Het grote “vakantiestress-to-the-max-lijstjes-artikel”

Zei ik vorige week nog heel nuchter en totaal stressloos: “Ach, we zien het wel. Wat we vergeten kunnen we daar wel kopen toch?!” Vandaag rende ik van hot naar her. Het ene lijstje na het andere lijstje afvinken. Tja, dat krijg je er dus van als je maar één dag hebt om alles te kopen, in te pakken en voor te bereiden. Vakantiestress well planned, Mel! (NOT)

Dus wat heb ik vandaag gedaan? Als een kip zonder kop door het dorp/huis rennen, met een twee jaar oude peuter aan m’n broek, die gelijk (heel attent van hem) diezelfde stress en stemming overneemt. Ik had óveral lijstjes van.

Vakantiestress lijstjes

Mijn hele dag bestond uit lijstjes, dus hierbij ook één voor jullie. Welke lijstjes hanteerde ik bij mijn voorbereiding voor de vakantie? Deze dus!

  • het “wat-moet-ik-allemaal-nog-kopen-voor-we-gaan”-lijstje; (reisflesjes (voor shampoo enzo), manlief bedacht ineens dat z’n shampoo ook op was (en wie moest er vandaag de hele dag gewoon werken? Juist! Manlief!), manlief bedacht ineens dat z’n scheermesjes bot waren (en wie moest er vandaag de hele dag gewoon werken? Juist! Manlief!), broodjes voor onderweg (ontbijt en lunch))
  • het”wat-moet-ik-allemaal-nog-doen-voor-we-gaan”-lijstje (o.a. het “wat-moet-ik-allemaal-nog-kopen-voor-we-gaan”-lijstje afwerken, praktisch hè?!);
  • het “wat-moet-er-allemaal-in-de-koffer”-lijstje; (je weet wel: slippers, korte broeken, strandjurkjes, bikini’s (ja, écht, ik ga dus in bikini!!!)
  • het “wat-moet-er-allemaal-in-de-handbagage”-lijstje; (o.a. reispapieren, paspoorten, medische gegevens van zoonlief en een defibrillator voor als de vakantiestress bij mij er écht in kickt…)

Daarnaast heb ik een goed voornemen bedacht, namelijk om deze lijstjes te bewaren, om de vakantiestress van volgend jaar alvast te beperken. Precies zoals ik vorig jaar had bedacht. En dus niet gedaan (hoe raden jullie het?!).

Lijstjes voldaan!

De rest van de avond breng ik door, scrollend door mijn lijstjes. Niet om er zeker van te zijn dat ik alles heb, maar gewoon om te kijken hoe productief ik vandaag was. 95% is afgevinkt en de laatste 5% moet morgen in de toilettas.

 

En nu? Nu ben ik écht toe aan vakantie!

2 thoughts on “Het grote “vakantiestress-to-the-max-lijstjes-artikel”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.