op aarde of geluksdag?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.