De loedermoeder trend

Ik zie het plots overal langs komen op tv en in bladen. Het begrip De loedermoeder. De wat? Ja je leest het goed, de Loedermoeder. Het lijkt een hele brand te worden met t-shirts, bedrukte koffiemokken en een heuse award show. Het is een hele nieuwe trend waarin je juist alle “fail” momenten online gooit in plaats van te doen alsof alles perfect gaat. Doe jij mee aan de loedermoeder trend?

(Non) Nieuws

Terwijl de kinderen schreeuwend rond rennen in huis probeert de loedermoeder van het jaar antwoord te geven op de vragen van de tv crew van het nieuws. Loedermoeder van het jaar: soms laat ik de boel de boelNeeee echt? Hoe schokkend! Maar dat doet toch iedereen of ligt dat aan mij. De mensen die dat niet doen hebben vast een schoonmaakster, een oppas en een glazenwasser..

Wat is een loedermoeder?

Als je loeder opzoekt op het wereld wijde web dan kom je er achter dat het niet een heel vriendelijk woord is. Waarom heet het dan loedermoeder? Het antwoord: ach het bekt wel lekker. Het komt er op neer dat alles niet perfect hoeft en dat je dit dan dus ook op social media zet. Geen perfect gestylde kamers maar een berg was tot aan het plafond, een huiskamer vol met speelgoed en kinderen die je zonder gymkleding naar school stuurt.

‘Mommy war’

Op het internet geeft iedereen graag ongevraagd zijn of haar mening. Onder de moeders is dit echt niet anders, er heerst een heuse mommy war. Iedereen heeft kritiek en weet het veel beter dan de ander. Leuk is anders en je kunt er mensen echt mee kwetsen of onzeker maken. Op zich ben ik er voor om met mate open en eerlijk te zijn, al helemaal op social media. Je deelt toch dat wat je wilt delen. Vaak maak je dingen net even iets mooier door de foto te maken in dat ene opgeruimde hoekje van het huis op een good hair day en dan gooien we er ook nog even een leuke filter overheen. #nofiltermyass. Maar stiekem weten we toch dat iedereen dit doet.

Het initiatief vind ik wel leuk maar het woord ervoor een beetje twijfelachtig en dat ze er een heel blok voor vrijmaken in het nieuws vind ik ook een beetje suf eerlijk gezegd…

Deel jij je loedermoeder momenten op social media?

8 thoughts on “De loedermoeder trend

 • Ik deel ze al van voor de term loedermoeder een dingetje werd. Gewoon, om duidelijk te maken dat niet alles constant perfect is. Bij niemand. ;) Maar ik denk niet dat ik de hashtag al gebruikt heb.
  Maar ik volg je in wat je zegt, het is soms lichtjes overdreven. Straks gaan we het er nog om doen om ons huis zo rommelig mogelijk te houden en de kinderen zo weinig mogelijk in orde naar school te sturen. Alles voor die hashtag toch? *sarcasm input* :D

 • Ik ben bij de Award uitreiking aanwezig geweest, want ik was genomineerd. Vind het een leuk initiatief, in al die ellende op het nieuws mag er best een beetje humor tussen zitten hoor. Daarom ben ik fan van de Loedermoeders en ook van alle TheNetherlandsSecond parodieën. Als je al nergens meer om kunt lachen is het leven wel heel zuur.

  • De een vind het wel iets, de ander niet. Mag toch? Ik denk dat Melissa het verder netjes heeft omschreven, maar jouw mening gewoon niet deelt. Ik moet zeggen dat ik ook niet zo’n fan ben van het woord Loedermoeder. Snap de humor er wel achter, maar vind het vaak wat overdreven overkomen haha. Gelukkig is ieder mens verschillend, wat ik wel leuk vind, vind jij wellicht weer niet leuk. Is ook goed :D

  • Melissa van 't Slot says:

   Bedankt! het is leuk om je suffe momentjes te delen, iedereen is maar mens. zo voelen andere mensen zich misschien even minder suf ;) maar gekke naam ervoor.

 • Ik volg Anneke – ik deelde mijn ‘fail’ momenten ook al voor het woord.
  Maar ik ga ook akkoord dat je het grappige ervan moet inzien en niet alles moet overdenken!

  Het woord op zich, dat weet ik niet zo… klinkt niet zo ‘Vlaams’.
  Maar het is ondertussen ook in België gekend.

 • Ik denk idd dat dit soort momenten allang gedeeld werden voor de term loedermoeder werd verzonnen. Ik vind het zelf wel grappig, de term loeder is idd nogal hard, maar ergens maakt dat het ook wel weer grappig vind ik. Ieder zijn ding, mij maakt het eerlijk gezegd niet heel veel uit… Ben geen fan van het woord, maar heb er ook geen moeite mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.