Vakantie: met overgewicht in bikini

Ja, je leest het goed, deze vakantie ga ik met overgewicht in bikini. Of anders gezegd: óndanks mijn overgewicht toch in bikini. En wel om meerdere redenen.

Irritánt dikke t**ten

Afgelopen week stond ik voor de spiegel toen ik mijn tankini aantrok.  Detail: doordat ik nogal zwaar van boven ben (lees: irritánt dikke tieten heb :-| ), heb ik altijd een bh aan onder mijn badpak of tankini. Of het perse nodig is, weet ik niet, maar anders voel ik me er niet prettig in (een badpak of tankini geeft over het algemeen niet genoeg steun). Zonder het topstuk van de tankini viel het me eigenlijk best mee wat ik zag.

Ja, het klopt, ik ben te zwaar voor mijn lengte (of te kort voor mijn gewicht). Maar wie heeft er eigenlijk bepaald dat je met overgewicht in bikini niet om aan te zien bent? Ik niet, dat is zeker.

Een zandloper met overgewicht in bikini

Hebben jullie vorig jaar dit artikel van Cassandra gelezen met tips over welk badpak je kunt kiezen bij welk figuur? Zien jullie daar dat zandloper figuur? Dat ben ik! Ik heb gewoon een zandloper figuur. Wel met wat meer zand erin dan een gemiddelde zandloper, maar toch, zandloper is zandloper toch?
Nee, ik ben niet trots op mijn overgewicht, maar wél op mijn vorm.

Voordat je vindt dat ik niet goed voor mezelf zorg…

Ik eet over het algemeen gezond, probeer zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken. Ja, ook ik haal wel eens een patatje of laat een pizza bezorgen als we geen zin hebben aan koken.
En ik sport en beweeg regelmatig. Twee tot drie keer per week ga ik een halfuur tot drie kwartier hardlopen. Sinds dat ik mijn nieuwe Samsung-telefoon heb, houd ik heel braaf de Health-app bij en ik kom minstens 5 dagen per week aan het aantal stappen (en zo niet, dan zorg ik daar wel voor met een extra wandeling in de avond) en bijna dagelijks aan mijn halfuur beweging, vaak wordt deze overschreden.

Kortom, ik ben áltijd bewust bezig met mijn gezondheid en daarmee mijn lijf. Waarom heb ik dan overgewicht? Vertel het me maar, want ik weet het niet. En ik ben er ook wel klaar mee om me dat af te vragen. Want ja, ik heb overgewicht, maar ik zorg goed voor mezelf, voel me gezond en ik heb een figuur (een vol zandloper figuur wel te verstaan).

Een volle zandloper in bikini op het strand

Dus mocht je begin volgende maand een volle zandloper in bikini zien lopen op het strand op Gran Canaria, dan zou ik dat maar zo kunnen zijn. Als je het mooi vindt wat je ziet, is dat heel fijn. En zo niet, dan raad ik je toch aan om de andere kant op te kijken, want ik ga me niet meer druk maken om wat (ik denk dat) een ander denkt.

Zo! Mocht ik jullie niet overtuigd hebben, heb ik in ieder geval mezelf overtuigd met dit artikel…

 

Wat dragen jullie het liefst op het strand / aan het zwembad? 

10 thoughts on “Vakantie: met overgewicht in bikini

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.