Melissa | Hallo achtergebleven Babyvet!

Baby vet – Misschien had ik het liever niet geweten, maar toch ben ik op de weegschaal gaan staan.. En eerlijk gezegd ik was een tikkie geschrokken. 12 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap! Hallo achtergebleven babyvet!

Hallo Achtergebleven Babyvet

De korte nachten en gebrek aan energie hebben  ervoor gezorgd dat we regelmatig snel en niet altijd even gezond aten. Ook heb ik ontzettend veel gegeten omdat het borstvoeden mij zo veel energie kost. (lees: Het leed dat borstvoeden heet). 

De kleine is nu 3 maanden oud, de nachten worden steeds beter en ook het borstvoeden word steeds minder. Als je dan wel hetzelfde blijft eten.. tja.. Ik vertelde al dat ik zo geschrokken was van de weegschaal en hoewel mijn ontzettend lieve man me verteld dat ik prachtig ben gaan we er toch wat aan doen.

Sorry wat?

Terwijl ik achter de kinderwagen liep met een 9 weken oude baby erin kreeg ik de vraag of ik alweer zwanger was! Mijn kaak hing bijna op mijn knieën van verbazing en verbijstering. Het zou mij niet moeten boeien met een prachtige zoon in de wagen, maar het kwam erg hard aan. Emoties en slecht slapen waren daar uiteraard mede verantwoordelijk voor.

Lekker en gezond?

Een jaar of twee geleden heb ik een suikervrij dieet gevolgd. Mijn hemel wat een werk was dat, aangezien overal echt overal suiker in zit. Dan sta je zelf wraps te bakken en elke avond twee maaltijden te koken zodat je met de lunch ook iets gezonds hebt. Ik voelde me er stukken beter door  maar nu met een baby denk ik niet dat ik dat lang vol ga houden. Ik heb nog wel een hoop gezonde lekkere recepten bewaard uit die tijd dus die gaan we weer eens uitproberen.

Ik at mega veel volle yoghurt of vanille vla met muesli, dit ga ik vervangen met magere kwark, volkoren crackers of havermoutpap. Al zal ik heus wel eens zondigen met een broodje chocopasta.

Die gevreesde tussendoortjes, normaal als ik wat trek kreeg trok ik de kast open. Dan ging er van alles in, koekjes, chips en/of ontbijtkoek met een dikke laag boter. Open deur natuurlijk maar deze ga ik vervangen met fruit, rijstwafels en als ik ‘los’ wil gaan een volkoren biscuitje;).

Bewegen!

Gelukkig heb ik ook nog een paar na gym lessen met de mama’s van de zwangerschapsgym. Je leert goede oefeningen om alles weer een beetje strak te krijgen en ondertussen kun je lekker babbelen en ervaringen uitwisselen met de mama’s. Echt een aanrader die gym.

Het is, zolang het nog een beetje mooi weer is, ook lekker om te gaan wandelen. Hondje mee, baby in de draagzak en lekker het bos in!

babyvet momambition

Die verrekte voorraad

Het liefste verwijder ik alle verleidingen uit huis, pats boem weg met die ongezonde meuk. Maar dat is dan wel weer een beetje zonde van het geld. Dus ik ga me best doen om die plank in kast zo veel mogelijk te mijden.

Gezond eten en meer bewegen, ik ga ervoor! Misschien deel ik dit wel met jullie als een dikke stok achter de deur;)

Hoe hebben jullie je achtergebleven babyvet weg gekregen? 

3 thoughts on “Melissa | Hallo achtergebleven Babyvet!

  • Aah ja erg he? Op een gegeven moment moet je er aan geloven… Ik was er na een jaar pas aan toe. Ik moest 7 kg eraf. Ik heb er een jaar over gedaan. Wat ik deed? Minstens drie keer per week sporten (youtube video’s van popsugar bijv of joggen), naar mijn werk fietsen en wat minder eten. (3 sneetjes brood ipv 4 etc.) In het weekend nam ik lekker wijn en chips. Zo hield ik het goed vol, kreeg ik steeds meer energie en begon ik na een paar maanden eindelijk af te vallen. En: het bleef er af voor ongeveer een half jaar, want daarna werd ik weer zwanger haha! Lang verhaal kort: kies iets wat je lang kunt volhouden, dan val je geleidelijk af en blijft het er ook af. Succes met de strijd en ook: rustig aan. Je bent pas drie maanden geleden bevallen. Gun jezelf ook wat tijd.

  • Pff hou op schei uit. Ellendige kilo’s! Ik ben nog bezig, nog zes te gaan. Het gaat heel traag, vooral omdat ik nog bv geef. Maar weet je, het grotendeels verbannen van slechte tussendoortjes en te veel zoetigheid helpt echt al zoveel! Komt goed. En inderdaad, wat Astrid zegt, niet te streng op jezelf. Drie maanden is nog heel weinig.

  • Het is inderdaad pas 3 mnd geleden. Ik heb een beetje het gevoel dat als ik er nu niks aan doe dat het blijft hangen of erger word. Maar ik ga het inderdaad zo doen dat ik het ook vol kan houden! Anders is het alleen maar frustrerend.

    Wel een goeie om door de weeks goed mn best te doen en dan in het weekend mezelf iets lekkers te gunnen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.