Met de juiste koffie hou je alles vol | koffie is mijn lifesaver

Als moeder van vier ben ik eigenlijk altijd moe. Klinkt dramatisch, maar is het niet hoor. Alles went, zelfs het gevoel dat je nauwelijks je kussen hebt aangeraakt voordat de wekker gaat.

Zonder de juiste koffie, kom ik de dag niet door..

Voordat ik kinderen had, dronk ik eigenlijk geen koffie. Maar in verwachting van nummer twee, had ik meer nodig dan alleen een kopje zoethout thee. Dronk ik in eerste instantie heel veel melk met een klein wolkje koffie. Tegenwoordig zou ik het liefst een koffie-infuus aanleggen met espresso koffie. Seriously, ik zou niet meer weten hoe ik de dag door zou komen zonder.

Over koffie

Koffie wordt gemaakt van de zaden van koffieplanten, dus eigenlijk zijn het geen koffiebonen. En oorpspronkelijk komt koffie uit Oost-Afrika waar het in eerste instantie gebruikt werd als medicijn. Koffie heeft een bittere smaak en een verzadigende en verhelderende werking. Verder schijnt koffie ook nog ‘s gezond te zijn.

Want wist je dat:

 1. Koffie beschermt tegen kanker
 2. Koffie remt Alzheimer
 3. Koffie verkleint de kans op de Ziekte van Parkinson
 4. Koffie kan hart- en vaatziekten verminderen
 5. Koffie beschermt tegen diabetes
 6. Koffie maakt alert
 7. Koffie verkleint de kans op een beroerte
 8. Koffie vergroot je uithoudingsvermogen en snelheid.

Kortom, met de juiste koffie houd je alles vol.

Cafeïne

En dat is nog eens een waarheid als en koe. De gemiddelde Nederlandse koffiedrinkende vrouw, drinkt 5 koppen koffie per dag. Ik ben hier geen uitzondering op. Ik heb mijn dagelijkse dosis cafeïne echt nodig. Want in  de juiste koffie zit dus cafeïne en cafeïne stimuleert het sympathische zenuwstelsel, de hersenen, de maag, de darmen, de nieren, de hartslag en de ademhaling.

lees ook: De kracht van Koffie scrub

Koffie en momlife

Sinds ik moeder ben drink ik dus. Koffie dan hè. Heerlijk, zo’n 5 keer per dag, even een momentje. Zonder de juiste koffie, zou ik me verstoppen met m’n hoofd onder mijn kussen en zou er op mijn voorhoofd staan; ‘Today has been canceled, go back to bed.’ Alleen al omdat de dag standaard te vroeg begint, rond een uurtje of zes, meestal met iemand die roept: “Mama, ik heb gepoept en geplast en ik ben klaarrr!” Daarna spelen de kids tot 8.15 uur een spelletje genaamd; vraag maar raak voor een knaak.

 • ‘Waar is mijn gymtas?’
 • ‘Heb jij mijn sokken gezien?’
 • ‘Mag ik vanmiddag spelen?’
 • ‘Waarom moet ik eigenlijk naar school?’
 • ‘Wat eten we vanavond?’

En meer van dat soort ongein. Aankleden, ontbijten, haren kammen, tandenpoetsen, sleutels en gymtassen zoeken.. Ik ben niet echt een ochtendmens, dat moge duidelijk zijn. En om 8.30 uur wanneer de kids fris gepoetst op school zitten, moet de dag nog beginnen. Ik kan me haast niet voorstellen dat er moeders zijn die geen koffie drinken.
Maar zonder grapjes, koffie is my lifesaver!

Drink jij ook koffie om de dag door te komen? Wat is voor jou de juiste koffie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.