Melissa | Help! Mijn kind is voor het eerst ziek

In de categorie eerste keren ; De vorige keer ging het over de eerste keer je baby ergens ‘achterlaten’. Wij gingen toen iets heel leuks doen. Helaas heb je ook minder leuke eerste keren. Onze Bram was namelijk voor het eerst ziek

afbeelding thermometer via shutterstock

Voor het eerst ziek!!

Onze lieve kleine frummel was voor het eerst ziek. Behoorlijk ziek. En natuurlijk in het weekend. Na een vreselijk onrustige nacht van vrijdag op zaterdag voelde Bram zaterdag erg warm aan. De thermometer vertelde mij dat hij 39,3 graden was. Wat nu?!? Paniek!! 

Ik heb de huisartsenpost gebeld want van het internet werd ik helemaal niks wijzer.

De assistent vertelde mij dat baby’s onder de drie maanden eigenlijk geen koorts mogen hebben en aangezien Bram nog net geen drie maanden was moesten we echt even langskomen.

De huisartsenpost

Als ik ergens niet heen wil dan is het wel de huisartsenpost. Het is altijd druk en je zit standaard sowieso een uur te wachten.

Gelukkig krijg je met een zieke baby voorrang. Sorry voetballers in rolstoelen en oude mensen maar mijn baby is ziek! Een tikkie afwachtend zat de dokter ons aan te kijken met een blik die ik kan beschrijven als: waaaarom ben je hier, weer zo’n overbezorgde moeder. Onzeker begin ik mijn verhaal.

De arts vertelde mij dat het hoogstwaarschijnlijk gewoon een virusje was en mocht de koorts nog twee dagen aanhouden moesten we naar de huisarts. Gelukkig mochten we wel zetpillen geven, dan heb je in ieder geval nog het idee dat je er iets aan kunt doen. 

Twee dagen later

Iedere keer als ik Bram op pak begint hij te krijsen, echt hartverscheurend te krijsen. Ik weet dat je van griep behoorlijk last van je lijf kan krijgen, en als baby snap je natuurlijk niet wat er allemaal gebeurd. Maar toch blijft er in je achterhoofd dat ene woord zweven: hersenvliesontsteking.. En na een weekend zorgen maken en nog slechter slapen dan normaal was ik erg labiel en onzeker.

Toch maar weer de huisarts gebeld en een afspraak gemaakt voor diezelfde dag.

De huisarts

Na de hele ochtend met een huilende baby te hebben gezeten vond diezelfde baby het een goed idee om gezellig te gaan zitten lachen naar de dokter… gelukkig wat de huisarts ontzettend aardig en hij gaf me zeker niet het gevoel dat ik voor niks kwam.

Na een lichamelijk onderzoek heeft de huisarts mij verzekerd dat het niks ernstigs was en het snel over zou moeten gaan. Gelukkig was dit ook zo, de dag erna had Bram geen koorts meer en was ik enorm opgelucht. Zo dit hebben we ook weer meegemaakt, tijd om bij te slapen. 

Zo lief hoe de katten het aanvoelen en op hun manier steun bieden:

voor het eerst ziek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.